19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Κ. Πιερρακάκης στο Athens Democracy Forum: «Ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 22:24 από news_room

Για τα αλματώδη βήματα στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συζήτηση στο ετήσιο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, στην Αθήνα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021 με κεντρικό θέμα “Ανθεκτικότητα και Ανανέωση”. Όπως επεσήμανε, στις προτεραιότητες της στρατηγικής του υπουργείου είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν απλά τεχνολογικά εργαλεία για να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες κι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος. «Ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την λειτουργία του gov.gr το οποίο ξεκίνησε με 503 διαθέσιμες υπηρεσίες και σήμερα αριθμοί περίπου τις 1300. Στο μεταξύ, έκανε λόγο και για τις εκτίναξη των ψηφιακών συναλλαγών σημειώνοντας ότι «από τα 8,8 εκατομμύρια του 2018 έχουμε 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές σε ένα εξάμηνο την φετινή χρονιά». Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνολογίας την περίοδο της πανδημίας αναφερόμενος στον 5ψηφιο αριθμό 13033 με τον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να μετακινηθούν με ένα μόνο γραπτό μήνυμα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την καινοτομία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσον αφορά στο 5G με την δημιουργία το ταμείου «Φαιστός», το οποίο θα επενδύει σε εταιρείες και εφαρμογές που θα αναπτύσσουν εφαρμογές πάνω στην τεχνολογία 5G. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, το επόμενο βήμα είναι η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Από την πλευρά του, ο ιστορικός και συγγραφέας Yuval Noah Harari έκανε αναφορά στο πολίτευμα της Δημοκρατίας που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, λέγοντας ότι για να έχεις δημοκρατία χρειάζεται να υπάρχει δημόσιος διάλογος. Όπως τόνισε η Dubravka Šuica, αντιπρόεδρος για την Δημοκρατία και την Δημογραφία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρώπη δεν είναι μόνο ψηφιακή αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ακουστεί η φωνή των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά κυρίως να δοθεί βαρύτητα στο θέμα της εκπαίδευση των πολιτών της Ε.Ε. από μικρή ηλικία ώστε να συμμετέχουν ενεργά ως μελλοντικοί πολίτες στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του χώρου της τέχνης, ακτιβιστές, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών που παρουσιάζουν τις θέσεις τους στο forum ανταλλάσσοντας απόψεις και επιχειρώντας να προδιαγράψουν σχέδια λύσης σε κρίσιμα θέματα όπως κλιματική αλλαγή, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, η σχέση δημοκρατίας με την τεχνολογία.

To φετινό Athens Democracy Forum, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας εστιάζει στην ελπιδοφόρα προοπτική που προσφέρει η δημοκρατία παρά τις προκλήσεις του λαϊκισμού, της αστοχίας της οικονομικής πολιτικής και της πόλωσης, μέσα σ’ ένα περιβάλλον που ορίζεται από την δραματική άνοδο των ανισοτήτων, την κλιματική αλλαγή, την αμφισβήτηση των παγκόσμιων θεσμών, την πανδημία και την μετανάστευση. Το Forum φιλοδοξεί να διερευνήσει πρακτικές και εφικτές λύσεις για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις αυτών των πολυεπίπεδων κρίσεων.

Κάτια Παπαδοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Νέα υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Λαϊκό νοσοκομείο

Νέα υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Λαϊκό νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 17:54 από news_room Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή η υπερσύγχρονη Β’ Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», παρουσία των υπουργών Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι και εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στο ιατρικό προσωπικό και το […]

89 Ετών έγινε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας 1

89 Ετών έγινε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 22:26 από news_room  Στις 4 Ιανουαρίου ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας έγινε 89 ετών. Τον Μακαριώτατο συνεχάρη προσωπικά για τα γενέθλιά του η Πρόεδρος της Γεωργίας κα Salome Zurabishvili, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Irakli Gharibashvili, εκπρόσωποι του χώρου του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, καθώς και κληρικοί […]