24 °C Athens, GR
26/05/2022

Τελευταια Νέα
O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα στηρίξει τις προσπάθειες να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Δημοσιογράφο Sherin Abu Aqleh Παρουσία πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Φωτεινής στην πόλη της Νέας Σμύρνης – Adologala.gr Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη – Adologala.gr Λαμπρός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη – Adologala.gr Νέα Υόρκη: Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πρώην Απαμείας Βικέντιος – Ένας εκ των δύο οικοδομούντων της Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Εμμανουήλ Φράγκος: Τουρκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά Σύριων με χρηματοδότηση ΕΕ! Τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεσσαλονίκη Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τραυματίες στρατιώτες στη Μόσχα Αθήνα: Άλλαξε ριζικά όψη η Βαρβάκειος Αγορά Προεόρτια Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά Τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη δέχθηκε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος – Adologala.gr Τον Οικουμενικό Πατριάρχη δέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου η τελευταία Ιερατική Σύναξη του έτους – Adologala.gr Στην Ελλάδα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στη Θεσσαλονίκη & το Άγιον Όρος

Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πατριαρχικό Μετόχι στη Σόφια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 18:11 από news_room

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο Μετόχι του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών στη Σόφια προεξήρχε ο μητροπολίτης Βάρνας και Βελίκα Πρεσλάβα Ιωάννης. Επίσης συλλειτούργησε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας επίσκοπος Μελνίσκι Γεράσιμος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριάρχω Βουλγαρίας και προϊστάμενος του πατριαρχικού Μετοχίου αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ, ο αντιπρύτανης της Ιερατικής Σχολής Σόφιας ιερομόναχος Μελέτιος Σπάσοφ, ο πρωθιερέας Δημήτριος Τουχτσίγεφ, ο πρωτοδιάκονος Ιβάν Πέτκοφ και ο διάκονος Αλέξανδρος Μορόζοφ.

Την ακολουθία παρακολούθησαν προσευχόμενοι ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Φ. Βοσκρεσένσκι, ενορίτες και προσκεκλημένοι του ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριάρχω Βουλγαρίας αρχιμανδρίτης Βασσιανός εκ μέρους των κληρικών και ενοριτών του Μετοχίου καλωσόρισε τον μητροπολίτη Βάρνας και Βελίκα Πρεσλάβα Ιωάννη.

«Στο πρόσωπό Σας, αγαπητέ Δέσποτα, διαθέτουμε έναν αγαπητό φίλο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τάσσεσθε με συνέπεια υπέρ της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ακολουθώντας μια συνετή και μετρημένη θέση, η οποία εδράζεται επί της μακραίωνης αγιοπατερικής παραδόσεως της συνοδικής διοικήσεως της εκκλησιαστικής ζωής, επί της άνευ όρων προτεραιότητας των ιερών κανόνων. Η αρχιερατική στοργή Σας, ο ζήλος και η μέριμνά σας για την ενότητα της Ορθοδοξίας μάς εμπνέει και ελπίζουμε ότι ο Κύριος θα διαφυλάξει την Εκκλησία του ενιαία, αδιαίρετη και θα μας χαρίσει τη δυνατότητα ενί στόματι και μία καρδία να δοξάσουμε τον Κύριο και Θεό, ο Οποίος τόσο θαυμαστώς δοξάσθηκε μέσω των Αγίων Αυτού, ένας εκ των οποίων είναι ο Άγιος Ιεράρχης Σεραφείμ του Μπογουτσάρ, θαυματουργός της Σόφιας», ανέφερε ειδικότερα ο αρχιμανδρίτης Βασσιανός.

Ως ανάμνηση τελέσεως της κοινής ιεράς ακολουθίας ο προϊστάμενος του πατριαρχικού Μετοχίου στη Σόφια προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Ιωάννη ιερό εγκόλπιο.

Στη συνέχεια χαιρετιστήριο λόγο στους παρισταμένους απηύθυνε ο μητροπολίτης Βάρνας και Βελίκα Πρεσλάβα Ιωάννης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το 2021 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που η Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε συντονισμό με την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας ανέγραψε στις δέλτους των Αγίων τον Αρχιεπίσκοπο Μπογκουτσάρ Σεραφείμ, ο οποίος χρόνια ευλαβείται τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στη Ρωσία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο και τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Αγιοκατατάξεως του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου ο κ. Ιωάννης επίσης ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Μετοχίου αρχιμανδρίτη Βασσιανό, ευχόμενος σε αυτόν υγεία και «χαρά εν Αγίω Πνεύματι, η οποία χαρακτήριζε τον Άγιο Σεραφείμ Σόμπολεφ».

«Σας διαβεβαιώ ότι οι μακραίωνες σχέσεις μας θα παραμένουν πάντοτε ανεξαρτήτως των σύγχρονων αναταραχών και στρεβλώσεων. Η Ορθοδοξία δύναται να ανταπεξέλθει όλες τις δοκιμασίες εάν εσωτερικά είμαστε ενωμένοι ως χριστιανοί και λειτουργοί του ιερού μας. Οφείλουμε να έχουμε ως γνώμονά μας τη ζωή των Αγίων μας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σεραφείμ της Σόφιας, του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ. Εύχομαι ο Θεός να Σας ενδυναμώνει, όπως και τους αδελφούς κληρικούς και όλους τους εδώ παρισταμένους», ανέφερε εν κατακλείδι ο μητροπολίτης Ιωάννης.

Μετά τη λήξη της Θείας Μυσταγωγίας ο μητροπολίτης Βάρνας και Βελίκα Πρεσλάβα Ιωάννης προέστη της δοξολογίας ενώπιον του τάφου του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ του Μπογκουτσάρ και ευλόγησε μέσω χρίσεως με αγιασμένο έλαιο από το καντήλι της εικόνας του Αγίου Σεραφείμ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 1 / 2021 , 13:12 από news_room Μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η απόφαση ελήφθη μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση […]

Επίσημη Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 9 / 2021 , 20:50 από news_room Μαζί με την πρώτη θεομητορική εορτή τού φετινού εκκλησιαστικού έτους,  που αποτελεί πλέον γεγονός,  κατόπιν συνοδικής απόφασης τής Εκκλησίας Κύπρου, η 8η Σεπτεμβρίου, εορτή τού Γενεσίου τής Θεοτόκου, έχει ορισθεί ως επίσημη μέρα των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Με την ευκαιρία αυτή, […]

Pin It on Pinterest