27 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη του Κουβέιτ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 22:53 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε, σήμερα, τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Waleed Ahmad Al-Kandari.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίδειξης έμπρακτης διεθνούς στήριξης προς την Κύπρο, υπό το φως των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ιδιαίτερες δε ευχαριστήριες εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής για τη συνεισφορά του Κουβέιτ στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.  Η επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας αποτελεί κοινό μας στόχο, προς όφελος των λαών μας και ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε η κα Δημητρίου.

Ο κ. Al-Kandari επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Κουβέιτ στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εργαλείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων ειδικότερα των μικρών κρατών και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε εκατέρωθεν η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς και επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό,υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Κουβέιτ και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανταλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προςαντιμετώπισή τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ-Πλημμύρες: Τουλάχιστον εννέα νεκροί στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:15 από news_room Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Άιντα στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, με τους κυβερνήτες των δύο πολιτειών να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης […]

Αλέξης Τσίπρας : Η Ευρώπη άνοιξε τη συζήτηση για τις πατέντες – Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να συμμετάσχει

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 1:50 από news_room Υποστηρίζω σθεναρά, εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει το παν για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, ώστε να μην εξαρτάται από τους εμπορικούς σχεδιασμούς και τα παιχνίδια μερικών μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών. Για το […]

Pin It on Pinterest