30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ΗΠΑ – Ρωσία: Νέες συνομιλίες με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Α/Στράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης επισκέφθηκε τη Γ. Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 21:21 από news_room

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Τον κ. Αρχηγό, υποδέχθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος μαζί με τον βοηθό του Ταξίαρχο Μιχαήλ Τσάτση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Φούρλα.

Ακολούθησαν συσκέψεις, αρχικά με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, τους βοηθούς αυτών και στη συνέχεια με τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών και τους πολίτες των περιοχών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείρισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό τη συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο λειτουργίας και ανταπόκρισης των αστυνομικών στα καθήκοντά τους, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την κοινωνική  ανάπτυξη και ευημερία.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, με τη χρήση και αξιοποίηση νέων μέσων και τεχνολογιών, καθώς και το σχεδιασμό που υφίσταται και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το προσωπικό.

Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός εστίασε:

  • Στους στρατηγικούς στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την πενταετία 2021-2025, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Π.Ε.Α. 2021-2025),
  • στην πρόοδο των διεργασιών για την καθιέρωση ηλεκτρονικής επίδοσης δικογράφων και διαδικασίας τηλεδικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, καθώς και στη συνολικά επιχειρούμενη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες,
  • στις συνεχιζόμενες διαδικασίες – διαγωνισμούς για προμήθεια νέων οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού,
  • στη στελέχωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας και
  • στην τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και στον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό, μέσω της ίδρυσης περιφερειακών ιατρείων.

Επιπλέον, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των Νομών Βοιωτίας,  Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, των Διεθνών Ενώσεων Αστυνομικών (ΙΡΑ), Απόστρατων Στερεάς Ελλάδας καθώς και Πολιτικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά, την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά την αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν στην αστυνομική καθημερινότητα. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε και σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς.

Αρχικά ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, κατά την οποία  ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μνημόνευσε την αμέριστη αρωγή των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, στη διαχείριση θεμάτων που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και συγχρόνως τόνισε την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας, μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και την άρρηκτη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Αστυνομίας, αναφερόμενος στις δράσεις των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, που κατ’ επανάληψη έχουν σταθεί αρωγοί των πολιτών, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αρχηγός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Τέλος, ο κ. Αρχηγός επισκέφτηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος τόνισε το αξιόμαχο, την ποιότητα και την επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο πεδίο αρμοδιοτήτων των δύο Φορέων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος : «Ο Προφητάναξ Δαβὶδ και η δύναμις του Ψαλτηρίου» – Β΄ μέρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 3 / 2021 , 13:41 από news_room ΙΔ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο «Ἀνάβοντας τὸν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων», ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 2 Μαρτίου, 2021 στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ  τῆς κοινότητος Περιστερώνας τῆς μητροπολιτικῆς περιφερείας Μόρφου. Στὶς πνευματικὲς […]

Αυτοψία Καραμανλή στην Εύβοια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:22 από adologala.gr Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Χαλκίδα. Ο κ. Καραμανλής, που συνοδευόταν από […]

Pin It on Pinterest