27 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής Αποκτά Δημοφιλή Βυζαντινή Ψαλτική Πηγή “Πρωτοβουλίες AGES”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 17:48 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει αποκτήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του σεβαστού οργανισμού AGES Initiatives, ο οποίος παρείχε ψηφιακή μουσική για τον Βυζαντινό Χορό χρησιμοποιώντας βυζαντινές και δυτικές σημειώσεις και μεταφράσεις λειτουργικών κειμένων για ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο από το 2012. Εκείνη την εποχή, AGES Οι πρωτοβουλίες έχουν αναπτύξει μια πλήρη σειρά ψηφιακών κειμένων που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη μελέτη της βυζαντινής ψαλτικής σε διάφορες γλώσσες για όσους βρίσκονται στην εκκλησία, στο σπίτι ή στην τάξη.

Η απόκτηση του Digital Chant Stand, ο πιο δημοφιλής πόρος των Πρωτοβουλιών AGES, θα επιτρέψει στην Αρχιεπισκοπή να συνεχίσει την αποστολή της να ενισχύσει τη λατρευτική εμπειρία των Ορθοδόξων πιστών υποστηρίζοντας τις λειτουργικές τέχνες και καθιστώντας τις ευρέως διαθέσιμες με ουσιαστικές μεταφράσεις και σύγχρονη τεχνολογία. Ο Ιερομόναχος Σεραφείμ Δέδες θα ενταχθεί στο Αρχιερατικό Προσωπικό ως Διαχειριστής Digitalηφιακού Λειτουργικού Περιεχομένου, Λειτουργικός Μεταφραστής και Τυπικάρης. Ο κ. Richard Barrett θα ενταχθεί στην Αρχιεπισκοπή στο Γραφείο Λειτουργικών Κειμένων και Μεταφράσεων.

«Με μεγάλη χαρά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη συμπερίληψη αυτού του θαυμάσιου πόρου στο μουσικό υπουργείο και την ιερή λατρεία της Αρχιεπισκοπής μας», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. “Ο στόχος μας ήταν πάντα να συμπληρώσουμε τις τρέχουσες ανάγκες των μουσικών της Εκκλησίας μας παρέχοντάς τους τους απαραίτητους πόρους και δίγλωσσο υλικό για να εκπληρώσουν σωστά τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο των θείων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, με αυτό το νέο απόκτημα, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των προσπαθειών που κάνουμε σήμερα που λαμβάνουν χώρα απέναντι από την Αρχιεπισκοπή για να καλύψουν τις σύγχρονες μουσικές και λειτουργικές ανάγκες των ενοριών μας ».

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, μέσω του συνεχούς έργου του π. Σεραφείμ, θα διατηρήσει το Digital Chant Stand ως επίσημο Αρχιεπισκοπικό πόρο, συγκεντρώνοντας κείμενα υπηρεσιών και μουσικές παρτιτούρες για όλη τη λειτουργική χρονιά στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διανέμοντάς τα ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Digital Chant Stand και της νέας εφαρμογής για κινητά GOA Digital Chant Stand Το

Η απόκτηση του Digital Chant Stand είναι το πρώτο βήμα προς ένα ευρύτερο όραμα λειτουργικής αναζωογόνησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Τον Ιούνιο του 2020, η Ιερά Αρχιερατική Σύνοδος ενέκρινε τη σύσταση της Επιτροπής Λειτουργικών Τεχνών, την οποία ηγείται ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Αμισσού Ιωακείμ. Η Επιτροπή χρησιμεύει τόσο ως πόρος όσο και ως διαιτητής κειμένων και μεταφράσεων λατρείας και Γραφής, μουσικών διασκευών, εικονογραφίας και αρχιτεκτονικής.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους κατά το οποίο η Αρχιεπισκοπή θα γιορτάσει την Εκατονταετηρίδα της, η Επιτροπή Λειτουργικών Τεχνών θα επιβλέπει τη συγκέντρωση όλων των σχετικών πόρων, στις προαναφερθείσες κατηγορίες, σε μια ενιαία ψηφιακή πύλη, ενισχύοντας αυτούς τους πόρους για τις ενορίες και τους πιστούς. Το Digital Chant Stand κατέστη δυνατό με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Leadership 100.

Για να επισκεφθείτε το Chaηφιακό περίπτερο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://digitalchantstand.goarch.org.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία στο διαδικτυακό, παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 4 / 2021 , 10:43 από news_room Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων, και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει έτσι τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Η παραδοσιακή δήλωση του Λευκού Οίκου για […]

Αλ. Τσίπρας: Ανίκανη και επικίνδυνη να διαχειριστεί την πανδημία η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 7 / 2021 , 23:32 από news_room Ανίκανη και επικίνδυνη για τη διαχείριση της πανδημίας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο ανοιχτό θέατρο της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. “Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ανίκανη να διαχειριστεί […]

Pin It on Pinterest