Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης «Ελκυστικοί Προορισμοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 13:33 από news_room

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης «Ελκυστικοί Προορισμοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου – Adologala.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίου Ιδαλίου, συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πράξης «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης», με τον τίτλο «Ελκυστικοί Προορισμοί». Η πράξη χρηματοδοτήθηκε κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020». Συνεργαζόμενοι φορείς στην πράξη «Ελκυστικοί Προορισμοί» ήταν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου (ως Συντονιστής), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου-Λήμνου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι η πράξη αποσκοπούσε στη δημιουργία, εφαρμογή και προώθηση κοινής μεθοδολογίας για προστασία, διαχείριση, ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο και την Ελλάδα, με πιλοτική εφαρμογή δράσεων στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου. Ως απώτερος στόχος είχε τεθεί η δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου περιοχών, φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί, γεγονός που προωθεί, επίσης, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που βασίζονται στους πλούσιους τοπικούς πόρους. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι μέσα από την συνεργασία με τον Δήμο Ιδαλίου, αποδείχθηκε ότι η συνέργεια μεταξύ του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου κ. Λεόντιος Καλλένος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και την υπερηφάνεια του Δήμου Ιδαλίου για το γεγονός ότι, μέσα από την υλοποίηση του έργου, αναβαθμίζεται περαιτέρω η προβολή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης του αρχαίου Ιδαλίου. Ανέφερε επίσης, ότι οι συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του Δήμου Ιδαλίου, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (η οποία υπήρξε εταίρος στο έργο), πέτυχαν την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου Ιδαλίου σε έναν ελκυστικό προορισμό.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, παρουσίασε τις δράσεις τις οποίες υλοποίησε το Τμήμα Αρχαιοτήτων, μαζί με συνεργάτες του Τμήματος και οι οποίες στόχευαν στην αναβάθμιση της προστασίας και ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Ιδαλίου. Οι δράσεις αυτές περιλάμβαναν την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου και την κατασκευή δύο νέων στεγάστρων για την προστασία ευαίσθητων χώρων στην βασική ανεσκαμμένη θέση, την τοποθέτηση κατευθυντήριων και πληροφοριακών πινακίδων και τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής (application) για έξυπνες συσκευές, η οποία θα λειτουργεί ως οδηγός για τον αρχαιολογικό χώρο.

Υπουργός Μεταφορών – Συνέντευξη Τύπου – Πράξη Ελκυστικοί Προορισμοί: Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης Αρχαιολογικός χώρος Ιδαλίου, Λευκωσία, Κύπρος  Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του Προγράμματος Συνεργασίας INTEREG V – A ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ με θέμα «Πράξη Ελκυστικοί Προορισμοί: Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Μέσο Τοπικής Ανάπτυξης», στην παρουσία του Δήμαρχου Ιδαλίου κ. Λεόντιου Καλλένου.  // Transport Minister – Press conference – Presentation of the results regarding the transformation of the Ancient Idalion Archaeological Site Ancient Idalion Archaeological Site, Lefkosia, Cyprus  The Minister of Transport, Communications and Works, Mr Yiannis Karousos, holds a press conference, in the presence of the Mayor of Idalion, Mr Leontios Kallenos, during which the results of the INTEREG V - A GREECE CYPRUS Cooperation Program entitled “Attractive Attractions: Promotion of Cultural Heritage as a Means of Local Development” are presented.

Σχετικά Άρθρα

ΝΔ

Παρατηρητήριο Fake News: Η Ν.Δ. αφαιρεί τη «συναίνεση» από τον ορισμό του βιασμού;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 3:46 από news_room Τις τελευταίες ημέρες διακινείται από συγκεκριμένα sites και χρήστες social media η ψευδής είδηση ότι δήθεν η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα που ορίστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κων/νο Τσιάρα, εισηγείται την απάλειψη της έννοιας της συναίνεσης από τον […]

1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 11 / 2020 , 18:11 από Το πρώτο ψηφιακό αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η “συνάντηση” θα γίνει χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα zoom Μπορείτε να κάνετε εγγραφή κάνοντας κλίκ εδώ  Αφού εγγραφείτε θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης με τον προσωπικό […]

Pin It on Pinterest