22 °C Athens, GR
29/09/2021

Τελευταια Νέα
Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ‘Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Η Έναρξη του νέου Σχολικού Έτους στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο του Πίροτ στην Σερβία Ανακοίνωση για επισκέψεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Abu Dhabi και το Βατικανό Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεοφύτου στη Τάλα της Πάφου – Adologala.gr Συνοδικό γράμμα απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας, Υγείας & Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών Κάλεσμα σε προσευχή για τον π. Τιμόθεο Ηλιάκη απευθύνει η Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σαρώφ Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να εξαλείψει τη μηνιγγίτιδα έως το 2030

Τηλεδιάσκεψη της Κ.Ο. Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας με την ΚΟΦ του Κοινοβουλίου της Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 21:49 από news_room

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Παπαηλιού είχαν διαδικτυακή συνάντηση με την αντίστοιχη ΚΟΦ της Ρωσικής Δούμα, υπό τον Πρόεδρό της κ. Φεντιάεβ Πάβελ Μιχάιλοβιτς.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την αμοιβαία αποδοχή και από τις δύο Ομάδες Φιλίας, ότι συνδέονται μεταξύ τους με μακραίωνες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που εδράζονται σε κοινές πνευματικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες καθώς και σε κοινές ιστορικές εμπειρίες.

Εν συνεχεία, εστιάσθηκε σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, στην αμυντική συνεργασία και στη δυνατότητα σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων στον τομέα των μεταφορών.

Επισημάνθηκε, ότι αποτελεί προσταγή της εποχής μας η συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της καταπολέμησης της Διεθνούς Τρομοκρατίας-Εξτρεμισμού και της διακίνησης των ναρκωτικών.

Έμφαση δόθηκε στον τομέα του Τουρισμού με το θέμα αποκατάστασης, λόγω πανδημίας, και επανέναρξης των τουριστικών ροών και του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ τονίστηκε, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει, για ταξιδιωτικούς σκοπούς, τόσο τα ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο και τα ρωσικά εμβόλια.

Σημειώνεται επίσης, ότι έγινε αναφορά στις πολυπληθείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία προς τιμήν του εορτασμού της Ελληνικής Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές για τη διεύρυνση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας μέσω περαιτέρω συναντήσεων των Ομάδων Φιλίας στο εγγύς μέλλον, ει δυνατόν και δια ζώσης, καθώς υφίσταται συγκεκριμένη ατζέντα που διέπεται από θεσμικό πλαίσιο σε πληθώρα τομέων συνεργασίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 1:23 από news_room Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου. Η κα Δράκου, καλωσορίζοντας τον Σύνδεσμο, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία, αναγνωρίζοντας ότι αρκετά […]

Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγιάς Φανερωμένης Νέας Αρτάκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 12:47 από news_room Το βράδυ της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021, στο Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη του Ι. Προσκυνήματος (22-23 Αυγούστου 2021), στις ιερές ακολουθίες της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης […]

Pin It on Pinterest