18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Έκθεση-«Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:31 από news_room

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει έκθεση σε ανοιχτό χώρο μπροστά από την Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή (Antikensammlung) στην Königsplatz, από τις 7 έως τις 19 Ιουλίου 2021, με θέμα «Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο, στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση της Αθήνας και του Μονάχου ο βασιλιάς Όθωνας και ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο. Λίγα μόλις χρόνια μετά το τέλος της Ελληνικής Επανάστασης, ο Όθωνας ορίζεται ως ο πρώτος βασιλιάς του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Μαζί του ταξιδεύει στην Ελλάδα ομάδα Γερμανών μηχανικών που αναλαμβάνουν να ανοικοδομήσουν την Αθήνα, η οποία το 1834 ορίζεται ως πρωτεύουσα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, συντελείται στο Μόναχο, με επιθυμία του βασιλιά Λουδοβίκου Α’, η μετατροπή της πόλης σε «Αθήνα του Ίζαρ». Τα κτήρια, όπως αυτά της Königsplatz, που χτίζονται στο Μόναχο εκείνη την περίοδο έχουν ως πρότυπο την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική.

Στην έκθεση «Αθήνα-Μόναχο: Αρχιτεκτονικές Επιρροές» παρουσιάζονται φωτογραφίες και πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας, που οικοδομήθηκαν κατά την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα και για τα κτήρια του Μονάχου της εποχής του Λουδοβίκου Α’ που μετέτρεψαν την πόλη σε «Αθήνα του Ίζαρ». O Leo von Klenze, ο Friedrich von Gärtner και άλλοι λιγότερο γνωστοί – αλλά με εξίσου σημαντικό έργο – αρχιτέκτονες άλλαξαν την εικόνα των δυο πόλεων και συνετέλεσαν στη στενή μεταξύ τους αρχιτεκτονική σχέση.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Επανάστασης μέσα από την παρουσίαση της οικιστικής εξέλιξης της Αθήνας τον 19ο αιώνα, καθώς και η ενίσχυση της μακρόχρονης και ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Βαυαρίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Mέχρι τις 10 Ιανουαρίου το Διάταγμα για υποχρεωτική απομόνωση όσων αφικνούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 14:38 από news_room Σε πρόσφατη Έκθεση του (29 Δεκεμβρίου 2020), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) καταγράφει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, το οποίο ανιχνεύτηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο περί τα τέλη […]

Επίσκεψη Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κύπρο – Τον Δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 23:08 από news_room Τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου τόνισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο […]

Pin It on Pinterest