25 °C Athens, GR
25/09/2022

Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου από τον Μητροπολίτη Παϊσιο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 9 / 2021 , 22:03 από news_room

Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου από τον Μητροπολίτη Παϊσιο

Την πρωΐαν του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021, στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ετέλεσε Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας  Ευφροσύνης Οσιομάρτυρος.

Προ της Θείας Λειτουργίας, κατά το μοναστηριακό τυπικό, εγκατέστησε και ενθρόνισε την οσιοτάτη μοναχή Παρασκευή, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων, η οποία έκτοτε θα φέρει κουκούλιον, μανδύαν και επιστήθιον σταυρόν ως και βακτηρίαν.

Ο Μητροπολίτης ευχήθη εις την Ηγουμένη να είναι σιδεροκέφαλη, και να αναδείξει την Μονήν εις κυψέλην πνευματικήν, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ψυχικήν αγαλλίασιν, τόσον των περί αυτήν μοναζουσών, ως και εις τους εισερχομένους εν τη Μονή πιστούς, ώστε να βρίσκουν ανακούφισιν πνευματική, εις αυτούς τους δυσκόλους καιρούς που ζούμε, κινούμεθα και εσμέν.

Κλείνοντας την προσφώνησή του ο Μητροπολίτης προς την αγίαν καθηγουμένη, ευχαρίστησε από καρδίας  τον γέροντά της πολυσέβαστον Μητροπολίτην της Ι. Μονής Σινά και Ραϊθώ κ. Δαμιανόν, δια την στήριξιν και ευλογίαν που χάρισε στο νησί της Λέρου, με την παρουσία της μοναχής Παρασκευής, Ηγουμένης.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης ενεχείρισε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας, του Οικουμενικού Θρόνου, εις τον Αρχηγόν ΓΕΝ, Αντιναύαρχον Στυλιανόν Πετράκην ΠΝ, τον οποίον παρέλαβε εκ μέρους του Αρχηγού, ο Διοικητής ΔΔΜΝ, Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχηγό ΓΕΝ εις τους εορτασμούς της 78ης επετείου από την καταβύθισιν του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» εις τον κόλπον του Λακκίου Λέρου. Εις το σημείον αυτό, ο Μητροπολίτης εμνήσθην του κυβερνήτου του Α/Τ «Β.Όλγα» Γεωργίου Μπλέσσα, ο οποίος κατήγετο εκ Κεφαλληνίας, και μακάρισε μετ’ αυτόν, πάντας, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτας, οίτινες έπεσαν εις τον υγρόν στίβον υπέρ πατρίδος.

Ο ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαμπλένης ΠΝ, παραλαμβάνοντας τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, και με συγκίνηση έλαβε, εκ μέρους του Αρχηγού, τον θυρεόν  του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα»  εις ανάμνησιν.

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη προσλαλιάν του, εξήρε τους αγώνας του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού, και ευχήθη από καρδίας να υπάρχει η ειρήνη και η αγάπη μεταξύ των λαών, και από σύμπαντος του εκκλησιάσματος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο Φρούραρχος πλοίαρχος Π.Φιλιππίδης ΠΝ, ο πρόεδρος Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ και συμπατριώτης μας Π.Μαραβέλιας, ο Μ.Κυπριωτάκης αξιωματικός ΠΝ ε.α., κ.α.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης και ο Ιερός Κλήρος ψάλλοντας το «άξιον εστί» κατευθύνθη εις το Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, όπου η Ηγουμένη προσέφερε λέρικα κεράσματα και πάντες ευχήθηκαν «αξία». Η Ηγουμένη εις ανάμνησιν ενεχείρισε εις τον Μητροπολίτη ένα στυλό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Βραζιλία : Υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές ο Μπολσονάρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:47 από news_room Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, με μια ομιλία επικεντρωμένη στον Θεό, τα όπλα και την οικογένεια, αποφασισμένος να ανακτήσει το προβάδισμα που διατηρεί ο κύριος […]

Στον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Στον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 1:58 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα, μετέβη στην Αθήνα και πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Θεσσαλό Υπουργό Ενέργειας […]

Pin It on Pinterest