25 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ομωνύμου Δήμου Αττικής – Πρόγραμμα Αθήνα: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα

Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών μειώθηκε κατά ενάμιση χρόνο το 2020, η μεγαλύτερη πτώση μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:42 από news_room

Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών μειώθηκε κατά ενάμιση έτος το 2020, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), της κύριας ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, η οποία απέδωσε την πτώση αυτή κυρίως στην πανδημία της Covid-19.

Αυτή η ανησυχητική τάση είναι πολύ πιο έντονη στις εθνοτικές μειονότητες των μαύρων και των ισπανόφωνων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν σήμερα στα δημοσιότητα τα CDC.

Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών κατά τη γέννηση μειώθηκε από 78,8 χρόνια το 2019 σε 77,3 χρόνια το 2020, το χαμηλότερο από το 2003.

Για τους Αφροαμερικανούς το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά 2,9 χρόνια, από 74,7 έτη το 2019 σε 71,8 έτη το 2020. Για τους Ισπανόφωνους Αμερικανούς η μείωση ήταν κατά τρία χρόνια, από 81,8 έτη το 2019 σε 78,8 έτη το 2020.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στους ισπανόφωνους Αμερικανούς άνδρες, στους οποίους η πτώση του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση ήταν 3,7 έτη, γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί κατά 90% στην καταστροφική επέλαση της Covid-19.

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανοί πέθαναν πέρυσι, ένας αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της χώρας, με περίπου το 11% αυτών των θανάτων να αποδίδεται στην Covid-19.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μια κρίση προϋπάρχουσα από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, η οποία όμως έχει επιδεινωθεί: περισσότεροι από 93.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών στις ΗΠΑ το 2020, ένα πρωτοφανές επίπεδο που συνδέεται με την αύξηση της κατανάλωσης οπιούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από το 2014 έως το 2018, το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ μειώθηκε ως αποτέλεσμα της υπερδοσολογίας οπιούχων, ιδίως συνθετικά οπιούχα, όπως η φαιντανύλη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα που αντλείται από την έκθεση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα CDC είναι η διεύρυνση του χάσματος στο προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών κατά τη γέννηση μεταξύ ανδρών και γυναικών, το οποίο μειώθηκε από 5,1 χρόνια το 2019 σε 5,7 χρόνια το 2020.

Συγκεκριμένα, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών μειώθηκε κατά ένα έτος από 81,4 σε 80,2 χρόνια. Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών έπεσε από 76,3 σε 74,5 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος στην πανήγυρη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά amathountos_iera_mitropolis_lemesou_agiou_apostolou_louka_eidiseis_eortis

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος στην πανήγυρη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 10 / 2024 , 20:18 από news_room Στις 18 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου. Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, όπου κήρυξε και τον […]

Στις 9 Οκτωβρίου τιμάται η Ιερά Μνήμη των Οσίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Στις 9 Οκτωβρίου τιμάται η Ιερά Μνήμη των Οσίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 10 / 2024 , 19:48 από news_room Σήμερα 9 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αποστόλου Ιακώβου, υιού του Αλφαίου και αδελφού του ευαγγελιστή Ματθαίου, του Πατριάρχου Αβραάμ του δικαίου και Λωτ του ανεψιού αυτού, καθώς και του Αγίου Ανδρονίκου και της συζύγου αυτού Αθανασίας. Ο Ανδρόνικος, από την Αντιόχεια, […]