26 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Ξεκινούν οι εγγραφές στον Βόλο & στα Παραρτήματα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:27 από news_room

Ξεκινούν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά 2021-2022 στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την αρχαιότερη στον Ελλαδικό χώρο, που συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, Πτυχίο Ιεροψάλτου, Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Σχολή διδάσκονται:  Θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής,

Τυπικό, Λειτουργική, Υμνολογία, Θεωρία και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Φέτος θα λειτουργήσει, για τρίτη χρονιά, το νεοσύστατο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος, θα πραγματοποιηθεί ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής, Κληρικοί και εν ενεργεία Ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενος.

Διδάσκουν κορυφαίοι Καθηγητές, Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγγραφών και της έναρξης των μαθημάτων, που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, έχει ως εξής:

Κεντρική Σχολή στον Βόλο

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/9 και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 – 8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου). Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την Δευτέρα 6/9, στις 6μ.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 40440, 24210 93517 και 24210 93501.

Παράρτημα Αλμυρού

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εγγραφές από τον Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού, στο τηλ. 6977351977 και από τον Πρωτ. Ευστάθιο Βαρβαρέλη, Καθηγητή της Σχολής, στο τηλ.6984641105. Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 6/9, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας «Στεργίου».

Παράρτημα Αγιάς

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/9 και τα μαθήματα την Παρασκευή 10/9, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς. 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Βαΐων στην Ευαγγελίστρια Γρεβενών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:28 από news_room Κυριακή των Βαΐων στην Ευαγγελίστρια Γρεβενών Την Κυριακή Των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών όπου και κήρυξε τον Θείο λόγο. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έγινε εντός […]

Αθηνών Ιερώνυμος : Εκκλησία και Επιστήμη είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν – Απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης της Λειβαδιάς στον Αρχιεπίσκοπο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 7 / 2021 , 5:51 από news_room Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του από το Δήμο Λεβαδέων τονίζοντας πως «όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η […]

Pin It on Pinterest