19 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ. Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λευκωσία Αρχιερατικός Εσπερινός & Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στην Ιερά Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών Λαμπρός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη

Ινστιτούτο Κύπρου : Η Δρ Δέσποινα Σεργίδη τιμήθηκε με το Βραβείο «Life-Pioneer» του Παγκόσμιου Δικτύου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 22:24 από news_room

Ινστιτούτο Κύπρου : Η Δρ Δέσποινα Σεργίδη τιμήθηκε με το Βραβείο «Life-Pioneer» του Παγκόσμιου Δικτύου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Μια θέση στην τιμητική λίστα των 12 διεθνώς αναγνωρισμένων «Life-Pioneers», και πιο συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Ενέργεια, Κτήρια και Βιώσιμες Πόλεις», κατέλαβε η Καθηγήτρια του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Δέσποινα Σεργίδη, για τη συνεισφορά και το έργο της στην προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τελετή βράβευσης του Παγκόσμιου Δικτύου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (WREN) «Life-Pioneers» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (WREC 2020), το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής της Λισαβόνας. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας, Δρ Joao Pedro Matos Fernandes, ενώ η Δρ Σεργίδη, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο, παρουσίασε μέρος της δουλειά της με τίτλο: «Ανάπτυξη Βιώσιμων Πόλεων για τον Μετριασμό των Συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής».

Η καθηγήτρια Δέσποινα Σεργίδη είναι επικεφαλής της Μονάδας Βιώσιμου Δομημένου Περιβάλλοντος (Sustainable Built Environment) του Ινστιτούτου Κύπρου, και ηγείται ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εστιάζοντας σε έρευνα στην Αρχιτεκτονική, την Ενέργεια και το Αστικό Περιβάλλον. Συγκεκριμένα η  έρευνά της επικεντρώνεται στον τομέα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, των βιώσιμων πόλεων, των κτηρίων μηδενικής ενέργειας, του ενεργειακά αποδοτικού σχεδιασμού βιώσιμων κτιρίων και την επίτευξη θερμικής άνεσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η Δρ Σεργίδη είναι επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου, της οποίας υπήρξε ιδρυτής, ενώ διετέλεσε και Πρόεδροςτης Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ηλιακής Ενέργειας (ISES) και του ISES-Europe, Παράλληλα διετέλεσε σύμβουλος της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και εκπροσώπησε την Κύπρο στην Εθνική Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία της χώρας με την Ελλάδα και την Κίνα.

Τα Βραβεία Παγκόσμιου Δικτύου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «Life Pioneers» αναδεικνύουν τη σημασία της ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία φαίνεται να αποτελεί τον ορθό τρόπο για κάθε χώρα, προκειμένου να αποκτήσει καθαρή ενέργεια και να μειώσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (WREN) είναι ένας σημαντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, άρρηκτα συνδεδεμένος με την UNESCO, καθώς ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της είναι ο επίτιμος Πρόεδρός του Δικτύου. Το Δίκτυο ιδρύθηκε το 1992 και διατηρεί στενούς δεσμούς συνεργασίας με τα Ηνωμένα Έθνη, κυβερνητικούς, αλλά και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Το WREN αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν και ενισχύουν τη χρήση και την οικονομικά βιώσιμη και περιβαλλοντικά ασφαλή εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το εν λόγω Δίκτυο στοχεύει στην προώθηση της επικοινωνίας και της τεχνικής εξειδίκευσης επιστημόνων, μηχανικών, τεχνικών και Διευθυντών και στην αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών, τόσο των αναπτυσσόμενων, όσο και των ανεπτυγμένων χωρών.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (WREC) αποτελεί ένα σημαντικό αναγνωρισμένο φόρουμ για τη δικτύωση μεταξύ αυτών των τομέων, και καλείται να αντιμετωπίσει
σχετικά θέματα μέσω τακτικών συναντήσεων και εκθέσεων, αναφορικά με την προμήθεια, διανομή, κατανάλωση και ανάπτυξη πηγών ενέργειας που είναι προσβάσιμες και οικονομικά βιώσιμες.

Το εν λόγω Συνέδριο, δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ερευνητές, κατασκευαστές, οικονομολόγους, χρηματοδότες, κοινωνιολόγους, περιβαλλοντολόγους να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σε Ολομέλειες και Τεχνικές Συνεδρίες και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, τυπικές και ανεπίσημες, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά γνώσης μεταξύ χωρών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 11 / 2021 , 7:24 από news_room Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Ηράκλειο Αττικής, όπου φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα […]

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Μειωμένο το έλλειμμα στο οκτάμηνο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 14:08 από news_room Μειωμένο σε σχέση με τον στόχο παρουσιάζεται το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, το οκτάμηνο του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τα οριστικά στοιχεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την […]

Pin It on Pinterest