26 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

Νέα «πράσινα», οικολογικά ηχοπετάσματα στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 22:59 από news_room

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Έργου Παραχώρησης και με γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στις δραστηριότητές της, η Νέα Οδός υλοποίησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος ήδη εγκατεστημένων ηχοπετασμάτων (συμβατικού τύπου με τοιχίο σκυροδέματος και διάφανα τμήματα από ηχοαπορροφητικό υλικό pmma), με οικολογικό υλικό από ξυλοσκυρόδεμα.

Η αντικατάσταση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κηφισιάς και συγκεκριμένα σε τμήμα ηχοπετασμάτων που προστατεύουν ακουστικά το 3ο Λύκειο και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου, στο 22ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Το νέο οικολογικό υλικό:

 Είναι οικολογικά βιώσιμο (ανανεώσιμη πηγή από δασική ύλη).

 Είναι 100% ανακυκλώσιμο (σε περίπτωση φθοράς ή αντικατάστασης το υλικό θα ανακυκλωθεί πλήρως).

Παρέχει μεγαλύτερη ικανότητα ηχοαπορρόφησης (οπότε και θα παρέχει μεγαλύτερη ηχοπροστασία στις ευαίσθητες χρήσης εκπαίδευσης).

 Διαθέτει υψηλή ανθεκτικότητα & μηδενική συντήρηση, ενώ είναι και αυτοκαθαριζόμενο (οπότε και δεν θα σπαταληθούν περαιτέρω υλικά και πόροι για την συντήρησή του).

Παρέχει μια πιο φυσική αρχιτεκτονική όψη βελτιώνοντας το αστικό τοπίο.

Στόχος της Νέας Οδού είναι η περιβαλλοντική βελτίωση του αστικού τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ μέσα από πλήθος δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, μια εκ των οποίων είναι και η χρήση οικολογικών ηχοπετασμάτων.

Κύριο μέλημά μας είναι η διαρκής μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προκύπτει από τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ευθύνης μας.

Και επειδή αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος είναι οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα οι κρίσιμες εγκαταστάσεις και χρήσεις, όπως αυτές της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, επιλέξαμε το συγκεκριμένο σημείο για την 1η πιλοτική υλοποίηση αυτής της δράσης.

Η Νέα Οδός, πιστή στους στόχους αποτελεσματικής περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης, θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ανάδειξης, πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική της πολιτική, την συμπόρευση με τις τοπικές κοινωνίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας εν πτήσει προς Γενεύη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 23:58 από news_room Δήλωση του Προέδρου σχετικά με την κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Ο Πρόεδρος σημείωσε : «Πρόκειται πραγματικά για μια κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση. Γνωρίζοντας ακριβώς και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα, η δική μας πλευρά, […]

Οικουμενικός: Το Φανάρι δεν θα παύση να εκπέμπη φώς & να διακηρύττη την Αλήθεια προς πάσαν κατεύθυνση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 6 / 2021 , 22:54 από news_room Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο Στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, πριν από πέντε χρόνια, το 2016, αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος […]

Pin It on Pinterest