32 °C Athens, GR
21/09/2021

Τελευταια Νέα

Μύκονος : Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 5:16 από news_room

Πλήθος Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν και σήμερα, όπως και εχθές, την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής και τους αυλίους χώρους της, στην Άνω Μερά, κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και εξ Ερμουπολεως και με την παρουσία του διατελέσαντος Υποργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κας Βίκυς Λοΐζου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των διαταλεσάντων Δημάρχων κ. Αθαν. Κουσαθανά-Μέγα και κας Ειρήνης Γρυπάρη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχου Μυκόνου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς και της Προέδρου της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εστίασε την ομιλία του στη μαρτυρούμενη από τα Ευαγγελία σιωπή της Παναγίας, την οποία, όμως, ύμνησε εκκωφαντικά η Εκκλησία, με τις αποφάσεις της Γ’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία Την εδογμάτισε «Θεοτόκο», με τους Παρακλητικούς Κανόνες, τον Ακάθιστο Ύμνο, και τις απαράμιλλες ομιλίες των Αγίων Πατέρων.
Εξ αφορμής, μάλιστα, της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής αναφέρθηκε στον μα καρισμό της ανώνυμης γυναίκας «μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε», η οποία ασυναίσθητα εδογμάτισε ότι ο Κύριος εγεννήθη ως άνθρωπος εκ γυναικός και δεν υπήρξε «φάντασμα», όπως αιρετικοί υποστήριξαν.

Υπενθύμισε δε τη διαβεβαίωση της Θεοτόκου προς τους Αποστόλους, κατά το Απόκρυφο ευαγγέλιο, ότι δεν θα τους εγκαταλείψει και μετά την Κοίμησή της , η Οποία, όντως, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, αλλά έχει ανοικτή την αγκαλιά Της και δέχεται όλους, και τους πονεμένους, και τους καταφρονεμένους, και τους σκεπτικιστές, τονίζοντας ότι μέσα στην Εκκλησία όλοι και όλα αγιάζονται!
Προέτρεψε τους παρισταμένους να μεταδώσουν στα παιδιά τους τα «άριστα», ώστε να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, που θα εμπιστεύεται αλλά δεν θα θεοποιεί την επιστήμη και θα κάνει σωστή χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει. Ευχήθηκε δε σε όλους η Παναγία να τους προσφέρει απλόχερα την ευλογία της, υγεία και στα παιδιά πρόοδο και επιτυχία!

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Πνευματικό τον Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (7-13 Μαρτίου)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 3 / 2021 , 11:03 από news_room Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Δευτέρα 8 Μαρτίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην Φασούλα. Το Σάββατο 13 Μαρτίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό […]

Νέος Προϊστάμενος στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Roslindale, ο π. Οδυσσέας Δρόσος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 1 / 2021 , 16:29 από news_room Στις 24 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος επισκέφτηκε την ενορία του Αγίου Νεκταρίου του Roslindale, MA και εγκατέστησε τον π. Ο Οδυσσέα Δρόσο ως προϊστάμενο ιερέα της ενορίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest