28 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Επίσκοπος Μελόης: «Να αντικαταστήσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας με την αγάπη για τον Θεό»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 8 / 2021 , 14:00 από news_room

Την Κυριακή, 29 Αυγούστου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ, επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στο κήρυγμά του, το οποίο μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου, ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός τόνισε εισαγωγικά ότι ο Τίμιος Πρόδρομος αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα για τους πιστούς, διότι φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ακολουθούν τον Χριστό, υπομένοντας όλες τις δοκιμασίες που έχει ο Σταυρός τους, χωρίς όμως να βιώνουν αισθήματα άγχους και αγωνίας και χωρίς να ζουν με την αίσθηση ότι κινδυνεύουν.

Καταρχάς σημείωσε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος όταν κήρυττε και έλεγε πράγματα εναντίον του Ηρώδη, δεν υποκινούταν από ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά από την αγάπη του για τον Θεό, η οποία του επέβαλε να λέει την αλήθεια. «Όταν κάποιος δεν κινείται από προσωπικά συμφέροντα αλλά από αγάπη για τον Θεό, τότε ξέρει πώς να αφήνεται στα χέρια του Θεού», επισήμανε ο Θεοφιλέστατος. «Κι όταν αφηνόμαστε στα χέρια του Θεού, τότε δεν υπάρχει άγχος», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Μελόης αναφέρθηκε στο γεγονός που τεκμαίρει ότι πράγματι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος είχε ανιδιοτέλεια στη συμπεριφορά του, παρότι ήταν αυστηρός και έλεγχε τους ανθρώπους. «Όταν συνειδητοποίησε πως ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας, είπε στους μαθητές του “αφήστε με εμένα και ακολουθείστε τον Χριστό”», εξήγησε. «Αν θέλετε να δείτε αν κάποιος πραγματικά έχει μέσα του αγάπη και αν πραγματικά είναι ταπεινός, προσπαθήστε να του πάρετε κάτι που του ανήκει, προσπαθήστε να αμφισβητήσετε την εξουσία του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Όπως τόνισε συμπερασματικά, αν οι άνθρωποι δεν μπορούμε να αποστερηθούμε όσα έχουμε λάβει ως χαρίσματα και ως δώρα από τον Θεό, αυτό σημαίνει ότι κατά βάθος μέσα μας κυριαρχεί το «εγώ» μας. «Και αυτό δε θα μας αφήσει να ησυχάσουμε έως ότου το αρνηθούμε και αντικαταστήσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας με την αγάπη για τον Θεό», υπογράμμισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αναβολή επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 21:47 από adologala.gr Αναφορικά με την προγραμματισμένη, για τις 30 Νοεμβρίου, επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών κ. Subrahmanyam Jaishankar στην Αθήνα επισημαίνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη θα αναβληθεί και θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο στάδιο στο άμεσο μέλλον. Η νέα ημερομηνία […]

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 14:42 από news_room Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 47 χρόνια δημοκρατικής πορείας. Προσθέτει έτσι, μία ακόμη σελίδα στο πιο μεγάλο κεφάλαιο πολιτικής ομαλότητας της Ιστορίας της. Και, καθώς η φετινή Ημέρα της Δημοκρατίας, συμπίπτει με τους δύο αιώνες ελεύθερης ζωής του Έθνους και […]

Pin It on Pinterest