14 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου από τον Μητροπολίτη Παϊσιο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 9 / 2021 , 22:03 από news_room

Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου από τον Μητροπολίτη Παϊσιο

Την πρωΐαν του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ετέλεσε Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας  Ευφροσύνης Οσιομάρτυρος.

Προ της Θείας Λειτουργίας, κατά το μοναστηριακό τυπικό, εγκατέστησε και ενθρόνισε την οσιοτάτη μοναχή Παρασκευή, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων, η οποία έκτοτε θα φέρει κουκούλιον, μανδύαν και επιστήθιον σταυρόν ως και βακτηρίαν.

Ο Μητροπολίτης ευχήθη εις την Ηγουμένη να είναι σιδεροκέφαλη, και να αναδείξει την Μονήν εις κυψέλην πνευματικήν, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ψυχικήν αγαλλίασιν, τόσον των περί αυτήν μοναζουσών, ως και εις τους εισερχομένους εν τη Μονή πιστούς, ώστε να βρίσκουν ανακούφισιν πνευματική, εις αυτούς τους δυσκόλους καιρούς που ζούμε, κινούμεθα και εσμέν.

Κλείνοντας την προσφώνησή του ο Μητροπολίτης προς την αγίαν καθηγουμένη, ευχαρίστησε από καρδίας  τον γέροντά της πολυσέβαστον Μητροπολίτην της Ι. Μονής Σινά και Ραϊθώ κ. Δαμιανόν, δια την στήριξιν και ευλογίαν που χάρισε στο νησί της Λέρου, με την παρουσία της μοναχής Παρασκευής, Ηγουμένης.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης ενεχείρισε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας, του Οικουμενικού Θρόνου, εις τον Αρχηγόν ΓΕΝ, Αντιναύαρχον Στυλιανόν Πετράκην ΠΝ, τον οποίον παρέλαβε εκ μέρους του Αρχηγού, ο Διοικητής ΔΔΜΝ, Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχηγό ΓΕΝ εις τους εορτασμούς της 78ης επετείου από την καταβύθισιν του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» εις τον κόλπον του Λακκίου Λέρου. Εις το σημείον αυτό, ο Μητροπολίτης εμνήσθην του κυβερνήτου του Α/Τ «Β.Όλγα» Γεωργίου Μπλέσσα, ο οποίος κατήγετο εκ Κεφαλληνίας, και μακάρισε μετ’ αυτόν, πάντας, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτας, οίτινες έπεσαν εις τον υγρόν στίβον υπέρ πατρίδος.

Ο ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, παραλαμβάνοντας τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, και με συγκίνηση έλαβε, εκ μέρους του Αρχηγού, τον θυρεόν  του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα»  εις ανάμνησιν.

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιάν του, εξήρε τους αγώνας του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού, και ευχήθη από καρδίας να υπάρχει η ειρήνη και η αγάπη μεταξύ των λαών, και από σύμπαντος του εκκλησιάσματος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο Φρούραρχος πλοίαρχος Π.Φιλιππίδης ΠΝ, ο πρόεδρος Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ και συμπατριώτης μας Π.Μαραβέλιας, ο Μ.Κυπριωτάκης αξιωματικός ΠΝ ε.α., κ.α.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης και ο Ιερός Κλήρος ψάλλοντας το «άξιον εστί» κατευθύνθη εις το Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου η Ηγουμένη προσέφερε λέρικα κεράσματα και πάντες ευχήθηκαν «αξία». Η Ηγουμένη εις ανάμνησιν ενεχείρισε εις τον Μητροπολίτη ένα στυλό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

«Η Τέχνη στο δρόμο, ας επισκεφθούμε τα μουσεία» η νέα καμπάνια με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Interbus

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:40 από news_room «Η Τέχνη στο δρόμο, ας επισκεφθούμε τα μουσεία» η νέα καμπάνια με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Interbus Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον Πολιτισμό «Η Τέχνη στο δρόμο, ας επισκεφθούμε τα μουσεία» η νέα καμπάνια με τη […]

Η Honda Παρουσιάζει Τη Νέα Γενιά Του Συστήματος Ασφαλείας Honda SENSING Elite

Αυτοματοποιημένη Οδήγηση Επιπέδου 3 – Η Honda Παρουσιάζει Τη Νέα Γενιά Του Συστήματος Ασφαλείας Honda SENSING Elite

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 3 / 2021 , 13:19 από news_room Η Honda Παρουσιάζει Τη Νέα Γενιά Του Συστήματος Ασφαλείας Honda SENSING Elite Με Δυνατότητες Αυτοματοποιημένης Οδήγησης Επιπέδου 3 Η Honda παρουσιάζει το νέο σύστημα ασφαλείας Honda SENSING Elite Εγκατεστημένο στο Honda Legend Hybrid EX που είναι διαθέσιμο για μίσθωση στην Ιαπωνία To Honda SENSING Elite διαθέτει τη λειτουργία ‘Traffic Jam Pilot’, την πρώτη αυτοματοποιημένη τεχνολογία Επιπέδου 3 που αναγνωρίζεται από τις […]

Pin It on Pinterest