10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Η Κύπρος θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020 στο Ντουμπάι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 14:17 από news_room

Στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021 – 31ης Μαρτίου 2022 στο Ντουμπάι, θα συμμετέχει η Κύπρος. Η συμμετοχή της χώρας μας τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Η Έκθεση, που έχει ως κεντρικό θέμα το “Connecting Minds, Creating the Future”,  στοχεύει στη σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες.

Τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με την ευκαιρία της συμμετοχής της Κύπρου στην EXPO2020, παρουσίασαν στο πλαίσιο  συνέντευξης Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Στέλιος Χειμώνας, ο οποίος ορίστηκε ως ο Commissioner General της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εν λόγω έκθεση, και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Χειμώνα, μέσα από μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, η Κύπρος στοχεύει στην προβολή της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής της κληρονομιάς, στην ανάδειξή της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και ως κέντρου εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στην προώθηση της χώρας ως διεθνούς επενδυτικού και επιχειρηματικού κέντρου.

Το κυπριακό περίπτερο διαμορφώθηκε στη βάση έξι θεματικών, που ανταποκρίνονται στα χρώματα του λογότυπου της συμμετοχής της χώρας μας. Οι θεματικές, που παρουσιάζονται σε έξι ξεχωριστά booths, είναι: Τέχνη και Πολιτισμός, Τουρισμός, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Εκπαίδευση. Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο θα καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδεύοντάς τους στην ιστορική πορεία του νησιού.

«Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσω διαφόρων αισθήσεων και ψηφιακών πολυμέσων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Το κάθε booth περιέχει οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακά ολογράμματα εκθεμάτων σχετικά με το κάθε θέμα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για σκοπούς της EXPO2020, ενώ ειδικοί αισθητήρες θα γεμίζουν τον χώρο με τοπικές μυρωδιές (π.χ. γιασεμί, ρίγανη κτλ.), μεταφέροντας τον επισκέπτη στο νησί μας», εξήγησε ο κ. Χειμώνας. Επιπρόσθετα, ανέφερε ο κ. Χειμώνας, «Η Κύπρος θα συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ θα πραγματοποιήσει και η ίδια πληθώρα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων.»

Ειδικότερα, η Κύπρος θα συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις της ΕΕ, ενώ η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, θα παραστεί μεταξύ 3 – 4 Οκτωβρίου 2021, σε εκδηλώσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και το κλίμα. Στις 30 Οκτωβρίου 2021 και στις 22 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, θα συμμετέχει σε παγκόσμιο φόρουμ για την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτική έκθεση για προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Ακόμη, η Κύπρος θα πραγματοποιήσει δύο Επιχειρηματικά Φόρουμ, στις 25 Νοεμβρίου 2021, και στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας της Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπουργών, υφυπουργών και επιχειρηματιών, καθώς βεβαίως κρατικών αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της διοργάνωσης των δύο φόρουμ, κ. Γιώργος Καμπανέλλας, υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα  για το μεγάλο αυτό έργο, έχοντας ως στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία της Κύπρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμπανέλλας «πρόκειται για ένα πρότζεκτ που τρέχει τους τελευταίους τριάντα μήνες σε συνεργασία με τον κ. Χειμώνα και παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις που δημιούργησε η πανδημία, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους ξεκινάει. O Invest Cyprus κατά τη διάρκεια των έξι μηνών που διαρκεί η Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, έχει επίσης, την ευθύνη συντονισμού των δύο επιχειρηματικών φόρουμ. Σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία και αρμόδια τμήματα, κοινός στόχος είναι η θετική προβολή της χώρας ως διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου, ως τουριστικού προορισμού, αλλά και ως κέντρου εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας, έχοντας ως γνώμονα και την ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα μας λόγω της σημασίας της ευρύτερης περιοχής».

Σχετικά Άρθρα

Θερμή επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πατριάρχη Σερβίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 11 / 2020 , 17:51 από Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό μήνυμα προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο, με το οποίο του εύχεται ταχεία ανάρρωση της υγείας του. “Ἐπί τῷ ἀκούσματι ὅτι ταλαιπωρεῖσθε μέ τήν ὑγείαν Σας” αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε […]

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Εφραίμ στον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Εφραίμ στον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 7 / 2023 , 2:11 από news_room Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας επισκέφθηκε, στο Επισκοπείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Εφραίμ Μααλουλί, του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται ιδιωτικά στην Ελλάδα. Εκατέρωθεν οι Σεβ. Μητροπολίτες εγκάρδια και φιλικά συνομίλησαν για την κατάσταση στη Συρία μετά τον […]