28 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 14:05 από news_room

Η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2021 τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο κ. Stephen Lillie.

Η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Lillie για τη διαχρονική στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και μίας εκ των εγγυητριών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Lillie από πλευράς του, υπογράμμισε την προσήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, σημειώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του Ηνωμένου Βασιλείου σε ενέργειες που υπονομεύουν τις πιθανότητες λύσης, όπως είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Αναφερόμενη ειδικότερα στις τελευταίες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν σε σχέση με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως πρόκειται για απαράδεκτες και παράνομες κινήσεις οι οποίες καταστρατηγούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η περίοδος που διάγουμε, τόνισε η κα Δημητρίου, είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε αυτό το πλαίσιο, η σταθερή θέση αρχών και η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες αντιμετώπισης των μονομερών προκλήσεων της τουρκικής πλευράς, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη να εξευρεθεί κοινό έδαφος για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν, θέση με την οποία συμφώνησε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι στενές σχέσεις και οι ισχυροί δεσμοί Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, σε πλείστους όσους τομείς που εκτείνονται από την εκπαίδευση μέχρι τις οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές. Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εργαστούν για περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δεσμών σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αλ. Τσίπρας: «Κλείστε τα αυτιά στον διχασμό ανοίξτε τα μάτια στη ζωή» – «Αυτή η κυβέρνηση να πάει στο σπίτι της»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 1:10 από news_room Μήνυμα αφύπνισης, ενότητας και προοπτικής έστειλε ξεκινώντας την ομιλία του στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ Αλέξης Τσίπρας που ολοκλήρωσε απόψε την διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. Ο κ. Τσίπρας από την προβλήτα του Μικρού Κούλε, απηύθυνε «προσκλητήριο […]

Ν. Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο Διεθνές Δίκαιο

Ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Ν. Δένδια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 8:13 από news_room Ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Ν. Δένδια Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει σήμερα, 11 Μαΐου, συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους. Οι συναντήσεις θα […]

Pin It on Pinterest