20 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Με Λαμπρότητα τιμά & Εορτάζει η Νέα Σμύρνη την Πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο Εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ. Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λευκωσία Αρχιερατικός Εσπερινός & Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στην Ιερά Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών Λαμπρός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη

Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος : «Να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:20 από news_room

Ποιμαντορική εγκύκλιος του σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου με αφορμή τις πυρκαγιές που έκαψαν πολλά μέρη της Ελλάδας . 

Αύγουστος, 11 – 2021

Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους,

Αξιότ.Προέδρους και Εντιμ. Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων,
Εντιμ. Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
Φιλοπτώχους Αδελφότητες και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της

Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

Έρανος για τις καταστροφές που προξένησαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.

Γνωρίζω τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν οι Κοινότητές μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και τα προβλήματα πολλών χριστιανών. Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή λόγω κορωνοϊού. Παρά ταύτα δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι από την κατάσταση στην Ελλάδα με τις τεράστιες ζημιές τις οποίες προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Με την παρούσα μου παρακαλώ θερμά τους Ιερατικώς προϊσταμένους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινοτήτων μας, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες αλλά και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Να περιφερθεί δίσκος για τον σκοπό αυτό την Κυριακή 15 Αυγούστου σε όλους τους Ι. Ναούς. Η κάθε Κοινότης και η κάθε Φιλόπτωχος Αδελφότης να προσφέρουν ένα ποσό από το υστέρημά τους, αλλά και να ζητήσωμε την βοήθεια όλων των ευλαβών χριστιανών και ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι οικονομικά είναι ισχυροί.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί, παρακαλώ να αποσταλεί εξ ολοκλήρου στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή. Η Ι. Αρχιεπισκοπή μας θα προσθέσει κι αυτή ένα ποσό από το υστέρημά της και ολόκληρο το ποσό θα αποσταλεί στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα διά του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή της Εκκλησίας μας για βοήθεια προς την πατρίδα μας Ελλάδα και εύχομαι η Παναγία μας, της οποίας την Κοίμηση γιορτάζουμε, να σας προστατεύει και να μεσιτεύει στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να μας προφυλάσσει από κάθε κακό και να μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην σωτηρία μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή του Ασώτου – Ολόκληρη η ακολουθία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 7:11 από news_room ΕΝ Τῼ ΜΕΓΑΛῼ ΕΣΠΕΡΙΝῼ Ἰδιόμελον, Τριῳδίου Ἦχος α’ Εἰς ἀναμάρτητον χώραν, καὶ ζωηράν, ἐπιστεύθην, γεωσπορήσας τὴν ἁμαρτίαν, τῇ δρεπάνῃ ἐθέρισα, τοὺς στάχυας τῆς ἀμελείας, καὶ δραγμάτων ἐστοίβασα, πράξεών μου τὰς θημωνίας, ἃς καὶ κατέστρωσα οὐχ ἅλωνι τῆς μετανοίας. Ἀλλ’ […]

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέλαβε το Customer Distinction Award

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέλαβε το Customer Distinction Award

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 2 / 2021 , 7:49 από news_room Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέλαβε το Customer Distinction Award   στην κατηγορία «Καλύτερη Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη» στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2020. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τιμήθηκε στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών (CS […]

Pin It on Pinterest