Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:44 από news_room
Την ιερά μνήμη της αγίας Μαρκέλλας πανηγύρισε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 ο ομώνυμος ιερός ναός της αγίας όπου βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών. Της ακολουθίας του Όρθρου προεξήρχε, και τέλεσε κατόπιν αδείας-ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β’ την Θεία Λειτουργία ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος κήρυξε τον πανηγυρικό θείο λόγο της εορτής στο εκκλησίασμα.
Τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο συμπαραστάθηκαν ιερείς της Ι.Α.Α. ο προιστάμενος του ιερού ναού π. Αδρόνικος Αλεξάκης και ο συνεφημέριος του Ι.Ν. της Αγίας Μαρκέλλης, Αρχιμανδρίτης π.Δαμιανός Τρίκος. Κατά την προσφώνηση του ο προιστάμενος του ιερού ναού ευχαρίστησε με θερμότατα λόγια τον θεοφιλέστατο επίσκοπο ο οποίος τέλεσε την θεία λειτουργία της πανηγύρεως της αγίας. Αμέσως μετά τελέστηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας της αγίας Μαρκέλλας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπου ορίζονται από την Κυβέρνηση της Ελλάδας για τις πανηγύρεις και περιφορές στην οποία δεν ακολούθησε κόσμος την ιερά πομπή. Στην επιστροφή της πομπής στον ιερό ναό τελέστηκε δέηση και κατόπιν η απόλυση της θείας λειτουργίας.
Είναι χαρά μας να δημοσιεύουμε τις ειδήσεις σας. Μορείτε να στέλνετε ρεπορτάζ,φωτογραφίες, ειδήσεις ή ότι άλλο θέλετε στο email: [email protected]