28 °C Athens, GR
17/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Στην Δωδέκατη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας» Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Εξοπλιστικά & Ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην βράβευση αθλητών από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό» Ιερά Μνήμη Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειάθου από την κίνηση πολιτών «Σιδερίτης»

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης «Ελκυστικοί Προορισμοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 13:33 από news_room

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης «Ελκυστικοί Προορισμοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου – Adologala.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου, συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πράξης «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης», με τον τίτλο «Ελκυστικοί Προορισμοί». Η πράξη χρηματοδοτήθηκε κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020». Συνεργαζόμενοι φορείς στην πράξη «Ελκυστικοί Προορισμοί» ήταν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου (ως Συντονιστής), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου-Λήμνου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι η πράξη αποσκοπούσε στη δημιουργία, εφαρμογή και προώθηση κοινής μεθοδολογίας για προστασία, διαχείριση, ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο και την Ελλάδα, με πιλοτική εφαρμογή δράσεων στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου. Ως απώτερος στόχος είχε τεθεί η δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου περιοχών, φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί, γεγονός που προωθεί, επίσης, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που βασίζονται στους πλούσιους τοπικούς πόρους. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι μέσα από την συνεργασία με τον Δήμο Ιδαλίου, αποδείχθηκε ότι η συνέργεια μεταξύ του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου κ. Λεόντιος Καλλένος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και την υπερηφάνεια του Δήμου Ιδαλίου για το γεγονός ότι, μέσα από την υλοποίηση του έργου, αναβαθμίζεται περαιτέρω η προβολή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης του αρχαίου Ιδαλίου. Ανέφερε επίσης, ότι οι συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του Δήμου Ιδαλίου, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (η οποία υπήρξε εταίρος στο έργο), πέτυχαν την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου Ιδαλίου σε έναν ελκυστικό προορισμό.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, παρουσίασε τις δράσεις τις οποίες υλοποίησε το Τμήμα Αρχαιοτήτων, μαζί με συνεργάτες του Τμήματος και οι οποίες στόχευαν στην αναβάθμιση της προστασίας και ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Ιδαλίου. Οι δράσεις αυτές περιλάμβαναν την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου και την κατασκευή δύο νέων στεγάστρων για την προστασία ευαίσθητων χώρων στην βασική ανεσκαμμένη θέση, την τοποθέτηση κατευθυντήριων και πληροφοριακών πινακίδων και τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής (application) για έξυπνες συσκευές, η οποία θα λειτουργεί ως οδηγός για τον αρχαιολογικό χώρο.

Υπουργός Μεταφορών – Συνέντευξη Τύπου – Πράξη Ελκυστικοί Προορισμοί: Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης Αρχαιολογικός χώρος Ιδαλίου, Λευκωσία, Κύπρος  Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του Προγράμματος Συνεργασίας INTEREG V – A ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ με θέμα «Πράξη Ελκυστικοί Προορισμοί: Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης», στην παρουσία του Δήμαρχου Ιδαλίου κ. Λεόντιου Καλλένου.  // Transport Minister – Press conference – Presentation of the results regarding the transformation of the Ancient Idalion Archaeological Site Ancient Idalion Archaeological Site, Lefkosia, Cyprus  The Minister of Transport, Communications and Works, Mr Yiannis Karousos, holds a press conference, in the presence of the Mayor of Idalion, Mr Leontios Kallenos, during which the results of the INTEREG V - A GREECE CYPRUS Cooperation Program entitled “Attractive Attractions: Promotion of Cultural Heritage as a Means of Local Development” are presented.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στην Εσθονία για επίσκεψη εργασίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 6 / 2021 , 15:11 από news_room Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το βράδυ για το Τάλιν της Εσθονίας, όπου αύριο, 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας. Το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και […]

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή του Μπογιατίου (Αγ. Στέφανος) – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 18:30 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπογιατίου (Αγ. Στέφανος), από την Τετάρτη 09 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 14 Ιουλίου, από τις 18:00 κάθε ημέρας έως τις 06:00 της επόμενης ημέρας, με σκοπό […]

Pin It on Pinterest