10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Ο ΥφΥπ. Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του ΥΕΘΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:47 από news_room

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στο Open Day παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Διαγωνισμού με θέμα «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)” και δόθηκαν διευκρινήσεις στους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους χορηγούς.

Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2021.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σημασία της εξωστρέφειας σε κάθε πολιτική του Υπουργείου, την οποία συνέδεσε άμεσα και με το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που κατέχει μεγάλο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε επίσης, ότι ο Διαγωνισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και συνεπώς θα ωφελήσει την Πατρίδα.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την σημερινή τους παρουσία. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της Αμυντικής Τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Defence Innovation Challenge” μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Πατρίδα μας η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (BrainDrain), κυρίως λόγω της έλλειψης εργασίας, αλλά και των χαμηλών αποδοχών και προσδοκιών. Όμως, βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας από τους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα προς το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σας καλώ, λοιπόν, να ενισχύσετε τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταθέτοντας τις ιδέες σας στον Διαγωνισμό».

 Χαιρετισμός υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του ΥΕΘΑ

Σχετικά Άρθρα

Νεκρό από πυροβολισμό 11χρονο κορίτσι στη Γαλλία

Νεκρό από πυροβολισμό 11χρονο κορίτσι στη Γαλλία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 6 / 2023 , 17:59 από news_room Ένα 11χρονο κορίτσι δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό την ώρα που έπαιζε τον κήπο του σπιτιού της στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία, έπειτα από μακροχρόνια αντιπαράθεση μεταξύ δύο γειτόνων. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κορίτσι ήταν βρετανικής καταγωγής, όμως εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Παρίσι […]

Παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη σε τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 15:44 από «Η αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19 μπορεί να αξιοποιηθεί για μια βαθιά, συστημική μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, η οποία θα λειτουργεί προς όφελος όλων. Για την ανθρωπότητα, αλλά και για το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη μας» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης […]