19 °C Athens, GR
17/10/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τίμησε την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη για την προσφορά της στο Γ.Φ.Τ. σε εκδήλωση στο Δήλεσι

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 0:29 από news_room

Την Υπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη τίμησε με το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στη τελετή βράβευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος» στο Δήλεσι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Διευθυντής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, μέλη του Δ.Σ. του Γ.Φ.Τ. και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γεροντολογίας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβατζάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην προσφορά της Υφυπουργού κ. Ζωής Ράπτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του εξέφρασε την συγκίνησή του για την αποψινή εκδήλωση τονίζοντας πώς «βρισκόμαστε σε ένα Κέντρο αγάπης, για να τιμήσουμε στο πρόσωπο της κα Ράπτη την Πολιτεία». Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την υφυπουργό και την συνεχάρη για την σημαντική προσφορά της στο έργο του Γ.Φ.Τ.. Μίλησε, επίσης, για το πολύτιμο έργο που επιτελείται στο εν λόγω Κέντρο, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας, ενώ απένειμε στην υφυπουργό το μετάλλιο της Αγίας Φιλοθέης και την τιμητική διάκριση.

Η κα Ράπτη από την πλευρά της εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της υπογραμμίζοντας πως «είναι ίσως η σημαντικότερη διάκριση που έχω λάβει όχι μόνο στην πολιτική σταδιοδρομία μου, αλλά και σε ολόκληρη την ζωή μου. Άλλωστε γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δήμο Φιλοθέης που πήρε το όνομά του από τις αγαθοεργίες της Αγίας και εκκλησιάζομαι στον Ι. Ν. Αγ. Φιλοθέης». Επεσήμανε, επίσης, ότι «η στήριξη μου στο έργο είναι η πίστη στην αξία της προσφοράς και συμπλήρωσε ότι «όλοι μαζί προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εκκλησία και Πολιτεία μαζί με διακριτούς ρόλους, αλλά με συντονισμένες δράσεις μπορούμε να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη, να σώσουμε ζωές που ταλαιπωρούνται από την μοναξιά, από την ανέχεια». Σημείωσε, ακόμα, ότι η Εκκλησία μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κατόπιν τον λόγο έλαβαν η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή και οι επιστημονικοί συνεργάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της δομής και στην συνέχεια πραγματοποίησαν ξενάγηση στους χώρους.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλος εξήρε το έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο Κέντρο τονίζοντας πως είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα έργο αγάπης. Μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου και για την ευαισθησία του στον ανθρώπινο πόνο από τότε που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, ενώ σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η Εκκλησία έρχεται να καλύψει ανάγκες ανθρώπων που έχουν ψυχολογικά ή άλλου είδους προβλήματα της δίνει το «δικαίωμα» να πει ότι αφουγκράζεται τον πόνο των ανθρώπων και δεν ακολουθεί λαχανιασμένη, αλλά είναι πρωτοπόρος σε έργα αγάπης και φιλανθρωπίας».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 19:58 από news_room Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη επιτυχία, την Παρασκευή 18/6, στον Βόλο, οι Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν […]

Α. Πελώνη: Μόνιμη μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισ. σε επιδοτήσεις και σε δάνεια, αλλά και στη μείωση του Φ.Π.Α. κατά 30% στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές μεταναστών αναφέρθηκε η […]

Pin It on Pinterest