28 °C Athens, GR
17/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Στην Δωδέκατη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας» Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Εξοπλιστικά & Ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην βράβευση αθλητών από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό» Ιερά Μνήμη Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειάθου από την κίνηση πολιτών «Σιδερίτης»

Δήμος Θεσσαλονίκης : Ολοκληρώθηκε ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το Κληροδότημα Χρυσικού στις 40 Εκκλησίες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 15:38 από news_room

Ένα κτιριακό συγκρότημα παιδικού σταθμού και κοινωφελών λειτουργιών, σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.Για τη μελέτη ανέγερσης του νέου κτιρίου, ώστε να αξιοποιηθεί το κληροδότημα Χρυσικού στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Σκεπαστού, Ινιάδος, Ελευθερών και Θ. Κωνσταντινίδη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην προκήρυξη σύνθετου ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων ενός σταδίου. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την κατάθεση 15 συμμετοχών, ενώ η κριτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τριών βραβείων και τριών ισόποσων εξαγορών.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχεία και άρτια ολοκλήρωση των διαδικασιών, γεγονός που δίνει το έναυσμα για την υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των πολιτών μιας μεγάλης γειτονιάς της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο βραβείο

Κύριος στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης που κέρδισε το πρώτο βραβείο είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος βρεφονηπιακού σταθμού, ΚΑΠΗ και δημοτικής βιβλιοθήκης, «το οποίο θα καλύπτει με επάρκεια τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος, μέσα από ένα συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης με σύγχρονο αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο, τονίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του ως τοπόσημου της περιοχής».
Οι μελετητές προτείνουν τη δημιουργία ενός κτιρίου σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (zero energy), με ενσωματωμένες στον σχεδιασμό του τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, παράλληλα με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Βασικό στοιχείο της πρότασης είναι η καλή εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Το έργο της κριτικής επιτροπής

Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της κριτικής επιτροπής, που κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επικύρωσή τους βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, τα τρία βραβεία και οι τρεις ισόποσες εξαγορές απονέμονται ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο

Ομάδα:
ADAMAKIS ARCHITECTS & ASSOCIATES, Μπουραζά Χρυσάνθη, Αδαμάκης Στέφανος, Αδαμάκης Κων/νος, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (Αρχιτεκτονική Μελέτη).
Αναστάσιος Μαντέλος- Ανθή Τσιτσά & Συνεργάτες Ε.Ε., Πολιτικοί Μηχανικοί (Στατική Μελέτη)
ΤΕΑΜ Μ-Η Α.Ε. Ζημέρης Δημήτριος, Μηχανολόγοι Μηχανικοί (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
Αναστάσιος Μαντέλος – Ανθή Τσιτσά & Συνεργάτες Ε.Ε., Πολιτικοί Μηχανικοί (Γεωτεχνική Μελέτη)

2ο Βραβείο

Ομάδα:
ΕΛΛΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, Πατρώνης Χρήστος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός (Αρχιτεκτονική Μελέτη)
ΕΛΛΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, Νικόλαος Πανδής, Πολιτικός Μηχανικός, (Στατική Μελέτη)
ΕΛΛΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ Νικόλαος Καγκελάρης, Μηχανολόγος Μηχανικός, (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
Α. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ, Παναγιώτης Καρανικόλας, Πολιτικός Μηχανικός (Γεωτεχνική Μελέτη)

3ο Βραβείο

Ομάδα:
Σιγάλας Φοίβος, Παστρά Ελεάνα, Διαμαντάκος Δημήτρης, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, (Αρχιτεκτονική Μελέτη).
Πονηρίδης Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, (Στατική Μελέτη)
Μπόνιας Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός, (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
Σιμιτζής Μάριος, Πολιτικός Μηχανικός, (Γεωτεχνική Μελέτη)

ΕΞΑΓΟΡΕΣ
Εξαγορά 1
Ομάδα:
Ειρήνη Τζηρίνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, (Αρχιτεκτονική Μελέτη)
Αγλαΐα Χρόνη, Πολιτικός Μηχανικός, (Στατική Μελέτη)
Αθανάσιος Ρεσετνικιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
Δημήτριος Καραμπατάκης, Πολιτικός Μηχανικός, (Γεωτεχνική Μελέτη)

Εξαγορά 2
Ομάδα
Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, (Αρχιτεκτονική Μελέτη)
Αναστάσιος Μαρκόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, (Στατική Μελέτη)
Μαρία Μαγείρου, Μηχανολόγος Μηχανικός, (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
Δημήτριος Αργυρίου, Γεωλ. Μηχανικός, (Γεωτεχνική Μελέτη)

Εξαγορά 3

Ομάδα:
Αναστασία Δώσσα, Κλεοπάτρα Λαναρά, Σπύρος Παπαδημητρίου, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, (Αρχιτεκτονική Μελέτη)
Ιωακείμ Παπαδόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, (Στατική Μελέτη)
Βασίλειος Αργυρόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)
ΓΩΤΕΡ- ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΕ – Γρηγόριος Διδασκάλου, Πολιτικός Μηχανικός, (Γεωτεχνική Μελέτη)
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ήταν πενταμελής και αποτελούνταν από τους αρχιτέκτονες καθηγητές του ΑΠΘ Γαρυφαλλιά Κατσαβουνίδου και Εδουάρδο Kάστρο, από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες Κυριακή Oυδατζή και Απόστολο Πάνο και από την αρχιτέκτονα – εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασιλική Δαμάσκου, ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη παρείχε η αρχιτέκτων – υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Άννα Δημούλη.

Τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προβλέπεται να επικυρωθούν από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ το φθινόπωρο σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει τα τρία βραβεία συνολικής αξίας 28.970,85 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και τις τρεις ισόποσες εξαγορές αξίας 1.000 ευρώ καθεμία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση κτηρίου στην περιοχή του Ψυρρή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 13:06 από news_room Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτηρίου που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται το θέατρο “Εμπρός”, στην περιοχή του Ψυρρή. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες […]

fthiotidos-fanari-episkepsi-symeon-φθιώτιδος (2)

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 1 / 2022 , 3:09 από news_room Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος έγινε δεκτός με θέρμη και εγκαρδιότητα από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος […]

Pin It on Pinterest