Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Θεοποιείς την λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 7 / 2021 , 7:15 από news_room

Τι κρίμα; Δεν το καταλαβαίνεις και νομίζεις, ότι είσαι ο πιο ορθόδοξος. Φωνάζεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κατέχεις την αλήθεια. Χωρίς να το καταλαβαίνεις θεοποιείς τη λαβίδα. Η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Είναι φάρμακο αθανασίας. Η λαβίδα είναι ένα όργανο. Όργανο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας και τίποτε άλλο. Θεοποιείς τη λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης.

Όλοι οι νεοφανείς αλάθητοι είναι ειδωλολάτρεις και δεν το καταλαβαίνουν. Φωνασκούν. Εμείς έχουμε την αλήθεια. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα. Εμείς είμαστε οι πραγματικοί ορθόδοξοι. Κανείς άλλος δεν ξέρει τίποτε. Ούτε οι κυβερνήτες. Ούτε οι γιατροί. Ούτε οι πατριάρχες. Οι αρχιερείς . Οι ιερείς. Όλα είναι σκευωρία. Όλα είναι του σατανά. Εμείς έχουμε την αλήθεια. Δεν χρειάζονται τα εμβόλια. Όλα είναι ψέματα.

Όλα είναι προπαγάνδα. Μην ακούτε τους επιστήμονες. Ακούστε μόνο εμάς. Εμείς είμαστε αλάθητοι. Ξεπεράσαμε τον Πάπα κι ας υποστηρίζουμε, ότι είμαστε ακραιφνείς ορθόδοξοι.

Τι κρίμα; Που είναι η ταπείνωση; Δεν βλέπετε, ότι έχετε εωσφορικό εγωισμό; Αυτά διδάσκει η ορθόδοξη πίστη; Αυτά εμπνέει το Άγιο Πνεύμα; Όχι. Όλα είναι της δικής σας φαντασίας. Όλα είναι γεννήματα του εωσφορικού σας εγωισμού. Δεν βλέπετε πως πολλοί που υπεστήριζαν αυτά προσεβλήθησαν από τον κορωνοϊό και πόσοι πέθαναν; Τίποτε δεν μπορεί να σας συγκρατήσει; Κρίμα.

Αρχιερείς, ιερείς, γεροντάδες, μοναχοί, μοναχές, άνθρωποι απλοί που νομίζετε, ότι είστε ακραιφνείς ορθόδοξοι, καιρός να το ξανασκεφτείτε. Όλοι πρέπει να ενεργείτε υπεύθυνα. Αυτό σημαίνει, ότι αναγνωρίζετε, ότι ο κορωνοϊός είναι πραγματικότητα. Αναγνωρίζοντας αυτό πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα. Πρώτοι εσείς να εμβολιαστείτε. Να γίνετε το παράδειγμα και να οδηγείτε όλους στον εμβολιασμό. Να σωθούμε από την επάρατο αυτή ασθένεια του κορωνοϊού.

Με τον εγωισμό σας στερείτε τον εαυτό σας από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Σκανδαλίζετε τους πιστούς τρέχοντας σε παλαιοημερολογίτες και σε άλλους που δεν ακολουθούν το σωστό ορθόδοξο πνεύμα για να εξυπηρετηθείτε. Αυτό εκτός από ασέβεια είναι και μη εμπιστοσύνη στον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό.

Συνέλθετε. Μετανοείτε. Αναλογιστείτε το κακό που κάνετε. Οδηγείτε τους εαυτούς σας στην κόλαση και παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας.

Ταπείνωση και σύνεση. Η ταπείνωση είναι η βάση όλων των αρετών. Η σύνεση είναι η συνισταμένη όλων των αρετών. Προσευχηθείτε. Ζητήστε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Βρείτε σωστούς πνευματικούς. Εξομολογηθείτε. Κλάψτε για τις αμαρτίες σας. Ζητήστε από τον εύσπλαχνο Θεό την συγχώρεσή σας. Θα σας συγχωρέσει. Είναι πολυεύσπλαχνος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι δημιουργήματα του εωσφορικού εγωισμού σας.

Εκ της ιεράς αρχιεπισκοπής Καναδά 

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον νομό Φωκίδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 0:04 από news_room Στο νομό Φωκίδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συνομιλήσει με νέους σε κάθε περιοχή για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να συναντηθεί με στελέχη της […]

Στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας

Στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 9 / 2022 , 20:39 από news_room Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας και η συνοδεία του έφθασαν στην Επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα στις 05.30 το απόγευμα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Χρυσορροϊατίσσης, όπου έτυχαν υποδοχής απο τον Ηγούμενο της […]

Pin It on Pinterest