25 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής Αποκτά Δημοφιλή Βυζαντινή Ψαλτική Πηγή “Πρωτοβουλίες AGES”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 17:48 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει αποκτήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του σεβαστού οργανισμού AGES Initiatives, ο οποίος παρείχε ψηφιακή μουσική για τον Βυζαντινό Χορό χρησιμοποιώντας βυζαντινές και δυτικές σημειώσεις και μεταφράσεις λειτουργικών κειμένων για ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο από το 2012. Εκείνη την εποχή, AGES Οι πρωτοβουλίες έχουν αναπτύξει μια πλήρη σειρά ψηφιακών κειμένων που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη μελέτη της βυζαντινής ψαλτικής σε διάφορες γλώσσες για όσους βρίσκονται στην εκκλησία, στο σπίτι ή στην τάξη.

Η απόκτηση του Digital Chant Stand, ο πιο δημοφιλής πόρος των Πρωτοβουλιών AGES, θα επιτρέψει στην Αρχιεπισκοπή να συνεχίσει την αποστολή της να ενισχύσει τη λατρευτική εμπειρία των Ορθοδόξων πιστών υποστηρίζοντας τις λειτουργικές τέχνες και καθιστώντας τις ευρέως διαθέσιμες με ουσιαστικές μεταφράσεις και σύγχρονη τεχνολογία. Ο Ιερομόναχος Σεραφείμ Δέδες θα ενταχθεί στο Αρχιερατικό Προσωπικό ως Διαχειριστής Digitalηφιακού Λειτουργικού Περιεχομένου, Λειτουργικός Μεταφραστής και Τυπικάρης. Ο κ. Richard Barrett θα ενταχθεί στην Αρχιεπισκοπή στο Γραφείο Λειτουργικών Κειμένων και Μεταφράσεων.

«Με μεγάλη χαρά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη συμπερίληψη αυτού του θαυμάσιου πόρου στο μουσικό υπουργείο και την ιερή λατρεία της Αρχιεπισκοπής μας», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. “Ο στόχος μας ήταν πάντα να συμπληρώσουμε τις τρέχουσες ανάγκες των μουσικών της Εκκλησίας μας παρέχοντάς τους τους απαραίτητους πόρους και δίγλωσσο υλικό για να εκπληρώσουν σωστά τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο των θείων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, με αυτό το νέο απόκτημα, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των προσπαθειών που κάνουμε σήμερα που λαμβάνουν χώρα απέναντι από την Αρχιεπισκοπή για να καλύψουν τις σύγχρονες μουσικές και λειτουργικές ανάγκες των ενοριών μας ».

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, μέσω του συνεχούς έργου του π. Σεραφείμ, θα διατηρήσει το Digital Chant Stand ως επίσημο Αρχιεπισκοπικό πόρο, συγκεντρώνοντας κείμενα υπηρεσιών και μουσικές παρτιτούρες για όλη τη λειτουργική χρονιά στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διανέμοντάς τα ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Digital Chant Stand και της νέας εφαρμογής για κινητά GOA Digital Chant Stand Το

Η απόκτηση του Digital Chant Stand είναι το πρώτο βήμα προς ένα ευρύτερο όραμα λειτουργικής αναζωογόνησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Τον Ιούνιο του 2020, η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος ενέκρινε τη σύσταση της Επιτροπής Λειτουργικών Τεχνών, την οποία ηγείται ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Αμισσού Ιωακείμ. Η Επιτροπή χρησιμεύει τόσο ως πόρος όσο και ως διαιτητής κειμένων και μεταφράσεων λατρείας και Γραφής, μουσικών διασκευών, εικονογραφίας και αρχιτεκτονικής.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους κατά το οποίο η Αρχιεπισκοπή θα γιορτάσει την Εκατονταετηρίδα της, η Επιτροπή Λειτουργικών Τεχνών θα επιβλέπει τη συγκέντρωση όλων των σχετικών πόρων, στις προαναφερθείσες κατηγορίες, σε μια ενιαία ψηφιακή πύλη, ενισχύοντας αυτούς τους πόρους για τις ενορίες και τους πιστούς. Το Digital Chant Stand κατέστη δυνατό με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Leadership 100.

Για να επισκεφθείτε το Chaηφιακό περίπτερο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://digitalchantstand.goarch.org.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 8 / 2022 , 22:45 από news_room 1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα Ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες πολίτες ήταν αυτοί που αιτήθηκαν το Fuel Pass 2 και για το οποίο και αδικήθηκαν αφού έλαβαν 15 ευρώ λιγότερα από όσα κανονικά […]

Τ. Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 νέα περιπολικά

Τ. Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους της Αττικής 100 νέα περιπολικά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 11 / 2021 , 5:34 από news_room Στους δρόμους της Αττικής βγήκαν τις νύχτες, από την 1η Νοεμβρίου, τα επιπλέον εκατό νέα πλήρως επανδρωμένα περιπολικά, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ακόμα, ενισχύθηκαν με τους 1.000 αστυνομικούς τα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου, […]

Pin It on Pinterest