28 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ν. Παπαθανάσης: Οι επενδύσεις βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 20:38 από news_room

«Δεν σταματήσαμε ποτέ από την πρώτη στιγμή να προωθούμε τις επενδύσεις άρα δεν ισχύει για μας ο όρος …επανεκκίνηση, σε σχέση με την προσπάθεια για επενδύσεις» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο «25th Roundtable with the Government of Greece» που διοργανώνει ο Economist με θέμα την επενδυτική ατζέντα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα αλλάζει, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν σταμάτησαν οι μεταρρυθμίσεις και δεν υπάρχει κόπωση. «Έχουμε υποσχεθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις και αυτό πράττουμε και νομίζω με επιτυχία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν προωθηθεί 193 νομοθετήματα και τα περισσότερα από αυτά αφορούν τη λειτουργία του κράτους και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Ως παράδειγμα σημείωσε ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για τις επενδύσεις, χωρίς όμως το κράτος να χάνει τα δικαιώματα ελέγχου. Απλά μπορεί εκ των υστέρων να το πράττει και επίσης, όπως είπε, προχωράει με ταχείς ρυθμούς και η ψηφιοποίηση. Επιπλέον σημείωσε ότι έχει μειωθεί η φορολογία και θεσμοθετούνται κίνητρα για να γίνουν νέες επενδύσεις.

Δύο νομοσχέδια

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι ετοιμάζονται δύο νέα νομοσχέδια που θα βελτιώσουν περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον. Πρόκειται για το νέο αναπτυξιακό νόμο και για το νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις, το οποίο χαρακτήρισε ως η «βίβλος» για τις στρατηγικές επενδύσεις καθώς αλλάζει δραστικά ο τρόπος που υποδέχεται η χώρα τις επενδύσεις. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδύσεων και απλούστερη αδειοδοτική διαδικασία.

Για το νέο αναπτυξιακό νόμο, όπως είπε: «Το κράτος θα ενδυναμώσει το ρόλο του στους κλάδους που θέλει π.χ. στην καινοτομία, ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος καινοτομίας». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι, ήδη γίνεται αυτό, καθώς επιχειρηματικοί κολοσσοί δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν την Ελλάδα ως προορισμό για την εφαρμογή των επενδυτικών τους σχεδίων και ως παράδειγμα ανέφερε την Pfizer.

«Κι αυτό γίνεται, εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης, διότι έχουμε και το ανθρώπινο κεφάλαιο και το σχετικό περιβάλλον. Βλέπουμε τις επενδύσεις ως βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα. Και βέβαια έχουμε μια σειρά από εργαλεία, χρηματοδοτικά και μη».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Λευκωσίας, Άγιο Τριφύλλιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 6 / 2021 , 22:38 από news_room Με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα τού Σαββάτου 12 Ιουνίου, στον νέο Ιερό Καθεδρικό Ναό τής Λευκωσίας, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου τής πόλεως τής Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος τού […]

ΠΟΥΤΙΝ: Ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ η σύλληψη Ρώσων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 0:58 από adologala.gr Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η σύλληψη, παραμονές των προεδρικών εκλογών στην Λευκορωσία, 33 Ρώσων, ήταν ενέργεια των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ. Η Λευκορωσία στα τέλη Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν “μαχητές της […]

Pin It on Pinterest