19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Νέα «πράσινα», οικολογικά ηχοπετάσματα στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 22:59 από news_room

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Έργου Παραχώρησης και με γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στις δραστηριότητές της, η Νέα Οδός υλοποίησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος ήδη εγκατεστημένων ηχοπετασμάτων (συμβατικού τύπου με τοιχίο σκυροδέματος και διάφανα τμήματα από ηχοαπορροφητικό υλικό pmma), με οικολογικό υλικό από ξυλοσκυρόδεμα.

Η αντικατάσταση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς και συγκεκριμένα σε τμήμα ηχοπετασμάτων που προστατεύουν ακουστικά το 3ο Λύκειο και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου, στο 22ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Το νέο οικολογικό υλικό:

 Είναι οικολογικά βιώσιμο (ανανεώσιμη πηγή από δασική ύλη).

 Είναι 100% ανακυκλώσιμο (σε περίπτωση φθοράς ή αντικατάστασης το υλικό θα ανακυκλωθεί πλήρως).

Παρέχει μεγαλύτερη ικανότητα ηχοαπορρόφησης (οπότε και θα παρέχει μεγαλύτερη ηχοπροστασία στις ευαίσθητες χρήσης εκπαίδευσης).

 Διαθέτει υψηλή ανθεκτικότητα & μηδενική συντήρηση, ενώ είναι και αυτοκαθαριζόμενο (οπότε και δεν θα σπαταληθούν περαιτέρω υλικά και πόροι για την συντήρησή του).

Παρέχει μια πιο φυσική αρχιτεκτονική όψη βελτιώνοντας το αστικό τοπίο.

Στόχος της Νέας Οδού είναι η περιβαλλοντική βελτίωση του αστικού τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ μέσα από πλήθος δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, μια εκ των οποίων είναι και η χρήση οικολογικών ηχοπετασμάτων.

Κύριο μέλημά μας είναι η διαρκής μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκύπτει από τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης μας.

Και επειδή αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος είναι οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα οι κρίσιμες εγκαταστάσεις και χρήσεις, όπως αυτές της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, επιλέξαμε το συγκεκριμένο σημείο για την 1η πιλοτική υλοποίηση αυτής της δράσης.

Η Νέα Οδός, πιστή στους στόχους αποτελεσματικής περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης, θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ανάδειξης, πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική της πολιτική, την συμπόρευση με τις τοπικές κοινωνίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός & Πάπας παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού για την ίδρυση Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 14:47 από news_room Οικουμενικός & Πάπας παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Λατερανού για την ίδρυση Έδρας Οικολογίας και Περιβάλλοντος H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο παρέστησαν σήμερα, Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Λατερανού, κατά την τελετή […]

Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 15:58 από news_room Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη, 17 Μαΐου, αντιπρόσωποι από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, στην έδρα του στο Σύδνεϋ. Πιο συγκεκριμένα, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μαρία Λιονή, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα του Αποδήμου […]