Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών Ιερουσαλήμ: Ο Πατριάρχης Θεόφιλος λειτούργησε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ρωσικής Αποστολής Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος : «Να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:20 από news_room

Ποιμαντορική εγκύκλιος του σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου με αφορμή τις πυρκαγιές που έκαψαν πολλά μέρη της Ελλάδας . 

Αύγουστος, 11 – 2021

Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους,

Αξιότ.Προέδρους και Εντιμ. Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων,
Εντιμ. Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
Φιλοπτώχους Αδελφότητες και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της

Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

Έρανος για τις καταστροφές που προξένησαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.

Γνωρίζω τα οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν οι Κοινότητές μας λόγω του κορωνοϊού αλλά και τα προβλήματα πολλών χριστιανών. Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή λόγω κορωνοϊού. Παρά ταύτα δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι από την κατάσταση στην Ελλάδα με τις τεράστιες ζημιές τις οποίες προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Με την παρούσα μου παρακαλώ θερμά τους Ιερατικώς προϊσταμένους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κοινοτήτων μας, τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες αλλά και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να δώσουμε χείρα βοηθείας στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Να περιφερθεί δίσκος για τον σκοπό αυτό την Κυριακή 15 Αυγούστου σε όλους τους Ι. Ναούς. Η κάθε Κοινότης και η κάθε Φιλόπτωχος Αδελφότης να προσφέρουν ένα ποσό από το υστέρημά τους, αλλά και να ζητήσωμε την βοήθεια όλων των ευλαβών χριστιανών και ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι οικονομικά είναι ισχυροί.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί, παρακαλώ να αποσταλεί εξ ολοκλήρου στην Ιερά μας Αρχιεπισκοπή. Η Ι. Αρχιεπισκοπή μας θα προσθέσει κι αυτή ένα ποσό από το υστέρημά της και ολόκληρο το ποσό θα αποσταλεί στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα διά του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή της Εκκλησίας μας για βοήθεια προς την πατρίδα μας Ελλάδα και εύχομαι η Παναγία μας, της οποίας την Κοίμηση γιορτάζουμε, να σας προστατεύει και να μεσιτεύει στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να μας προφυλάσσει από κάθε κακό και να μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην σωτηρία μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Βρετανία: Νεκρός ο βουλευτής που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 10 / 2021 , 0:37 από news_room Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σήμερα μέσα σε εκκλησία από άνδρα ο οποίος εισέβαλε σε μια συνάντηση του βουλευτή με ψηφοφόρους από την εκλογική περιφέρειά του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε […]

Το 12ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 4:23 από news_room Η δυναμική προβολή της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής καθώς και η ομορφιά και ο πλούτος του Ολύμπου ήταν τα κεντρικά θέματα του 12ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ελασσόνας το διήμερο […]

Pin It on Pinterest