39 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Πόσα δήλωσαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το 2019 – Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών Αρχηγών

Ο ΥφΥπ. Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του ΥΕΘΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:47 από news_room

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στο Open Day παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Διαγωνισμού με θέμα «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)” και δόθηκαν διευκρινήσεις στους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους χορηγούς.

Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2021.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σημασία της εξωστρέφειας σε κάθε πολιτική του Υπουργείου, την οποία συνέδεσε άμεσα και με το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που κατέχει μεγάλο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε επίσης, ότι ο Διαγωνισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και συνεπώς θα ωφελήσει την Πατρίδα.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την σημερινή τους παρουσία. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της Αμυντικής Τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Defence Innovation Challenge” μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Πατρίδα μας η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (BrainDrain), κυρίως λόγω της έλλειψης εργασίας, αλλά και των χαμηλών αποδοχών και προσδοκιών. Όμως, βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας από τους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα προς το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σας καλώ, λοιπόν, να ενισχύσετε τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταθέτοντας τις ιδέες σας στον Διαγωνισμό».

 Χαιρετισμός υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, στο Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του ΥΕΘΑ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τακτική ανασυγκρότηση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου περιόδου 1ης Μαρτίου 2021 – 31ης Αυγούστου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 11:48 από news_room Γενομένης τῆς τακτικῆς ἀνασυγκροτήσεως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ταύτην θά ἀποτελέσουν, διά τό ἑξάμηνον 01.03.2021 – 31.08.2021, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, οἱ Σεβ. Ἱεράρχαι: Γέρων Χαλκηδόνος κ. Ἐμμανουήλ Μετρῶν καί Ἀθύρων κ. Δημήτριος Καρπάθου καί […]

Μεγάλο Σάββατο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 5 / 2021 , 13:27 από news_room Μεγάλο Σάββατο Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο Κύριος των κυριευόντων και ο Βασιλεύς των βασιλευόντων αναπαύεται στον Άδη τριήμερος και κηρύσσει ανάσταση νεκρών. Τούτο το Σάββατο το πρόβαλε πρώτος ο Προφήτης Μωυσής στο βιβλίο της Γενέσεως, στην Παλαιά Διαθήκη, ερμηνεύοντας […]

Pin It on Pinterest