Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Α/Στράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης επισκέφθηκε τη Γ. Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 21:21 από news_room

O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Τον κ. Αρχηγό, υποδέχθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος μαζί με τον βοηθό του Ταξίαρχο Μιχαήλ Τσάτση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο Φούρλα.

Ακολούθησαν συσκέψεις, αρχικά με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, τους βοηθούς αυτών και στη συνέχεια με τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών και τους πολίτες των περιοχών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείρισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό τη συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο λειτουργίας και ανταπόκρισης των αστυνομικών στα καθήκοντά τους, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την κοινωνική  ανάπτυξη και ευημερία.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μείωση του φόρτου εργασίας, με τη χρήση και αξιοποίηση νέων μέσων και τεχνολογιών, καθώς και το σχεδιασμό που υφίσταται και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το προσωπικό.

Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός εστίασε:

  • Στους στρατηγικούς στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την πενταετία 2021-2025, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Π.Ε.Α. 2021-2025),
  • στην πρόοδο των διεργασιών για την καθιέρωση ηλεκτρονικής επίδοσης δικογράφων και διαδικασίας τηλεδικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, καθώς και στη συνολικά επιχειρούμενη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες,
  • στις συνεχιζόμενες διαδικασίες – διαγωνισμούς για προμήθεια νέων οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού,
  • στη στελέχωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας και
  • στην τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και στον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό, μέσω της ίδρυσης περιφερειακών ιατρείων.

Επιπλέον, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των Νομών Βοιωτίας,  Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, των Διεθνών Ενώσεων Αστυνομικών (ΙΡΑ), Απόστρατων Στερεάς Ελλάδας καθώς και Πολιτικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά, την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του, αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που παράγεται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά την αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν στην αστυνομική καθημερινότητα. Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε και σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς.

Αρχικά ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, κατά την οποία  ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μνημόνευσε την αμέριστη αρωγή των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, στη διαχείριση θεμάτων που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και συγχρόνως τόνισε την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας, μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και την άρρηκτη σχέση μεταξύ Εκκλησίας και Αστυνομίας, αναφερόμενος στις δράσεις των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, που κατ’ επανάληψη έχουν σταθεί αρωγοί των πολιτών, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αρχηγός είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Τέλος, ο κ. Αρχηγός επισκέφτηκε το Δημαρχείο της πόλης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος τόνισε το αξιόμαχο, την ποιότητα και την επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο πεδίο αρμοδιοτήτων των δύο Φορέων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Ιεροσόλυμα : Η Εορτή των Εγκαινίων του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 19:11 από news_room Τήν Κυριακήν, 13ην /26ην Σεπτεμβρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τῶν Ἐγκαινίων τοῦ Πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται δοξολογοῦσα τόν Θεόν, ὅτι μετά τήν ἀνέγερσιν τοῦ Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως ἐπί τοῦ […]

Το SKODA ENYAQ iV στην Ελλάδα από 29.942 €

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 1:31 από news_room Άλμα ποιότητας και τεχνολογίας για τη SKODA, με την παρουσίαση του ENYAQ iV, του πρώτου ηλεκτρικού SUV της μάρκας, που βασίζεται στην MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group Πρώτη φορά που η ΜΕΒ χρησιμοποιείται ως βάση για κάποιο μοντέλο εκτός […]

Pin It on Pinterest