30 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γερασίμου για την Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 0:47 από news_room

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) κ. Γερασίμου για την Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου γιορτάζουμε την ανεξαρτησία αυτού του μεγάλου έθνους, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το θεωρούμε ότι είναι καλοκαιρινές διακοπές, μια γιορτή με παρελάσεις, μπάρμπεκιου στην αυλή και, μετά το ηλιοβασίλεμα, κοιτάμε το θέαμα του βραδινού ουρανού με πυροτεχνήματα. Όταν οι 56 εκπρόσωποι από 13 αποικίες συναντήθηκαν με το Κογκρέσο για να δηλώσουν την ανεξαρτησία τους από την Αγγλία, άνοιξαν μια νέα πορεία για την ανθρωπότητα με τον ισχυρισμό ότι «όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι» και ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούνται από τους ανθρώπους «που αντλούν τις εξουσίες τους από τη συγκατάθεση των κυβερνώντων. ” Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην ιστορία της χώρας μας, η οποία οδήγησε στο Σύνταγμα και στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα που διέπουν το έθνος μας σήμερα.

Κερδίζοντας την ανεξαρτησία μας, η ελευθερία μας, ως έθνος, ήρθε με ευκαιρίες αλλά παρουσίασε επίσης προκλήσεις. Με τα χρόνια, υπήρξαν σκληροπυρηνικοί πόλεμοι, η Μεγάλη Ύφεση, η ύφεση, η τρομοκρατία, οι φυσικές καταστροφές, ακόμη και η πιο πρόσφατη πανδημία μας. Μέσα από όλα αυτά, έχουμε σταθεί ψηλά, όπως κάνει η Lady Liberty στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, αυξάνοντας τη φλόγα της για να φωτίσει το δρόμο για εμάς, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα και να επιμείνουμε σε όλες τις περιστάσεις.

Δεν είμαστε μόνο πολίτες αυτής της γης, αλλά είμαστε επίσης μέρος του ευρύτερου Βασιλείου που ο Θεός έχει ετοιμάσει για εμάς. Ο Άγιος Παύλος γράφει στους Φιλιππησίους: «Για την υπηκοότητά μας είναι στον ουρανό, από τον οποίο περιμένουμε επίσης ανυπόμονα τον Σωτήρα, τον Κύριο Ιησού Χριστό» (Φιλιππησίους 3:20). Ενώ έχουμε νόμους που μας διέπουν και καθοδηγούν τις ενέργειές μας για τη διατήρηση και την προστασία των ελευθεριών μας, έτσι και ο Θεός μας δίνει κατεύθυνση για τη ζωή μας, με τις Δέκα Εντολές, και τις διδασκαλίες που έδωσε κατά τη διάρκεια του χρόνου Του στη γη. Η ελευθερία μπορεί να φαίνεται εύκολα προσβάσιμη, αλλά είναι κάτι που πρέπει να κερδίσουμε, κάτι που πρέπει να καλλιεργηθεί και κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Τους τελευταίους 18 μήνες, βιώσαμε πώς αισθανόμαστε την ελευθερία από εμάς. Ως επί το πλείστον, ήμασταν περιορισμένοι στα σπίτια μας. Οι κουζίνες και τα υπνοδωμάτια έγιναν γραφεία. Οι οθόνες υπολογιστών έγιναν ο τόπος λατρείας μας. Οι βραδινές ειδήσεις έγιναν θάνατος της θλίψης, αναμεταδίδοντας στατιστικά στοιχεία για την ασθένεια και το θάνατο. Τώρα, ευχαριστούμε που αυτή η εμπειρία κινείται πίσω μας και μπορούμε για άλλη μια φορά να λατρεύουμε ως Σώμα του Χριστού, ευχαριστώντας για την ελευθερία να βιώσουμε την πληρότητα της Εκκλησίας μέσω της Λειτουργίας και των Ιερών Μυστηρίων.

Καθώς κοιτάζουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και τη σημασία της για το έθνος μας, ας θυμηθούμε τα λόγια των προγόνων μας που δημιούργησαν ένα τόσο ισχυρό μήνυμα για να κυβερνήσουν αυτήν τη χώρα, και ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με ευγνωμοσύνη καθώς τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και την ελευθερία αυτών σε όλο τον κόσμο. Ας θυμηθούμε επίσης ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα, ότι από τον ίδιο τον Κύριο, «Αν μένεις στο Λόγο Μου, πράγματι είσαι μαθητές Μου. Και θα ξέρετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει »(Ιωάννης 8:31).

Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!

*Σε ανεπίσημη μετάφραση

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Ακολουθία του Επιταφίου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 5 / 2021 , 3:16 από news_room Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και έψαλε τα Εγκώμια και […]

Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν τον διάλογο με στόχο τη σταθεροποίηση της σχέσης τους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 18:00 από news_room Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν σήμερα στη Γενεύη τον στρατηγικό διάλογο που ξεκίνησαν τον Ιούνιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. Οι συναντήσεις, που […]

Pin It on Pinterest