15 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
28η Οκτωβρίου : Η Εθνική Εορτής της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Χαλκίδα Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού χορηγήθηκε και στον πάπα Φραγκίσκο Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων» Θεσσαλονίκη-ΠτΔ: «Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι» Ο Πρ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη

Ο ΥφΥπ. Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του ΥΕΘΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:47 από news_room

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στο Open Day παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Διαγωνισμού με θέμα «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)” και δόθηκαν διευκρινήσεις στους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους χορηγούς.

Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2021.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σημασία της εξωστρέφειας σε κάθε πολιτική του Υπουργείου, την οποία συνέδεσε άμεσα και με το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που κατέχει μεγάλο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε επίσης, ότι ο Διαγωνισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και συνεπώς θα ωφελήσει την Πατρίδα.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την σημερινή τους παρουσία. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της Αμυντικής Τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Defence Innovation Challenge” μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Πατρίδα μας η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (BrainDrain), κυρίως λόγω της έλλειψης εργασίας, αλλά και των χαμηλών αποδοχών και προσδοκιών. Όμως, βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας από τους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα προς το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σας καλώ, λοιπόν, να ενισχύσετε τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταθέτοντας τις ιδέες σας στον Διαγωνισμό».

 Χαιρετισμός υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του ΥΕΘΑ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Επέτειος του «Όχι» – 28 Οκτωβρίου 1940 Τι εορτάζουμε

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 10 / 2020 , 11:25 από adologala.gr Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία […]

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 6:27 από news_room Τήν Πέμπτην, 21ην Μαΐου/ 3ην Ἰουνίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῶν Ἁγίων ἐνδόξων θεοστέπτων βασιλέων καί ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης. Ἡ ἑορτή αὕτη ἑωρτάσθη ὡς Θρονική ἑορτή τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, καθ’ ὅτι ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος μετά τῆς μητρός […]

Pin It on Pinterest