Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 18:13 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) κ. Γεράσιμος ενόψει της νηστείας του 15Αυγουστού εξέδωσε τη κάτωθι ποιμαντορική εγκύκλιο* :

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Ξεκινάμε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τις δεκαπέντε ημέρες του Αυγούστου, όταν προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό του Κοιμήματος της Παναγίας. Είναι η περίοδος νηστείας και προσευχής δύο εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, οι ενορίες μας θα προσφέρουν την Υπηρεσία της Παράκλησης, την Παράκληση, στην Θεοτόκο. Όπως γνωρίζουμε, στην υπηρεσία καλούμε τη Μητέρα του Θεού και ζητούμε τη συνεχή προστασία της πάνω μας, για να μας προστατέψει από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Ζητάμε τη βοήθειά της, με τη σιγουριά ότι θα μας βοηθήσει. Πιστεύουμε ότι μεσολαβεί συνεχώς για εμάς στον Υιό της και στον Κύριο και Σωτήρα μας.

Σε αυτήν την ευλογημένη περίοδο, πρέπει να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε τις μεσιτείες της Θεοτόκου τον τελευταίο χρόνο. Άκουσε τις κραυγές μας για βοήθεια και προστασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όταν νιώσαμε άγχος, μας προσέφερε άνεση και υποστήριξη, γιατί είμαστε σίγουροι για τη μητρική της αγάπη για εμάς.

Τώρα που μπορούμε να δούμε το τέλος της πανδημίας, πρέπει να στραφούμε σε αυτήν για άλλη μια φορά, ως οδηγός και «σκηνοθέτης», καθώς ονομάζεται ένα από τα πολλά εικονίδια της. Στη συγκεκριμένη εικόνα, η Θεοτόκος κρατά το Χριστό στο ένα χέρι και με το άλλο μας δείχνει προς Αυτόν. Όταν συμμετέχουμε στην Υπηρεσία Παράκλησης των ενοριών μας, πρέπει να της ζητήσουμε να μας καθοδηγήσει στον Υιό της, τον Κύριο και τον Σωτήρα μας, τον Ιησού Χριστό, τον οποίο συναντάμε στην Εκκλησία, στις Θεϊκές Υπηρεσίες, στη Θεία Λειτουργία και στο Άγιο Ευχαριστία.

Τον Αύγουστο, οι ενορίες μας θα προετοιμαστούν για το νέο εκκλησιαστικό έτος. Θα σας ενθαρρύνουν να επιστρέψετε στις υπηρεσίες, να συμμετάσχετε στα προγράμματα και τα υπουργεία που προσφέρουν. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι είμαστε μακριά από τις ενορίες μας για πολύ καιρό λόγω της πανδημίας. Τώρα είναι η ώρα της επιστροφής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους μας, τα παιδιά μας. Τα διαδικτυακά προγράμματα για αυτούς δεν έχουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που επιθυμούμε να μεγαλώσουν στον Χριστό. Χρειάζονται τους συνομηλίκους τους, τους φίλους τους και την αλληλεπίδραση με πιστούς ενήλικες που μπορούν να τους καλλιεργήσουν με πίστη. Η συμμετοχή στην εκκλησία πρέπει να είναι τόσο φυσική για αυτούς όσο και η συμμετοχή σε όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής τους. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να συμμετάσχετε στη ζωή της ενορίας σας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Αυτές τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, εορτάζουμε επίσης τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Χριστού στις 6 Αυγούστου. Η γιορτή είναι σαράντα ημέρες πριν από τη γιορτή του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, κάνοντας μια άμεση σύνδεση μεταξύ της εκδήλωσης της δόξας του Χριστού και Το πάθος του (βλ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Μεταμόρφωση: Η Μεταμόρφωση στη Βυζαντινή Θεολογία και Εικονογραφία, 2005). Στη Μεταμόρφωση, ο Χριστός αποκαλύπτεται πλήρως στον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Εκείνη τη στιγμή, ακτινοβολεί το πιο λαμπρό φως, τόσο λαμπερό που αυτοί οι μαθητές δεν άντεξαν να το κοιτάξουν. Αυτή είναι η μόνη φορά στα Ευαγγέλια που το πρόσωπο του Χριστού ακτινοβολεί τόσο έντονα. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος γράφει: «wasταν φωτεινός σαν τον κεραυνό του βουνού και έγινε πιο φωτεινός από τον ήλιο, μυώντας μας στο μυστήριο του μέλλοντος» (Λόγος 3.19, Περί του Υιού). Με αυτό οι μαθητές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος Θεός Παντοδύναμος. Αυτή η γιορτή προσφέρει μια ματιά στο μέλλον μας, στην πληρέστερη δυνατότητα ανθρώπινης ύπαρξης, στην ύπαρξή μας σε ένα δοξασμένο σώμα, σε έναν κόσμο φωτός και δόξας. Η Γιορτή της Μεταμόρφωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές μας στην Εκκλησία και ελπίζω ότι θα τηρήσετε παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία εκείνη την ημέρα στην ενορία σας.

Μακάρι όλοι όσοι γιορτάζουν τη Γιορτή τους στις 6 Αυγούστου, καθώς και εκείνοι στις 15 Αυγούστου, να ευλογηθούν άφθονα από τον Κύριο. Χρόνια Πολλά!

*Ανεπίσημη Μετάφραση από την Αγγλική

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, στην Αθήνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 14:42 από news_room Θέματα που άπτονται της συνεργασίας στους τομείς της Ενέργειας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, καθώς και περιφερειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν κατά τις εργασίες της Τριμερούς […]

Θερμή επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πατριάρχη Σερβίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 11 / 2020 , 17:51 από Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε θερμό μήνυμα προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο, με το οποίο του εύχεται ταχεία ανάρρωση της υγείας του. “Ἐπί τῷ ἀκούσματι ὅτι ταλαιπωρεῖσθε μέ τήν ὑγείαν […]

Pin It on Pinterest