35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για το νέο εκκλησιαστικό έτος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 18:41 από news_room

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για το νέο εκκλησιαστικό έτος*:

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την 1η Σεπτεμβρίου, όταν η Εκκλησία ξεκινά το νέο εκκλησιαστικό έτος, εορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει υποστηρίξει αυτό το ζήτημα οικολογικής ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής θεραπείας για το σύνολο της τριακονταετούς διακονίας του ως Οικουμενικού Πατριάρχη μας. Μας έχει καλέσει να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε τη σχέση μας με τον δημιουργημένο κόσμο σε έναν που θεραπεύει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει και επιτρέπει να διατηρηθεί και να ανανεωθεί για τις επόμενες γενιές. Μας ζήτησε να προσευχηθούμε για το περιβάλλον όταν ψάλλουμε: «Η διαφθορά δημιουργείται μέσα από την απροσεξία. επομένως, λυπήσου τη δημιουργία Σου και δώσε σύνεση, δίνοντας επίσης σε κάθε συμφιλίωση, σωτηρία και θείο έλεος. (Aposticha, Εσπερινός για την Ημέρα της Προστασίας του Περιβάλλοντος).

Αυτό το καλοκαίρι, είδαμε τις συνέπειες της ανθρώπινης αδιαφορίας και της απροσεξίας για τον φυσικό κόσμο. Είτε πρόκειται για την έλλειψη νερού, τα τρομερά κύματα καύσωνα, τις πυρκαγιές εδώ στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού στον κόσμο, ο κόσμος μας φωνάζει δυνατά να γίνουμε παράγοντες αποκατάστασης. Τι είδους φυσικό κόσμο θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας αν φέτος είναι απλώς ένας πρόλογος των επόμενων ετών; Πόσες ακόμη φωτιές ή ξηρασίες πρέπει να βιώσουμε πριν έρθουμε στα λογικά μας;

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης μας έχει προκαλέσει να αναλάβουμε δράση για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στον φυσικό κόσμο – το μοναδικό μας σπίτι. Έτσι, καθώς ξεκινάμε αυτό το νέο εκκλησιαστικό έτος, η πρώτη μας ατομική πράξη θα πρέπει να είναι να προσευχόμαστε για τον κόσμο που δημιουργήθηκε, ζητώντας από τον Κύριό μας να μας δώσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να συνεργαστούμε για την επίλυση της οικολογικής μας κρίσης. Θα ήθελα επίσης να ενθαρρύνω κάθε ενορία μας να προσφέρει τον Εσπερινό για την Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος και τις επόμενες ημέρες να προσφέρει προγράμματα για να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σχετικά με την οικολογική κρίση και την Ορθόδοξη κατανόησή μας για τη δημιουργία. Οι ενορίες μας θα πρέπει να ξεκινήσουν έργα καθαρισμού και αποκατάστασης περιοχών στις κοινότητές τους και να συμπεριλάβουν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές όπως η ανακύκλωση, η ηλιακή ενέργεια και η χρήση βιοδιασπώμενων προϊόντων.

Αυτή η νέα εκκλησιαστική χρονιά ξεκινά όταν όλοι μας διακρίνουμε τους ρυθμούς της ζωής μας στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο και στην εκκλησία υπό το φως της πρόσφατης αύξησης της πανδημίας. Οι πολιτικές και οι πρακτικές φαίνεται να αλλάζουν καθημερινά. Η εύρεση της ισορροπίας της κατάλληλης εκκλησιαστικής δραστηριότητας και ασφάλειας έναντι του κορονοϊού είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Κάθε ενορία ανταποκρίνεται στις τοπικές καταστάσεις και τις οδηγίες της Μητροπόλεώς μας στο μέτρο του δυνατού.

Το νέο εκκλησιαστικό έτος μας προσφέρει πάντα ελπίδα γιατί γυρίζει μια σελίδα όπου μπορούμε να εμβαθύνουμε τη δέσμευσή μας προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να πλησιάσουμε τον Χριστό. Δεν πρέπει όμως να ζούμε ως χριστιανοί εκτός μιας κοινότητας. Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό, «Δεν μπορείς να είσαι μόνος Χριστιανός». Μέσω της συναναστροφής, της προσευχής, της αμοιβαίας υποστήριξης και της κοινής ζωής ως Χριστιανών πλησιάζουμε τον Χριστό όσο πλησιάζουμε ο ένας στον άλλο.

Αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, ας λάβουμε το κάλεσμα μιας νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, για να ακούσουμε το κάλεσμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να φροντίσουμε το περιβάλλον. Ας προσπαθούμε κάθε μέρα αυτού του νέου έτους, καθώς προσευχόμαστε σε κάθε Θεία Λειτουργία, να εγκωμιάζουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον, και ολόκληρη τη ζωή μας στον Χριστό, τον Θεό μας.

Ο Θεός να σε ευλογεί!

*Ανεπίσημη Μετάφραση

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο

Περού: Χημικό ευνουχισμό προτείνει για τους βιαστές ανηλίκων ο Καστίγιο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 11:53 από news_room Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο δήλωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χημικού ευνουχισμού σε βιαστές ανηλίκων, μεταξύ άλλων δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση τέτοιων εγκλημάτων. «Αρκετά με τόση βία, τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά […]