25 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Επίσκοπος Μαγνησίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλους Οικονόμου – Το Βιογραφικό του

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:16 από news_room

Το σώμα της Ιεράς και Αγίας Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Οικονόμου επίσκοπο Μαγνησίας. Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος: 

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος (κατά κόσμον, Ευθύμιος Οικονόμου) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας στις 26 Νοεμβρίου 1978.

Τις εγκύκλιες σπουδές του παρακολούθησε στην Αυστραλία και στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου του Σύδνεϋ.

Εκάρη μοναχός στις 23 Ιουνίου του 2000, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, και ανήκει στην μοναστική αδελφότητα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

Στις 25 Ιουνίου 2000 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και στις 3 Μαρτίου 2002, στον ίδιο Ναό, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του ιδίου Μητροπολίτου.

Υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της κεντρικής Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης με πλούσιο πνευματικό, νεανικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το 2012, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθανασίου, έλαβε το οφφίκιο της Πνευματικής Πατρότητος υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Συμμετείχε σε διάφορα Λειτουργικά και Ιερατικά Συνέδρια υπό της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 2013 επαναπατρίστηκε στην πέμπτη ήπειρο και διορίστηκε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ιστορικής και Μεγαλωνύμου Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Marrickville του Σύδνεϋ. Επί των ημερών του οργανώθηκαν διάφορες εθνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, συσσίτιο απόρων, εξομολογήσεις, συνάξεις νέων και ηλικιωμένων.

Το 2020, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, διορίστηκε Γραμματέας της Επισκοπικής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στις 30 Αυγούστου 2021, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαγνησίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίμνη Κάρλα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίμνη Κάρλα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 5 / 2022 , 16:15 από news_room Έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον Θεσσαλικό Κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου, δρομολογούνται με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας – Τι είπαν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 3 / 2021 , 1:17 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην Αθήνα, όπου έφτασε χθες βράδυ υποδεχόμενος από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κα Νίκη Κεραμέως, για να […]

Pin It on Pinterest