21 °C Athens, GR
24/09/2021

Τελευταια Νέα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Ιερέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 8 / 2021 , 22:42 από news_room

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Ιερέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης – Adologala.gr

Νέα Υόρκη| Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε το διορισμό του για τον νέο προστάμενο (προεδρεύων ιερέας) της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Βιθούλκα.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε την ανακοίνωσή του σήμερα σε ειδική συνάντηση με τους Φίλους του Αγίου Νικολάου (FoSN), τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει κεφάλαια για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση, ενώ διαχειρίζεται επίσης όλα τα κατασκευαστικά θέματα σε αυτήν την τελική φάση ανοικοδόμησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του FoSN περιλαμβάνει επίσης τον Πρόεδρο του Ενοριακού Συμβουλίου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος ανέβασε επίσης τη θέση του προστάμενου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ιερού Ναού για να κατέχει στο εξής τον διακεκριμένο τίτλο του “Αρχιεπισκοπικού Εφημέριου”.

Στις παρατηρήσεις του στο FoSN, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

Το ραντεβού έρχεται αυτή τη στιγμή, καθώς ετοιμαζόμαστε να φωτίσουμε το εξωτερικό της Εκκλησίας που σηματοδοτεί επίσημα την Εικοστή Επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν και η Εκκλησία δεν θα ξεκινήσει τη λειτουργική της ζωή μέχρι την Άνοιξη του επόμενου έτους, υπάρχουν πλέον ποιμαντικές αποφάσεις που απαιτούν ιερέα. Και ως Αρχιεπισκοπικός Εφημέριος για το Ιερό, ο πατήρ Ανδρέας θα τονίσει τη σύνδεση με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτής της γέφυρας σύνδεσης με τους Φίλους, μόλις το Ιερό τελειώσει φυσικά. Ο πατέρας Ανδρέας υπήρξε εξαιρετικός Καγκελάριος και καθώς συνεχίζεται η κατασκευή, θα υπηρετήσει ως διπλός Καγκελάριος για μια κατάλληλη περίοδο μετάβασης – τόσο για το Ιερό όσο και για την Αρχιεπισκοπή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα περιηγηθεί και στους δύο ρόλους υπέροχα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Dennis Mehiel, Πρόεδρος του FoSN δήλωσε μετά τη συνάντηση:

Για άλλη μια φορά, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε τη σωστή κίνηση την κατάλληλη στιγμή. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο της κατασκευής όπου έχει νόημα ο διορισμός του Ιερέα της Ενορίας. Είμαστε χαρούμενοι που ο Σεβασμιώτατος επέλεξε τον πατέρα Βιθούλκα και του απένειμε τον τίτλο του «Αρχιεπισκοπικού Εφημέριου», σε αναγνώριση του τεράστιου δημόσιου ρόλου του Εθνικού Ιερού Ναού.

Ο Γιώργος Μιχάλτσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας Αγίου Νικολάου σχολίασε επίσης:

Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στον Σεβασμιώτατο για τον διορισμό του πατέρα Ανδρέα στην ενορία μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να επανασυνδέσουμε τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου με την αγαπημένη τους εκκλησία, να καλωσορίσουμε νέα μέλη και επισκέπτες και να ιδρύσουμε τα υπουργεία του Εθνικού Ναού. Είναι μια συναρπαστική περίοδος για τον Άγιο Νικόλαο και ξέρω ότι μιλάω για όλα τα μέλη της ενορίας μας όταν λέω στον πατέρα Ανδρέα: “Καλώς ήλθατε!”

Ο πατέρας Ανδρέας υπηρετεί επί του παρόντος στην Αρχιεπισκοπή. Ο διορισμός του στον Άγιο Νικόλαο καλύπτει ένα κενό που είχε απομείνει αφού ο πρώην ιερέας, πατήρ Ιωάννης Ρώμας, πέθανε πριν από πέντε χρόνια. Μια σύντομη βιογραφία του πατέρα Ανδρέα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/FrAndreas

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 9 / 2021 , 19:29 από news_room Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας Εκπληρώνοντας την ετήσια οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και […]

Η ακολουθία των Παθών του Κυρίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 5 / 2021 , 3:08 από news_room Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 29 Απριλίου 2021, η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, χοροστατούντος της Α.θ. Μακαριότητος, […]

Pin It on Pinterest