30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Μάλτας Mr. Joseph Cuschieri – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 21:27 από news_room

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Μάλτας Mr. Joseph Cuschieri – Adologala.gr

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πρέσβη της Μάλτας  Mr. Joseph Cuschieri.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και του δείπνου που παρέθεσε ο Γ. Πατούλης πρόσφατα προς τους Πρέσβεις απ΄ όλο τον κόσμο στο «Διόνυσο» με στόχονα  επαναπροσδιοριστεί η τουριστική ταυτότητα της Αττικής και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τα οποία με συγκεκριμένα βήματα μπορούν να την αναδείξουν ως πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο.

Ο κ. Joseph Cuschieri κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Μάλτας παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμη και στελεχών της Πρεσβείας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Περιφερειάρχη στην Πρεσβεία.

Ο κ. Joseph Cuschieri, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για το δείπνο και την σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε, πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και υλοποίησης κοινών στόχων.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Μάλτας και υπογράμμισε ότι η θερμή ανταπόκριση του ίδιου, όπως και πολλών συναδέλφων του στο κάλεσμα του στη σκιά της Ακρόπολης, επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επιλογή του ως Περιφερειάρχης να αναδείξει την Αττική ως μια ασφαλή Περιφέρεια πολιτισμού, τουρισμού, υγείας και ευεξίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι δύο πλευρές διατύπωσαν τη βούληση να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Μάλτας σε επίπεδο τοπικών αρχών με στόχο τη δρομολόγηση συνεργασιών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, το περιβάλλον-κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τη γαλάζια οικονομία, τη ψηφιακή διακυβέρνηση, τη ηλεκτροκίνηση και γενικότερα το σχεδιασμό για έξυπνες πόλεις. Επιπλέον ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι στόχος του είναι να αναδείξει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μέσων των θέσεων που έχει ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τουΕλληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ​.)

«Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με στόχο να την καταστήσουμε 12μηνο ασφαλή τουριστικό προορισμό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης  και πρόσθεσε πως σ΄ αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση της Περιφέρειας εκτός από τα εμβληματικά έργα υποδομής που υλοποιεί, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στους τομείς της υγείας και της παιδείας, εστιάζει και στην ανάδειξη των νησιών της Αττικής, καθώς και των τοπικών προϊόντων της.

«Μας ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης. Όπως έχει διαπιστωθεί στην πράξη σε άλλες χώρες της Ευρώπης προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κρατών είναι να εφαρμοστεί η επιτελικότητα του κεντρικού κράτους, μέσα από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, ο κ. Joseph Cuschieri  προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη στην Μάλτα  με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STOLIS PANAGIOTIS
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος στους αθλητικούς χώρους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 18:04 από news_room Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του Euro 2020, ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν αυτούς τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ήταν και η κατάρρευση μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Κατά […]

Η Ρένα Δούρου και ο Ηρακλής Γκότσης στο Ιωνικό Κέντρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 4 / 2021 , 13:20 από news_room Aυτοψία στον χώρο που θεμελιώνεται το Ιωνικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποίησαν την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 η κ. Ρένα Δούρου, πρ. Περιφερειάρχης Αττικής και ο κ. Ηρακλής Γκότσης, πρ. Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, […]

Pin It on Pinterest