30 °C Athens, GR
27/09/2021

Τελευταια Νέα
Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια-Τζ. Πάιατ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Τατοΐου από σήμερα Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ενδέχεται να μην πάει στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή Πορτογαλία: Οι σοσιαλιστές κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές, αλλά ηττήθηκαν στη Λισαβόνα Τι πιστεύει η νέα γενιά για το μέλλον της εργασίας, σύμφωνα με έρευνα Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες Ο Επίσκοπος Μελιτινής Μάξιμος στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Pepperdine των ΗΠΑ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο & στη Βουλή των Ελλήνων Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με Ομάδα Νέων από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 8 / 2021 , 21:43 από news_room

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τους 15 συμμετέχοντες του Προγράμματος Νέων Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, ΝΟΣΤΟΣ, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς.

Οι 15 νέοι πραγματοποιούν την Τρίτη φάση του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ IV στην Κύπρο. Ήδη υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος στην Αίγυπτο και η δεύτερη φάση στην Ελλάδα, μέσα και τέλη Ιουλίου αντίστοιχα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, αφού καλωσόρισε τους νέους στην Κύπρο, επεσήμανε τις διαχρονικές  και σημαντικές σχέσεις των τριών χωρών, Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις σχέσεις των τριών χωρών σε θέματα Διασποράς και στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που ξεκίνησε το 2018, στα πλαίσια της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Στόχος του ΝΟΣΤΟΣ IV, είναι οι νέοι να έρθουν πιο κοντά, να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, να μάθουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της κάθε χώρας από τις τρεις, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις της περιοχής.

Ο κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το ΝΟΣΤΟΣ αποτελεί σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.

«Αξιοποιώντας τις διασπορές των τριών χωρών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορούμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα των χωρών μας, να φέρουμε κοντά τους νέους και να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και περισσότερα υποσχόμενη βάση για προώθηση των κοινών μας στόχων.»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Θεοχάρης Λαλάκος, και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρου, Α.Ε κ. Amr Mohsen Hamza, που αμφότεροι συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τις σχέσεις των τριών χωρών.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 10 / 2020 , 16:25 από adologala.gr Με συνοδική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προσκλήθηκαν να προσέλθουν στο Φανάρι και οι τρεις Ιεράρχες της υπό την κανονική προστασία της Μητρός Εκκλησίας Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας Φιλλανδίας, δηλαδή ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Σεβ. […]

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Αύγουστο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 8 / 2021 , 0:00 από news_room Συνήλθε επί διήμερο, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά την χθεσινή […]

Pin It on Pinterest