18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

5 Χρόνια από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 1:11 από news_room

Πριν από πέντε χρόνια, στις 16 Ιουνίου, ξεκίνησε η εγγραφή « ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Εκκλησίας » καθώς ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τη συνάντηση των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κρήτης.

Το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε από τις 16 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου 2016, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης υπό την προεδρία του Αγίου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας συμμετείχαν στις εργασίες του Συμβουλίου υπό την καθοδήγηση του Μακαριώτατου Πατριάρχη Δανιήλ.

Το Ιερό και Μεγάλο Συμβούλιο της Κρήτης δεν διατύπωσε νέα δόγματα ή κανόνες, ούτε επέφερε αλλαγές στη λειτουργική ζωή. Οι ιεράρχες που συμμετείχαν στο Συμβούλιο αντιμετώπισαν ορισμένα από τα επίκαιρα ζητήματα και αναζήτησαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Δύο χρόνια μετά το Συμβούλιο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ σημείωσε: «Παρά την εκπληκτική και ατυχής απουσία τεσσάρων Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, η Ιερή και Μεγάλη Σύνοδος της Κρήτης ήταν ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός της Ορθοδοξίας, το οποίο, μετά από δεκαετίες διακύμανσης μεταξύ προετοιμασιών και καθυστερήσεων , ενθουσιασμού και δισταγμού, συζήτησης, τροποποίησης και έγκρισης σημαντικών εγγράφων για τη ζωή και την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο περίπλοκο πλαίσιο του κόσμου πραγματοποιήθηκε ».

«Έτσι, η εγκύκλιος, το μήνυμα και τα έξι έγγραφα που έχουν εγκριθεί από όλους τους πρωτεύοντες των σημερινών Εκκλησιών και τη συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών που παρευρέθηκαν στα έργα του Ιερού και Μεγάλου Συμβουλίου της Κρήτης περιγράφουν τα μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή και την αποστολή του την Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα, καθώς και τις σχέσεις της με ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, τους οπαδούς άλλων θρησκειών και μια ολοένα και πιο εκκοσμικευμένη κοινωνία », σημείωσε ο Πατριάρχης Ντάνιελ στο  μήνυμά του  στους συμμετέχοντες σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι τον Ιούνιο του 2017 σχετικά με την υποδοχή του αποφάσεις του Συμβουλίου της Κρήτης.

Πηγή: basilica.ro

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Την προφυλάκιση ενός 39χρονου, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας. Η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν […]

Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 10 / 2020 , 11:55 από adologala.gr Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας εξελέγη η Λιλίκα Θλιβίτου, που διαδέχεται στη θέση του Προέδρου του ιστορικού σωματείου, τον πρόεδρο του ΕΝΟΑ Εδμόνδο Κασιμάτη, που απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου, κτυπημένος από τη νόσο του κορονοϊού. Η κα Θλιβίτου, […]

Pin It on Pinterest