30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Φωταγωγήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ "METEORON"
Φωταγωγήθηκε και αποδόθηκε επισήμως απόψε (16/6) στους Θεσσαλονικείς το “Meteoron”, έργο του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, που βρίσκεται τοποθετημένο στον χώρο πρασίνου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

“Από σήμερα το ‘Μeteoron’ αυτονομείται. Τίθεται στην κρίση των θεατών, που σχεδόν κάθε ένας μπορεί να προσεγγίσει το έργο μέσα από τη δική του ματιά. Για μένα το ‘Meteoron’ είναι ένα έργο που συμβολίζει τη δυναμική της Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων, την ελκυστικότητα αυτής της πόλης. Στο γλυπτό αυτό θα μπορούσε να δει κανείς τη συνεργασία, τη φιλία και τη δύναμη της συλλογικότητας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την ελπίδα οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης να αγαπήσουν το έργο αυτό.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει με ένα δικό του έργο στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την ίδια ώρα τις ευχαριστίες του και προς τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς το “Meteoron” είναι ένα έργο που κοσμεί πλέον την πόλη έπειτα από δωρεά του Κτήματος Γεροβασιλείου. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε τον κ. Γεροβασιλείου ως έναν άνθρωπο “που με γενναιοδωρία και αίσθημα προσφοράς συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στη βελτίωση και στην άνοδο της πόλης”.

“Δεν είμαι κριτικός τέχνης, αλλά μου αρέσει η τέχνη. Κι όταν είδα τα πρώτα σχέδια του έργου του Κωστή Γεωργίου ενθουσιάστηκα και είπα θα βοηθήσω”, ανέφερε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, σημειώνοντας ότι ο Κωστής Γεωργίου προσέφερε δωρεάν όλη την τέχνη του και δημιούργησε το “Meteoron”, γιατί αγαπάει τη Θεσσαλονίκη και γιατί θέλησε να αφήσει τη σφραγίδα του σε μια πόλη όπου η τέχνη αρχίζει σιγά – σιγά να ανθίζει.

“Το έργο έγινε με πολλή αγάπη, χαρά, με συγκίνηση και κυρίως με τιμή. Για μένα που γεννήθηκα σε αυτήν την πόλη ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιείται”, σημείωσε ο δημιουργός του γλυπτού. Αναφερόμενος στο έργο του, ο Κωστής Γεωργίου τόνισε: “Το ‘Meteoron’ δεν έχει ειδικούς συμβολισμούς. Οργανώθηκε και συντέθηκε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μας κάνει να το βλέπουμε από τα χαμηλά προς τα ψηλά, να υψώνουμε το κεφάλι μέχρι να φτάσουμε στον τελευταίο χορευτή και από εκεί να οδηγηθούμε στο σύμπαν. Πιστεύω ότι το κοινό θα το δει και θα το αγαπήσει”.
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ "METEORON"
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πρωθυπουργός : Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 1 / 2021 , 21:11 από news_room Επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τη θέσπιση ενός κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού πρότεινε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επιστολή που […]

Παράκληση για τους μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 6 / 2021 , 23:41 από news_room Το  Σάββατο  12  Ιουνίου  2021, στις 7.30 μ.μ., στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου θά  τελεσθεί  Παράκληση για  τους  μαθητές της  Γ΄ Λυκείου  που  θα  δώσουν Πανελλήνιες  Εξετάσεις. Κατά την διάρκεια της Παρακλήσεως ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ θα αναγνώσει […]

Pin It on Pinterest