19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Εορτασμός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Στροβόλου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 8 / 2021 , 2:03 από news_room

Σε κατανυκτικό κλίμα και θερμή προσευχή υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών, και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τηρουμένων των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας, την Τρίτη προς Τετάρτη, 10-11 Αυγούστου 2021, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών, τελέστηκε Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, προϊστάμενου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Πίπης, ο Οικονόμος π. Στυλιανός Γεωργιάδης, ο Πρεσβύτερος π. Λουκάς Στέλιου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στην ομιλία του Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα στις αρχές του 18ου αιώνα μ. Χ., κατά το οποίο ο Άγιος Σπυρίδων, Επίσκοπος Τριμυθούντος εξ Άσσιας της Κύπρου, θαυματουργικό τω τρόπω προκάλεσε ραγδαία νεροποντή με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να διασωθεί από την Τουρκική απειλή και να αναχαιτιστεί η πολιορκία των Αγαρηνών.

Τα ποικίλα θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος Ιεράρχης Σπυρίδων, αξιοποιώντας τα τάλαντα και τα χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος με παρρησία, ταπείνωση και προσευχή, αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της θερμής πίστεως των Χριστιανών, επισήμανε ο Θεοφιλέστατος. Ο Άγιος Σπυρίδων παραμένει στο στερέωμα του αγιολογίου της Εκκλησίας μας και στη συνείδηση των χριστιανών ως θαυματουργός και οικουμενικός ιεράρχης.

«Τίς σου τὰς θαυματουργίας ἀριθμήσει, ἱεράρχα Σπυρίδων θεόφρον; ὑετούς κατήγαγες, οὐρανίους σῇ προσευχῇ· ἐρωτῶντι σοι σοφέ, νεκρὰ ἀποκρίνεται· καὶ ῥοῦν ποταμοῦ σὺ ἀνεχαίτισας, καὶ σὸν φίλον ἐν τάχει μάκαρ διέσωσας· ἄνακτα ἰάσω, καὶ ξένα ἐπετέλεις», ψάλλουμε στον Όρθρο της Εορτής.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας υπογράμμισε ότι κιβωτός της σωτηρίας μας είναι η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο άνθρωπος που εισέρχεται με υπακοή, με ταπείνωση και με νου (καθαρό μυαλό, μελέτη και διάκριση) στην Εκκλησία μεταμορφώνεται εν Πνεύματι Αγίω, διά του Αγίου Βαπτίσματος και του Αγίου Χρίσματος, καθώς και με τη συνειδητή συμμετοχή του στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη Θεία Λειτουργία, η οποία είναι η Βασιλεία του Θεού επί της γης και πρόγευση του Παραδείσου.

Καταλήγοντας, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε όπως ο Πανάγιος Θεός, με τις ικεσίες της Υπεραγίας  Θεοτόκου, τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος, της θυγατρός αυτού Αγίας Ειρήνης και πάντων των Αγίων, να διατηρεί άσβεστο το φως της Μεταμορφώσεως στις καρδιές μας και να σκέπει όλους μας, τους εν ασθενεία και δοκιμασία αδελφούς μας και ιδιαίτερα τους πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα στη νήσο μας, στην Ελλάδα και σε κάθε πληγείσα περιοχή του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έγινε δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων των κοινοτήτων Άσσιας και Μουσουλίτας, ανευρέσεως των αγνοουμένων και επανόδου όλων των προσφύγων μας σε συνθήκες ελευθερίας στις πατρογονικές εστίες.

Σχετικά Άρθρα

Στην Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας για το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Στην Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας για το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 1 / 2023 , 2:20 από news_room Στην Ατλάντα έφτασε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος για το Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού (HDF) της Ιεράς Μητρόπολης Ατλάντας. Τον σεβασμιώτατο υποδέχθηκε  στο αεροδρόμιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο Σεβαστιανός Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, ο Διευθυντής HDF […]

Στον αέρα οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:34 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ |  Στον αέρα βρίσκονται πλέον οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και όλες οι αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021 μετά την […]

Pin It on Pinterest