13 °C Athens, GR
21/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με Ομάδα Νέων από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 8 / 2021 , 21:43 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τους 15 συμμετέχοντες του Προγράμματος Νέων Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, ΝΟΣΤΟΣ, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς.

Οι 15 νέοι πραγματοποιούν την Τρίτη φάση του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ IV στην Κύπρο. Ήδη υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος στην Αίγυπτο και η δεύτερη φάση στην Ελλάδα, μέσα και τέλη Ιουλίου αντίστοιχα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, αφού καλωσόρισε τους νέους στην Κύπρο, επεσήμανε τις διαχρονικές  και σημαντικές σχέσεις των τριών χωρών, Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις σχέσεις των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς και στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που ξεκίνησε το 2018, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Στόχος του ΝΟΣΤΟΣ IV, είναι οι νέοι να έρθουν πιο κοντά, να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, να μάθουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της κάθε χώρας από τις τρεις, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις της περιοχής.

Ο κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το ΝΟΣΤΟΣ αποτελεί σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.

«Αξιοποιώντας τις διασπορές των τριών χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορούμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα των χωρών μας, να φέρουμε κοντά τους νέους και να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και περισσότερα υποσχόμενη βάση για προώθηση των κοινών μας στόχων.»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Θεοχάρης Λαλάκος, και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρου, Α.Ε κ. Amr Mohsen Hamza, που αμφότεροι συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τις σχέσεις των τριών χωρών.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Άρθρο για επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας - Θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες

Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 2:07 από news_room Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα από την αρχή των μνημονίων είναι η μετακίνηση των πολιτών από επαρχιακές […]

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας – Βελιγραδίου υπογράφηκε από τους Δημάρχους των δύο πόλεων

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας – Βελιγραδίου υπογράφηκε από τους Δημάρχους των δύο πόλεων (Εικόνες)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 13:28 από news_room Στόχος η ενίσχυση του τουρισμού – πολιτισμού, η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα των πόλεων Κώστας Μπακογιάννης: «Σήμερα οι σχέσεις Αθήνας – Βελιγραδίου γίνονται ακόμη πιο ισχυρές» Zoran Radojičić: «Η Αθήνα είναι η πόλη που αγαπώ περισσότερο μετά το Βελιγράδι» […]

Pin It on Pinterest