27 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και o IOCC συνεργάζονται για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 8 / 2021 , 21:19 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά την έναρξη μιας πανελλαδικής εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων, θα συνεργαστεί με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (IOCC) για τον εντοπισμό συγκεκριμένων αναγκών και τη διανομή των κεφαλαίων που συλλέγονται για την παροχή μακροπρόθεσμης βοήθειας μετά την τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είπε: “Είμαστε ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, η οποία έχει μακρά ιστορία στον σωστό προσδιορισμό του τρόπου αντιμετώπισης των αναγκών όσων υποφέρουν από αυτές τις καταστροφές. Συνεργαζόμενοι, θα προσφέρουμε χρειαζόταν πολύ μεγάλη υποστήριξη στους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα που έχασαν τόσα πολλά τις τελευταίες εβδομάδες ».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΟΕ Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου δήλωσε: “Παραμένουμε ανήσυχοι για τον λαό της Ελλάδας του οποίου η ζωή επηρεάζεται από αυτές τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η ΔΟΕΕ είναι ευγνώμων για την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και για την υποστήριξη της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών στις περιοχές της Ελλάδας που έχουν πληγεί από πυρκαγιά. ”

Για περισσότερες πληροφορίες και για δωρεά στο Ταμείο Αρωγής Ελλάδας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.goarch.org/greecefiresdonate

*Οι Διεθνείς Ορθόδοξοι Χριστιανικοί Φιλανθρωπικοί Οργανισμοί (IOCC) είναι ο οργανισμός ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης της Συνέλευσης των Κανονικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από την ίδρυσή του το 1992, το IOCC παρείχε περισσότερα από 715 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και βιώσιμης ανάπτυξης σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα, το IOCC εφαρμόζει την εμπειρογνωμοσύνη του στην ανθρωπιστική απάντηση σε φυσικές και ανθρωπογενείς κρίσεις στην Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντας βοήθεια βασισμένη αποκλειστικά στην ανάγκη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων με 50 εκατ. ευρώ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 8 / 2021 , 0:17 από news_room Την υπουργική απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των Δήμων λόγω της μείωσης των […]

220 Δέματα Ιματισμού απέστειλε η Ι.Μ. Χίου στους Πυρόπληκτους της Εύβοιας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 8 / 2021 , 7:11 από news_room Κατόπιν σχετικῆς προσκλήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μάρκου γιά συνδρομή μέ ἱματισμό  πρός τούς πυροκλήκτους τῆς Εὐβοίας, ὑπῆρξε ἄμεση ἀνταπόκριση τῶν Χιωτῶν καί συνεκεντρώθησαν ἀπό τήν Ἱματιοθήκη  τῆς Ἀγάπης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  Χίου, Ψαρῶν καί […]

Pin It on Pinterest