19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Νέος Διευθυντής Θρησκευτικής Εκπαίδευσης ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας

Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος PhD , Archimandrite Athenagoras Ziliaskopoulos, PhD Biography

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 8 / 2021 , 2:14 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα ως νέου Διευθυντή Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Θεοφιλέστατος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής.

Ο Επίσκοπος Αθηναγόρας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης σε μια προσπάθεια αναζήτησης νέων μεθόδων, δια των οποίων η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας θα εξακολουθεί να στηρίζει και να ενισχύει το διαρκώς μεταβαλλόμενο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα πολλές ενορίες να στηριχτούν στη διαδικτυακή εκπαίδευση των παιδιών. Ο Θεοφιλέστατος αναλαμβάνει τη Διεύθυνση στην έναρξη της ιστορικής δεύτερης εκατονταετηρίδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, αξιοποιώντας το έργο που ήδη έχει παραχθεί και σχεδιάζοντας νέα προγράμματα εκπαίδευσης που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας (Ζηλιασκόπουλος) γεννήθηκε το 1970 στο Reutlingen της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Σε νεαρή ηλικία εισήλθε στο μοναστικό βίο, αφιερώνοντας τον εαυτό του στον Χριστό και την Εκκλησία. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1994 και Πρεσβύτερος το 1998 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο. Το 1999 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο Θεοφιλέστατος υπηρέτησε διαδοχικά σε Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ανά τον κόσμο. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διακόνησε την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας ως εφημέριος και Ιερατικώς Προϊστάμενος διαφόρων ενοριών, ως Αρχιερατικός Επίτροπος, αλλά και ως μέλος Αντιπροσωπειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Θεολογικούς Διαλόγους. Υπήρξε συχνά ομιλητής σε πανεπιστήμια, δημόσια σχολεία, διαθρησκειακούς οργανισμούς και πολιτιστικούς φορείς επί θεμάτων ορθόδοξης πνευματικότητας. Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων του στη Γερμανία είναι η λειτουργία του πρώτου Ορθοδόξου Παρεκκλησίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, η δημιουργία 24ωρης γραμμής ορθόδοξης πνευματικής στήριξης, η ίδρυση της πρώτης Ελληνορθόδοξης Κατασκήνωσης πλησίον της Φρανκφούρτης, η πρωτοβουλία για την ανακαίνιση ναού του 15ου αιώνα και η εκ βάθρων θεμελίωση ναού και Κοινοτικού Κέντρου.

Το 2017, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας εγκαταστάθηκε στο Τορόντο, προκειμένου να υπηρετήσει ως Κοσμήτορας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας της πόλης και ως Διευθυντής των Γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Το 2019, προσκληθείς υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, μετακινήθηκε στις Η.Π.Α., για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ελληνικό Κολλέγιο και την Ιερά Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Το Φεβορυάριο του 2021 διορίσθηκε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και Πνευματικός Σύμβουλος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Το Μάιο του ίδιου έτους, κατόπιν εισηγήσεως της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε ομόφωνα τον μέχρι τότε Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Επίσκοπο Ναζιανζού.

Ο Θεοφιλέστατος είναι πτυχιούχος Θεολογίας, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Ν. Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια στις λαϊκές αγορές, στον μέγιστο βαθμό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές εξασφαλίζει τη διαφάνεια στον μέγιστο βαθμό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλας Παπαθανάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια. “Πείτε μου, πότε παραδίδεις ευκολότερα τις λαϊκές αγορές στους μεσάζοντες; Όταν έχεις ένα αδιαφανές σύστημα που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος να διαπιστώσει εάν έχει δικαίωμα […]

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ - Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 3 / 2023 , 13:06 από news_room Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016 κι αναμένεται να παραδοθεί, πιθανόν την Τρίτη, στη δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη, εξέλιξη χωρίς ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που […]

Pin It on Pinterest