27 °C Athens, GR
20/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σχολεία στα οποία λειτουργούν τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 21:07 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, όπου λειτουργούν τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τους συνεργάτες του, θερινά σχολεία, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δημαρχείου. Προηγουμένως, ήμασταν στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, τώρα εδώ στο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Ανδρέα.

Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αυτό που είδαμε μας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Τα παιδιά που απασχολούνται στα Σχολεία αυτά στη διάρκεια των θερινών διακοπών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα με δημιουργικές ασχολίες, με θεματολογία η οποία συχνά ξεπερνά τη διδασκαλία ενός συμβατικού σχολείου. Παρακολουθήσαμε τα παιδιά σε εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ζαχαροπλαστική, παιχνίδια και πληροφορηθήκαμε ότι πραγματοποιούν και επισκέψεις εκτός του σχολικού χώρου ή πηγαίνουν δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά αυτή και για τις οικογένειες αλλά μια για τα ίδια τα παιδιά. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος αυτών των θερινών σχολείων, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν προγράμματα που παρέχει το ίδιο το Υπουργείο μας σε άλλα θερινά σχολεία.

Πρέπει να πω με την ευκαιρία ότι από πέρσι συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, καθώς και με άλλους Δημάρχους στο ενδιάμεσο, και υπάρχει πρόθεση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να ενισχύσει, ακόμα περισσότερο, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να διοργανώνουν θερινά σχολεία.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα σχολεία αυτά, έχουν την ευκαιρία για πάρα πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένων εκδρομών,  επισκέψεων στη θάλασσα, σε πισίνες. Δεν είναι σχολεία με την έννοια της διδασκαλίας, αλλά προσφέρουν εξίσου χρήσιμες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά λοιπόν έχουν πολύ μεγάλη ωφέλεια και το διαπιστώσαμε στη διάρκεια των σημερινών επισκέψεων.

Νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες, ούτως ώστε να προσφέρουμε με αποτελεσματικότερο και πιο προσιτό τρόπο, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες θερινής απασχόλησης σε όσα παιδιά και οικογένειες το χρειάζονται. Το ΥΠΠΑΝ ξεκινά διαβουλεύσεις με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να θέσουμε στη διάθεσή τους περισσότερους πόρους, ούτως ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα και να υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας παιδιών κατά τις θερινές διακοπές.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με τους Δημάρχους σε Λευκωσία, Λεμεσό, Στρόβολο, Λάρνακα, Πάφο, και σε όποιους άλλους Δήμους υπάρχει το περιθώριο, για την επέκταση του θεσμού των θερινών σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΑΝ, επιδιώκοντας να λειτουργήσουμε περισσότερα σχολεία για περισσότερα παιδιά. Με την ίδια ευκαιρία θα συζητήσουμε με τους Δήμους για να αναπτύξουμε επιμορφωτικά προγράμματα μέσω των “Ανοικτών Σχολείων” που λειτουργούν στον Δήμο Λευκωσίας και σε άλλους Δήμους, ούτως ώστε να φτάσουν και οι επιμορφωτικές ευκαιρίες πιο κοντά στους πολίτες».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω – 16 Μαρτίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 0:35 από news_room Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων Σαββίνου, Ιουλιανού και Ρωμανού και του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ο Όσιος Χριστόδουλος, κατά κόσμον Ιωάννης, καταγόταν από τα περίχωρα της Νίκαιας της Βιθυνίας και γεννήθηκε στα χρόνια του Βασιλείου […]

Ιερά Μονή Βλατάδων – Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 5:52 από news_room H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης, 80 περίπου μέτρα από τα τείχη του Επταπυργίου. Είναι το μοναδικό μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου της πόλης που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων, αποτελεί το μοναδικό σε λειτουργία […]

Pin It on Pinterest