Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στο ετήσιο Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου Hempstead Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Αθηνών Ιερώνυμος: Το οι­κο­λο­γικό πρό­βλημα χρει­ά­ζε­ται να αν­τι­με­τω­πι­στεί πο­λυ­πα­ρα­γον­τικά και με τη συ­νερ­γα­σία ό­λων Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σχολεία στα οποία λειτουργούν τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 21:07 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, όπου λειτουργούν τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τους συνεργάτες του, θερινά σχολεία, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δημαρχείου. Προηγουμένως, ήμασταν στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, τώρα εδώ στο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Ανδρέα.

Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αυτό που είδαμε μας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Τα παιδιά που απασχολούνται στα Σχολεία αυτά στη διάρκεια των θερινών διακοπών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα με δημιουργικές ασχολίες, με θεματολογία η οποία συχνά ξεπερνά τη διδασκαλία ενός συμβατικού σχολείου. Παρακολουθήσαμε τα παιδιά σε εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ζαχαροπλαστική, παιχνίδια και πληροφορηθήκαμε ότι πραγματοποιούν και επισκέψεις εκτός του σχολικού χώρου ή πηγαίνουν δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά αυτή και για τις οικογένειες αλλά μια για τα ίδια τα παιδιά. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος αυτών των θερινών σχολείων, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν προγράμματα που παρέχει το ίδιο το Υπουργείο μας σε άλλα θερινά σχολεία.

Πρέπει να πω με την ευκαιρία ότι από πέρσι συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, καθώς και με άλλους Δημάρχους στο ενδιάμεσο, και υπάρχει πρόθεση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να ενισχύσει, ακόμα περισσότερο, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να διοργανώνουν θερινά σχολεία.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα σχολεία αυτά, έχουν την ευκαιρία για πάρα πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένων εκδρομών,  επισκέψεων στη θάλασσα, σε πισίνες. Δεν είναι σχολεία με την έννοια της διδασκαλίας, αλλά προσφέρουν εξίσου χρήσιμες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά λοιπόν έχουν πολύ μεγάλη ωφέλεια και το διαπιστώσαμε στη διάρκεια των σημερινών επισκέψεων.

Νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες, ούτως ώστε να προσφέρουμε με αποτελεσματικότερο και πιο προσιτό τρόπο, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες θερινής απασχόλησης σε όσα παιδιά και οικογένειες το χρειάζονται. Το ΥΠΠΑΝ ξεκινά διαβουλεύσεις με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να θέσουμε στη διάθεσή τους περισσότερους πόρους, ούτως ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα και να υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας παιδιών κατά τις θερινές διακοπές.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με τους Δημάρχους σε Λευκωσία, Λεμεσό, Στρόβολο, Λάρνακα, Πάφο, και σε όποιους άλλους Δήμους υπάρχει το περιθώριο, για την επέκταση του θεσμού των θερινών σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΑΝ, επιδιώκοντας να λειτουργήσουμε περισσότερα σχολεία για περισσότερα παιδιά. Με την ίδια ευκαιρία θα συζητήσουμε με τους Δήμους για να αναπτύξουμε επιμορφωτικά προγράμματα μέσω των “Ανοικτών Σχολείων” που λειτουργούν στον Δήμο Λευκωσίας και σε άλλους Δήμους, ούτως ώστε να φτάσουν και οι επιμορφωτικές ευκαιρίες πιο κοντά στους πολίτες».

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής Πράσινου Μπερέ σε επαγγελματίες οπλίτες της Ε.Φ.

Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής Πράσινου Μπερέ σε επαγγελματίες οπλίτες της Ε.Φ. (Εικόνες)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 12 / 2021 , 15:59 από news_room Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντγου Γεώργιου Κατσάνη» στο Σταυροβούνι, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους ΣΥΟΠ καταδρομείς (ΚΔ) της 8ης Σειράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Στην τελετή παρευρέθηκαν […]

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για πρεσβευτές στο Ισραήλ, το Μεξικό και το ΝΑΤΟ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε  τα ονόματα των προσώπων που προτείνει για πρεσβευτές της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, το Μεξικό και το ΝΑΤΟ, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια ενδυνάμωσης των συμμαχιών του στον κόσμο. Για τη θέση του πρεσβευτή στο Ισραήλ ο Μπάιντεν επέλεξε τον Τόμας Νίντες, αντιπρόεδρο της τράπεζας […]

Pin It on Pinterest