14 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος στον Βόλο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 9 / 2021 , 19:34 από news_room

Εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος στον Βόλο – Adologala.gr

Την  Κυριακή 26/9, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το Εναρκτήριο Συνέδριο Κατηχητών και Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με αφορμή την έναρξη της νέας Κατηχητικής Χρονιάς.

Μετά τον Αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, έκανε τον εναρκτήριο χαιρετισμό και παρουσίασε τον Κεντρικό Εισηγητή του Συνεδρίου Ιερομόναχο Γεννάδιο Μανώλη, αδελφό της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Κατηχητικό αλλιώς… κατηχητικές προκλήσεις στην κοινωνία του σήμερα».

Ο π. Γεννάδιος, με τρόπο γλαφυρό, περιέγραψε τις νέες προκλήσεις που καλούνται οι νέοι μας να αντιμετωπίσουν, τις καινούργιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την λειτουργία των κατηχητικών σχολείων, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία του βιωματικού τρόπου κατηχήσεως, καθώς και την σπουδαιότητα της ανάπτυξης δεσμών ειλικρινούς και αληθινής αγάπης μεταξύ των κατηχητών και των κατηχητριών.

Μετά το γεύμα που ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, τα Μέλη του Συνεδρίου συμμετείχαν στα τέσσερα Βιωματικά Παιδαγωγικά Εργαστήρια, που πραγματοποιήθηκαν σε αντίστοιχους χώρους.

Το πρώτο Παιδαγωγικό Βιωματικό Εργαστήριο αφορούσε στα Στελέχη της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Περιελάμβανε τρόπους εικαστικής έκφρασης αλλά και δημιουργικής διδασκαλίας βασικών εννοιών της πίστης μας σε νήπια και μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Υπεύθυνη ήταν η Παιδαγωγός κ. Θάλεια Καλλιαντά.

Το δεύτερο Παιδαγωγικό Βιωματικό Εργαστήριο είχε ως σκοπό την παρουσίαση ενός λεπτομερούς σεναρίου μαθήματος για μαθητές Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, διανθισμένου με λογοτεχνικά στοιχεία. Υπεύθυνοι ήταν οι θεολόγοι κ. Δημήτριος Καραβασίλης και κ. Μαρία Παπασσάβα.

Το τρίτο Παιδαγωγικό Βιωματικό Εργαστήριο ασχολήθηκε με την κατασκευή μιας απλής, αλλά εντυπωσιακής χειροτεχνίας, εμπνευσμένης από την παραβολή του Σπορέα και είχε ως υπεύθυνη την κ. Αναστασία Σταματίου, θεολόγο.

Το τέταρτο και τελευταίο Παιδαγωγικό Βιωματικό Εργαστήριο είχε ως θεματολογία τον έντεχνο συλλογισμό και τη δυνατότητα του συνδυασμού της τέχνης με την κατηχητική διδασκαλία, με σκοπό την ενεργοποίηση και τον στοχασμό, τη διαδραστικότητα, την παρατηρητικότητα, τη φαντασία και τη συσχέτιση της εικόνας ή της μουσικής με βασικές πνευματικές και θεολογικές έννοιες.

Τα Μέλη του Συνεδρίου, στη συνέχεια, συνήλθαν σε ολομέλεια, και άκουσαν την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξήρε τη σημασία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου, προέτρεψε για την επαναλειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, με θάρρος και ιεραποστολικό ζήλο. Κάλεσε τα Στελέχη Νεότητας να εργασθούν με αισιοδοξία αλλά και προσοχή τη νέα ιεραποστολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές αλλά η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος θα τους ενισχύει.

Το Εναρκτήριο Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την Τελετή Χειροθεσίας των νέων Κατηχητών και Κατηχητριών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ακολούθησε η Επίδοση των διορισμών στα Στελέχη Νεότητος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 6 / 2021 , 5:56 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, ανέδειξε τον κ. Γεώργιο Θεοδωρίδη, τον Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον, […]

Ιόνια Οδός: Νέες Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Πρέβεζας από αύριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 15:15 από news_room Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Πρέβεζας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Πρέβεζας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ιστών οδοφωτισμού του εν λόγω κόμβου. Ειδικότερα, την Τρίτη 18 […]

Pin It on Pinterest