22 °C Athens, GR
20/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ο Τζο Μπάιντεν ξεκινά την περιοδεία του στην Ασία – Ποιές χώρες θα επισκεφθεί Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίμνη Κάρλα Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Άψαλο Πέλλας Νέα Υόρκη: Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πρώην Απαμείας Βικέντιος – Ένας εκ των δύο οικοδομούντων της Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ισραηλινός βουλευτής αποχωρεί από τον κυβερνών συνασπισμό, επικαλούμενος τη δολοφονία δημοσιογράφου Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Ιράν – Adologala.gr Ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Άγκυρα επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Βυζαντινό Μελούργημα – Το νέο μουσικό βυζαντινό σχήμα του Αθανάσιου Δασκαλοθανάση

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 18:13 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) κ. Γεράσιμος ενόψει της νηστείας του 15Αυγουστού εξέδωσε τη κάτωθι ποιμαντορική εγκύκλιο* :

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Ξεκινάμε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τις δεκαπέντε ημέρες του Αυγούστου, όταν προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό του Κοιμήματος της Παναγίας. Είναι η περίοδος νηστείας και προσευχής δύο εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, οι ενορίες μας θα προσφέρουν την Υπηρεσία της Παράκλησης, την Παράκληση, στην Θεοτόκο. Όπως γνωρίζουμε, στην υπηρεσία καλούμε τη Μητέρα του Θεού και ζητούμε τη συνεχή προστασία της πάνω μας, για να μας προστατέψει από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Ζητάμε τη βοήθειά της, με τη σιγουριά ότι θα μας βοηθήσει. Πιστεύουμε ότι μεσολαβεί συνεχώς για εμάς στον Υιό της και στον Κύριο και Σωτήρα μας.

Σε αυτήν την ευλογημένη περίοδο, πρέπει να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τις μεσιτείες της Θεοτόκου τον τελευταίο χρόνο. Άκουσε τις κραυγές μας για βοήθεια και προστασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όταν νιώσαμε άγχος, μας προσέφερε άνεση και υποστήριξη, γιατί είμαστε σίγουροι για τη μητρική της αγάπη για εμάς.

Τώρα που μπορούμε να δούμε το τέλος της πανδημίας, πρέπει να στραφούμε σε αυτήν για άλλη μια φορά, ως οδηγός και «σκηνοθέτης», καθώς ονομάζεται ένα από τα πολλά εικονίδια της. Στη συγκεκριμένη εικόνα, η Θεοτόκος κρατά το Χριστό στο ένα χέρι και με το άλλο μας δείχνει προς Αυτόν. Όταν συμμετέχουμε στην Υπηρεσία Παράκλησης των ενοριών μας, πρέπει να της ζητήσουμε να μας καθοδηγήσει στον Υιό της, τον Κύριο και τον Σωτήρα μας, τον Ιησού Χριστό, τον οποίο συναντάμε στην Εκκλησία, στις Θεϊκές Υπηρεσίες, στη Θεία Λειτουργία και στο Άγιο Ευχαριστία.

Τον Αύγουστο, οι ενορίες μας θα προετοιμαστούν για το νέο εκκλησιαστικό έτος. Θα σας ενθαρρύνουν να επιστρέψετε στις υπηρεσίες, να συμμετάσχετε στα προγράμματα και τα υπουργεία που προσφέρουν. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι είμαστε μακριά από τις ενορίες μας για πολύ καιρό λόγω της πανδημίας. Τώρα είναι η ώρα της επιστροφής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους μας, τα παιδιά μας. Τα διαδικτυακά προγράμματα για αυτούς δεν έχουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που επιθυμούμε να μεγαλώσουν στον Χριστό. Χρειάζονται τους συνομηλίκους τους, τους φίλους τους και την αλληλεπίδραση με πιστούς ενήλικες που μπορούν να τους καλλιεργήσουν με πίστη. Η συμμετοχή στην εκκλησία πρέπει να είναι τόσο φυσική για αυτούς όσο και η συμμετοχή σε όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής τους. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να συμμετάσχετε στη ζωή της ενορίας σας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Αυτές τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, εορτάζουμε επίσης τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Χριστού στις 6 Αυγούστου. Η γιορτή είναι σαράντα ημέρες πριν από τη γιορτή του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, κάνοντας μια άμεση σύνδεση μεταξύ της εκδήλωσης της δόξας του Χριστού και Το πάθος του (βλ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Μεταμόρφωση: Η Μεταμόρφωση στη Βυζαντινή Θεολογία και Εικονογραφία, 2005). Στη Μεταμόρφωση, ο Χριστός αποκαλύπτεται πλήρως στον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Εκείνη τη στιγμή, ακτινοβολεί το πιο λαμπρό φως, τόσο λαμπερό που αυτοί οι μαθητές δεν άντεξαν να το κοιτάξουν. Αυτή είναι η μόνη φορά στα Ευαγγέλια που το πρόσωπο του Χριστού ακτινοβολεί τόσο έντονα. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος γράφει: «wasταν φωτεινός σαν τον κεραυνό του βουνού και έγινε πιο φωτεινός από τον ήλιο, μυώντας μας στο μυστήριο του μέλλοντος» (Λόγος 3.19, Περί του Υιού). Με αυτό οι μαθητές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος Θεός Παντοδύναμος. Αυτή η γιορτή προσφέρει μια ματιά στο μέλλον μας, στην πληρέστερη δυνατότητα ανθρώπινης ύπαρξης, στην ύπαρξή μας σε ένα δοξασμένο σώμα, σε έναν κόσμο φωτός και δόξας. Η Γιορτή της Μεταμόρφωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές μας στην Εκκλησία και ελπίζω ότι θα τηρήσετε παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία εκείνη την ημέρα στην ενορία σας.

Μακάρι όλοι όσοι γιορτάζουν τη Γιορτή τους στις 6 Αυγούστου, καθώς και εκείνοι στις 15 Αυγούστου, να ευλογηθούν άφθονα από τον Κύριο. Χρόνια Πολλά!

*Ανεπίσημη Μετάφραση από την Αγγλική

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός - Επίσκεψη Ελλάδα: Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα

Οικουμενικός – Επίσκεψη Ελλάδα: Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 11 / 2021 , 20:22 από news_room Οικουμενικός – Επίσκεψη Ελλάδα: Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, το πρωί, με τον Εξοχ. Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Εξοχ. κ. […]

onomastiria_mitropoliti_iliou_kai_axarnon_Athinagora_ntardiza_axarnai_menidi_2021_esperinos (2)

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 7 / 2021 , 23:33 από news_room Την ιερά μνήμη του αγίου αθηναγόρου του ομολογητού εορτάζει η εκκλησία σήμερα απόγευμα και αύριο. Κατά την ιερά μνήμη του αγίου Αθηναγόρα άγει τα ονομαστήρια του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας. Σήμερα 23 Ιουλίου 2021 […]

Pin It on Pinterest