30 °C Athens, GR
27/09/2021

Μ. Χρυσοχοΐδης: Καινοτόμος δράση συνέργειας Αστυνομίας και Δήμου Καλαμάτας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 16:55 από news_room

«Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο, εδώ, στον Δήμο Καλαμάτας, είναι ένα επιχειρησιακό κέντρο, που φιλοδοξεί με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αστυνομικών δυνάμεων και των πολιτών να μπορέσει να περιορίσει, να ελέγξει και να επιχειρήσει να κάνει την πόλη της Καλαμάτας, μια πόλη χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς παραβατικότητα. Μια πόλη που θα τη χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του, μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Ο υπουργός προσέθεσε πως με μια σειρά δράσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, έχει περιοριστεί σημαντικά η παραβατικότητα στο νομό Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στην Καλαμάτα ως μία καινοτόμο δράση συνέργειας Αστυνομίας και Δήμου, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής, ενώ επισήμανε, πως η «Καλαμάτα είναι ο τρίτος δήμος σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που επιχειρεί την ίδρυση και την εγκατάσταση αυτού του Κέντρου, με το οποίο μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Νομίζω είμαστε σε ένα καλό σημείο. Αλλά δεν εφησυχάζεις ποτέ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνική ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία», είπε ακόμη, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, με έμφαση στους επαγγελματίες της πόλης, να τηρούν ευλαβικά και με σεβασμό τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αναφερόμενος, από την πλευρά του, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο, το χαρακτήρισε ως πρωτοπόρο και σύγχρονο τεχνολογικά, ενώ υπογράμμισε ότι «αποτελεί επιστέγασμα μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Καλαμάτας».

Αμέσως μετά, ο κ. Καραμαλάκης επισήμανε ότι η δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού «εντάσσεται στις στρατηγικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί από πλευράς αρχηγείου, όπως και η ενθάρρυνση της επικοινωνιακής εξωστρέφειας του Σώματος με την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται πως από την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου διοργανώνονται μεικτές περιπολίες στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ένα πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης και αφορά κοινές δράσεις ΟΠΚΕ και Δήμου στα χωριά της περιοχής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Παράλληλα, την ικανοποίησή του για τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού εξέφρασε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, τονίζοντας: «Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε ένα χώρο, αλλά και μία συνεργασία, που ήδη εξελίσσεται μέσα από τις κοινές περιπολίες, οι οποίες πραγματοποιούνται κυρίως το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΟΠΚΕ και Δημοτικής Αστυνομίας στην περιφέρεια του δήμου μας. Εγκαινιάζουμε, λοιπόν, μία συνεργασία που έχει ως βάση το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει με τον υπουργό. Ένα εγχείρημα, μία δράση, μία δομή που έρχεται να επικουρήσει το έργο της αστυνομίας και να συμβάλει στον τομέα της πρόληψης φαινομένων παραβατικότητας».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, αξιωματικοί και στελέχη της ΕΛΑΣ Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και διάφοροι φορείς της Καλαμάτας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δ. Καλαμπάκας

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ NIGHTSTALKER ΣΤΟ GAGARIN 205

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ΟΙ NIGHTSTALKER ΣΤΟ GAGARIN 205 Nightstalker Live YouTube premiere στο Gagarin 205: Κυριακή 10 Ιανουαρίου | 21:00 Διάρκεια: 52΄ Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τις μουσικές σκηνές που μας διαμόρφωσαν. Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Πρώτη […]

Νέο Υβριδικό Honda HR-V- Έρχεται τέλη του 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 1:28 από news_room Η HONDA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ HR-V Η επόμενη γενιά HR-V διαθέτει το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV της Honda (βασική έκδοση) Μινιμαλιστική, καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία, εναρμονισμένη με την αισθητική ταυτότητα των τελευταίων μοντέλων της μάρκας Το HR-V διατηρεί […]

Pin It on Pinterest