15 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
28η Οκτωβρίου : Η Εθνική Εορτής της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Χαλκίδα Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού χορηγήθηκε και στον πάπα Φραγκίσκο Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων» Θεσσαλονίκη-ΠτΔ: «Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι» Ο Πρ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη

Η ανάπτυξη του lobbying στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 0:29 από news_room

Η ανάπτυξη του lobbying στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τα μέλη του Κύκλου Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για τη διαμόρφωση ενός άρτιου θεσμικού πλαισίου για το lobbying συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην εβδομαδιαία συνάντηση του Κύκλου Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του Κύκλου για τα βασικά σημεία της, υπό επεξεργασία, νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τη νόμιμη άσκηση επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying) και να πραγματοποιήσει μαζί τους έναν ιδιαιτέρως εποικοδομητικό διάλογο.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνιστά ένα πρώτο αλλά κρίσιμο βήμα στην κατεύθυνση ρύθμισης του σχετικού νομικού πλαισίου με στόχο την αναχαίτιση των φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς και αθέμιτων πρακτικών. Τόνισε δε ότι η αναγκαιότητα θέσπισης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου υπέρ της νόμιμης άσκησης επιρροής έχει επισημανθεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομάδα Κρατών για τη Διαφθορά (GRECO).

Παράλληλα, ο Υπουργός ενέταξε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών για την εμπέδωση μίας νοοτροπίας διαφάνειας και ακεραιότητας στη Δημόσια Διοίκηση, στην κατεύθυνση της οποίας έχει ήδη θεσμοθετηθεί το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο και ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Κύκλου Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας καλωσόρισαν την πρωτοβουλία του κ. Βορίδη και κατέθεσαν τις γόνιμες προτάσεις τους.

Τέλος, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν από κοινού να επανέλθουν μελλοντικά στο συγκεκριμένο θέμα για να συζητήσουν διεξοδικότερα τα ζητήματα του lobbying στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πλήρης εξωτερική ανακαίνιση στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 7 / 2021 , 4:53 από news_room Ένα έργο καθοριστικής σημασίας και μεγάλης σπουδαιότητας ξεκινά στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η πλήρης εξωτερική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος. Η ουσιαστική αυτή παρέμβαση θα περιλαμβάνει την καθαίρεση μερικών τμημάτων της εξωτερικής τοιχοποιίας, την αποξήλωση παλαιών […]

Μπάιντεν: Νέα μέτρα σε βάρος του Λουκασένκο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:58 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο προβλέπει την επιβολή νέων μέτρων που στοχεύουν στο να τιμωρήσουν τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, την ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε βάρος […]

Pin It on Pinterest