30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πως ξεχωρίζω το φρέσκο ψάρι; – Εύκολοι τρόποι για να μάθεις τον τρόπο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 3:29 από news_room

Καλοκαιράκι και όλοι θα πάμε διακοπές για λίγες ημέρες και πώς να μην επιθυμήσουμε λίγο φρέσκο ψάρι για το τραπέζι του σπιτιού μας ;
Μάθετε εύκολα  στο άρθρο αυτό να ξεχωρίζετε το φρέσκο ψάρι! Κάθε φορά που θέλετε να μαγειρέψετε φρέσκο ψάρι και βρίσκεστε στο ιχθυοπωλείο σκέφτεστε «πώς ξεχωρίζω το φρέσκο ψάρι»; Στην αρχή όλοι έτσι σκεφτόμαστε, αλλά να θυμάστε δε θέλει κόπο…θέλει τρόπο! Τα ψάρια και η θάλασσα είναι η ζωή μας. Τα ψάρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τροφές τη διατροφική αξία των οποίων είχαν ανακαλύψει εδώ και χιλιάδες χρόνια οι λαοί της Μεσογείου. Το νοστιμότερο ψάρι ειναι και το πιο φρέσκο, όχι το πιο ακριβό. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε να αγοράσουμε ψάρια. Ξεκινάμε από το ιχθυοπωλείο… Να επιλέγετε πάντα αυτό που εμπιστεύεστε!.

Χρησιμοποιείστε τις αισθήσεις σας για να ξεχωρίσετε ένα φρέσκο ψάρι ξεκινώντας από την όραση.

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» . Το πρώτο που θα προσέξετε στα ψάρια είναι το κεφάλι και τα μάτια. Το φρέσκο ψάρι έχει καθαρά, λαμπερά και φουσκωτά μάτια με μαύρη κόρη. Αν αντιθέτως παρατηρήσετε αιματώματα, βαθούλωμα στο κέντρο και γκρίζα κόρη τότε είναι μπαγιάτικο και καλύτερα είναι να το αποφύγετε.

Βράγχια: Στο φρέσκο ψάρι έχουν πλούσιο ροδαλό χρώμα, ενώ όσο περνούν οι μέρες το χρώμα τους αρχίζει να γίνεται πιο κίτρινο ή καφετί.

Χρώμα: Έντονο και ζωηρό χρώμα θα πρέπει να έχει και η σάρκα του ψαριού , αν το χρώμα είναι μουντό αυτό σημαίνει ότι το ψάρι δεν είναι φρέσκο.

Τι ψάρια πιάνετε; Κυριολεκτικά χρησιμοποιήστε την αφή και πιάστε το φρέσκο ψάρι!

Αφή: Μετά τον έλεγχο με το μάτι περνάμε στην αφή. Πιέστε με το δάχτυλο το ψάρι. Αν ανακτά το σχήμα του μόλις το αφήσετε, είναι φρέσκο. Αν βουλιάζει, τότε καλύτερα βρείτε ένα φρεσκότερο.

Στήριξη: Δοκιμάστε να σηκώσετε και να κρατήσετε το ψάρι από το κεφάλι σε οριζόντια θέση. Αν στέκεται σταθερό και άκαμπτο είναι φρέσκο ενώ αν λυγίζει μπαγιάτικο. Αυτό δεν είναι τέστ φρεσκάδας για τα μεγάλα ψάρια αλλά μόνο για μικρά και μεσαίου μεγέθους.

Λέπια: Ακουμπήστε το ψάρι στην παλάμη σας. Αν μείνουν στο χέρι σας λέπια, το ψάρι έχει αλιευθεί κάτι μέρες πριν. Για να ξεκολλήσουν τα λέπια σε ένα φρέσκο ψάρι πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο γαύρος και η σαρδέλα.

Το φρέσκο ψάρι πρέπει να μυρίζει θάλασσα!

Μυρωδιά: Δώστε προσοχή στη μυρωδιά! Το ψάρι που μόλις έχει βγει από τα δίχτυα είναι άοσμο. Αν μυρίζει θαλασσινό νερό είναι μιας ημέρας κι αν μυρίζει ψαρίλα ή αμμωνία είναι μπαγιάτικο κι αμφιβόλου ποιότητας.

Μπορεί τα παραπάνω να σας φαίνονται πολλά, ιδιαίτερα αν δεν είστε εξοικειωμένοι . Δώστε σημασία στο τελευταίο Για να είστε σίγουροι ότι τα ψάρια που θα καταλήξουν στο πιάτο σας είναι φρέσκα πρέπει να γνωρίζετε και να εμπιστεύεστε τον ιχθυοπώλη σας. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι και η επιβεβαίωση της ποιότητας του προϊόντος που σας προμηθεύει!

Extra tip 2: Η φύλαξη των ψαριών στον καταψύκτη, αν και δεν είναι ανθυγιεινή, ωστόσο υποβαθμίζει την θρεπτική τους αξία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της ΠτΔ με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό & ΥΠΕΞ του Βελγίου Sophie Wilmès

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 1:04 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε χθές 16 Ιουνίου 2021 με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Sophie Wilmès, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά την συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου […]

Βρέθηκαν τα 2 από τα 3 έργα που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη

Βρέθηκαν τα 2 από τα 3 έργα που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 6 / 2021 , 6:08 από news_room Οι δύο πίνακες που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας . Ένας Έλληνας 49 ετών έχει συλληφθεί από το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας […]

Pin It on Pinterest