3 °C Athens, GR
06/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

O Γενικός Διευθυντής του Υπ. Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Γρηγορίου.

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος υιοθέτησε κείμενο Συμπερασμάτων με θέμα την Eυρωπαϊκή Στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία καθορίζει την πορεία προετοιμασίας και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας στις αναπόφευκτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, παράλληλα με τις προσπάθειες για τον μετριασμό της. Σε παρέμβασή του ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο κείμενο Συμπερασμάτων αναγνωρίζονται οι ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μεσογείου και τα νησιωτικά κράτη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι στα Συμπεράσματα επισημαίνεται η ανάγκη για στενή συνεργασία των κρατών μελών για ανάπτυξη προτύπων και δεικτών προσαρμογής, ώστε να αντανακλώνται περιφερειακές και τοπικές ιδιαιτερότητες και να προωθούνται κατάλληλες τεχνολογίες όπως αυτές της εξοικονόμησης νερού στη γεωργία.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε, επίσης, για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν το ενωσιακό πλαίσιο διαχείρισης των μπαταριών και έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των σχετικών νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο ευρύτερο πλαίσιο προώθησης της κυκλικής οικονομίας. Σε παρέμβασή του, ο κ. Γρηγορίου ευχαρίστησε την Πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για τις διεργασίες οι οποίες διεξάχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο. Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου διαχείρισης μπαταριών που να λαμβάνει υπόψη τις καθιερωμένες συνθήκες σε κάθε κράτος μέλος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων επί του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη μηδενική ρύπανση,  με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του. Το Σχέδιο Δράσης αποτελεί βασικό στοιχείο του χάρτη πορείας της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και διαμορφώνει ένα όραμα για μηδενική ρύπανση στην ΕΕ έως το 2050.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Όχι σε προγραμματισμό εκδηλώσεων συναυλιών & γάμων από 1η Σεπτεμβρίου συστήνει στους διοργανωτές το Υπ. Υγείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 7 / 2020 , 14:30 από Καμία οριστική απόφαση σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή μαζικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, φεστιβάλ και γάμων, χωρίς περιορισμούς δεν έχει ληφθεί στην Κύπρο, διευκρινίζει και τονίζει το Υπουργείο Υγείας, συστήνοντας στους διοργανωτές να μην προγραμματίζουν εκδηλώσεις από την 1η Σεπτεμβρίου […]

Ι.Μ. Λαρίσης: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με θέμα «Η Συμβολή Των Αμπελακίων Στην Εκπαιδευτική Προσπάθεια Των Υπόδουλων Ελλήνων»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 15:24 από news_room Την Κυριακή 25 Ιουλίου, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής, Συνέδριο για τη συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων. Το συνέδριο εντασσόταν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε […]

Pin It on Pinterest