Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Κέρκυρα : Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου Σπυρίδωνος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 8 / 2021 , 22:36 από news_room

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Κέρκυρα της 11ης Αυγούστου 2021 για τη διάσωση του νησιού, με τη θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος από την απειλή των Αγαρηνών το 1716.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της 10ης Αυγούστου και εις την ομιλία του, έλαβε αφορμή από το ανάγνωσμα της Εξόδου, το οποίο έλεγε για την περίπτωση του Μωυσή που αντιπαρατάχθηκε ο λαός του Ισραήλ, έναντι των Αμαλητικών και όσο ο Μωυσής είχε εκτεταμένα τα χέρια του σε σχήμα Σταυρού οι Ισραηλίτες, νικούσαν τον στρατό του Αμαλήκ. Όταν κουραζόταν και τα χέρια του έπεφταν κάτω τότε ο στρατός του Αμαλήκ νικούσε. Γι’ αυτό και κράτησαν δύο άντρες τα χέρια του εκτεταμένα έως ότου ο στρατός του Ισραήλ να κερδίσει την μάχη.

Στη περίπτωση μας κατά αυτό το θαυματουργικό τρόπο ο Άγιος Σπυρίδωνας μετά από την παράκληση του πιστού κερκυραϊκού λαού, εφανερώθει στο φρούριο της Κέρκυρας και απέτρεψε τον τουρκικό στρατό να καταλάβει ολοκληρωτικά το νησί. Όμως οι άνθρωποι τότε διέθεταν αληθινή πίστη εις τον Τριαδικό Θεό και δεν είχαν εκπτώσεις στη ζωή τους γύρω από την πίστη. Δυστυχώς σήμερα στη ζωή του νεοέλληνα παρείσφρησε η εγωπάθεια, ο πλουτισμός και η σαρκολατρεία και η πίστη στον Θεό παραμελήθηκε στη άκρη καθώς θεωρείται περιττή.

Στη σημερινή Θεία λειτουργία της 11ης Αυγούστου, η οποία κατά παράδοση τελείται την 6η πρωινή λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος και στη ομιλία του αναφέρθη στα χαρίσματα του καλού ποιμένος, λαβών αφορμή από την ευαγγελική περικοπή. Ο ίδιος αναλογίστηκε εάν σήμερα εμείς οι ποιμένες διασώζουμε όλα αυτά τα χαρίσματα του καλού ποιμένα, σε σχέση με τον αληθινό ποιμένα Ιησού Χριστό, αλλά και σε σχέση με τους ποιμενόμενους και ποια ευθύνη έχουν οι σύγχρονοι ποιμένες και το ποίμνιο έναντι αυτής της αληθινής σχέσης με τη συμφωνία που έκανε ο Θεός πατέρας με το λαό του « Εγώ έσομαι Θεός  και υμείς έσεσθε μοί λαός, Εγώ έσομαι εις πατέρα και υμείς έσεσθε μοί εις υιούς και θυγατέρας». Αυτή είναι η βιωματική σχέση και κοινωνία αληθινού ποιμένα και ποιμνίου. Ο πνευματικός λίβας ο οποίος φύσηξε από την δύση με τις ποικίλες ιδεολογίες μάρανε πνευματικά αυτή τη σχέση ποιμένα και ποιμνίου. Σήμερα, το ποίμνιο ζητεί από τον ποιμένα του και την εκκλησία του, την επίλυση των υλικών ζητημάτων αδιαφορώντας για τα πνευματικά. Σήμερα ο ορθόδοξος ελληνικός λαός έχει επηρεαστεί από την  αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα η οποία θέλει να διαρρήξει την σχέση των ανθρώπων με την εκκλησία. Σήμερα ακόμη και οι κρατούντες με τα διάφορα αντιεκκλησιαστικά νομοθετήματα, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, φράσσουν την πύλη της εκκλησίας και τον δίαυλο επικοινωνίας με το ποίμνιο της. Όμως ας θυμηθούμε όταν σκλήρυνε της καρδιές των ηγετών ο Θεός το έκανε μόνο και μόνο για να τους επισκεφθεί και να αποτινάξει την σκλήρυνση των καρδιών τους με επώδυνες πνευματικές καταστάσεις οι οποίες δεν άγγιζαν μόνο τους ηγέτες αλλά ατυχώς και τον λαό.Ο Μητροπολίτης κλείνοντας υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος κάηκε. Ακολουθεί δυστυχία, φτώχεια και πολλαπλές ασθένειες. Τι άλλο περιμένουμε για να ανανήψουμε; Ας αφυπνιστούμε λοιπόν κυβερνώντες και κυβερνώμενοι και ας επιστρέψουμε στην ειλικρινή μετάνοια και στο δρόμο της Χάριτος του Θεού. Η ψυχοσύνθεση του Έλληνα δεν αντέχει την απομάκρυνση του από το δρόμο της πίστεως και της εκκλησίας του Χριστού. Ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας να είναι πρεσβευτής εις τον Κύριον μας Ιησού Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε μικρή περιφορά του Ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, πέριξ του Ιερού προσκυνήματος και  στην τοποθέτηση του εις την θύρα για τριήμερο προσκύνημα, πραγματοποιήθηκε ικετευτική δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών και την απαλλαγή της ανθρωπότητας από τον πειρασμό της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι κατά το τριήμερο προσκύνημα, θα τελούνται ιερές ακολουθίες και αγρυπνίες τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την μη μετάδοση του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα νοικοκυριά θα βγάζουν στο σφυρί τα ασημικά για να πληρώνουν το ρεύμα –

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Η κυβέρνηση και τα στελέχη της πανηγυρίζουν για το ξεπούλημα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ σε Αυστραλιανή εταιρεία. Όταν σε λίγο τα νοικοκυριά θα αρχίσουν να βγάζουν στο σφυρί τα ασημικά για να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, τότε […]

Σήμερα στο Ζάππειο ξεκινά η μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου

Σήμερα στο Ζάππειο ξεκινά η μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 9 / 2022 , 7:35 από news_room Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινά στο Ζάππειο  το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στη πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου […]

Pin It on Pinterest