Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Εορτασμός Κοιμήσεως Αγίας Άννης στο Μετόχιο της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 7 / 2021 , 14:29 από news_room

Το μετόχιο τής Ιεράς Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, είχε την ευλογία να υποδεχθεί έστω και για λίγο τον σεβαστό Γέροντα Αντίπα αγιορείτη, από το ιερό ιβηριτικό κελλί τής Αγίας Άννης Καρυών, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο και με την παρουσία, τις ομιλίες και συνεντεύξεις του ωφελεί και παρηγορεί πολλούς Κυπρίους ἐν Χριστῷ αδελφούς μας.

Το απόγευμα τού Σαββάτου τής 24ης Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής εορτής τής Κοιμήσεως τής Αγίας Άννης, επ’ ονόματι τής οποίας τιμάται το ιερό κελλίο τού Γέροντος Αντίπα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος τής Μονής Αρχιμ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον σεβαστό Γέροντα και άλλους κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την αρτοκλασία, ο εγνωσμένης ψαλτικής δεινότητος Γέρων Αντίπας έψαλε πανηγυρικά και ταυτόχρονα με πάσα ιεροπρέπεια, το αγιορειτικής καταγραφής «Θεοτόκε Παρθένε», χαρίζοντας στους παρευρισκομένους πνευματική ευφορία και ανάπαυση.

Ήδη με πρόσκληση τού Μακαριωτάτου, ο Γέρων Αντίπας μίλησε στον παγκυπρίας εμβελείας Ραδιοφωνικό Σταθμό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον μοναχισμό και την πανδημία, σε μία δίωρη συνέντευξη που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και απέσπασε πληθώρα επαινετικών και συγχαρητηρίων σχολίων.

Επίσης, ο σεβαστός Γέρων Αντίπας συναντήθηκε με Πανιερωτάτους Μητροπολίτες στην Κύπρο, με τους οποίους είχε εποικοδομητικές συνομιλίες για διάφορα πνευματικά θέματα και τους διαβεβαίωσε ότι το Άγιον Όρος στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την απειλή τής πανδημίας και προσεύχεται αδιαλείπτως για τη σύντομη λήξη της.

Σχετικά Άρθρα

Ποιητική εκδήλωση οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, Καναδά και Γαλλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 20:05 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η οργάνωση φίλων ΣΥΡΙΖΑ ΝΥ, σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ Καναδά και ΣΥΡΙΖΑ Γαλλίας, διοργανώνουν διαδικτυακή ποιητική εκδήλωση, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, 3:00 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης/Τορόντο, 9:00μμ ώρα Ελλάδας. Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση […]

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 22:47 από news_room ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και προστάτου […]

Pin It on Pinterest