39 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Πόσα δήλωσαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το 2019 – Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών Αρχηγών

Τελετή Βράβευσης Παγκύπριου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης «Στιγμές ανθρωπιάς στο σκοτάδι του Ολοκαυτώματος»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 6 / 2021 , 6:27 από news_room

Την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης, με θέμα: «Στιγμές ανθρωπιάς στο σκοτάδι του Ολοκαυτώματος», στην παρουσία του έντιμου Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,    κ. Πρόδρομου Προδρόμου και της Α.Ε. του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Shmuel (Sammy) Revel. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν λειτουργοί του Υπουργείου, εκπαιδευτικοί και γονείς των βραβευθέντων μαθητών. Ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, δρ Κυπριανός Λούης εκπροσωπήθηκε από την Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης κα Ζωή Πολυδώρου.

Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και επαναπροκηρύχθηκε τον Νοέμβριο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19. Θεματικό πεδίο του Διαγωνισμού αποτελούσαν οι ηρωικές δράσεις επώνυμων και ανώνυμων ανθρώπων, που κόντρα στη ροή των τραγικών γεγονότων του Ολοκαυτώματος, απέδειξαν πως η ανθρωπιά επιβιώνει ακόμα και κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες. Οι μαθητές και μαθήτριές μας, μέσα από τα έργα τους, κλήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.  Μέσα από τη γραπτή λογοτεχνική μορφή (π.χ. ποίημα, διήγημα, ημερολόγιο), την παραστατική μορφή (π.χ. βίντεο, εικαστικό έργο, θεατρική σκηνή) ή και συνδυασμό των πιο πάνω, μπόρεσαν να εκφραστούν δημιουργικά για την τραγική αυτή πτυχή του Ολοκαυτώματος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν, η ΕΜΕ Φιλολογικών, δρ Αντωνία Λοΐζου, οι Σύμβουλοι Φιλολογικών μαθημάτων, δρ Πολύβιος Κωνής, δρ Ανδρέας Γιωργαλλίδης, δρ Κωνσταντίνος Γεωργίου, και η κα Μαρία Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνη Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας του Ισραήλ.

 Όλα τα έργα ήταν εξαιρετικά, γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας όπως επίσης και στους  εκπαιδευτικούς που τους ενθάρρυναν.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της σύσκεψης της Θρονικής Επιτροπής (21/05/2020)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 5 / 2020 , 19:02 από news_room Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στο ΡΙΚ, μετά το πέρας της σύσκεψης της Θρονικής Επιτροπής την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας και υπογράμμισε την πολυδιάστατη αποστολή της μέσα στην κοινωνία. Ο […]

Η Αιόλου έχει τη δική της ιστορία… – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 23:19 από adologala.gr ​Η είδηση της πρόσφατης ανακάλυψης της κεφαλής του Ερμή στην οδό Αιόλου, σε βάθος μόλις 1,3μ., έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας εντύπωση για τα αποτυπώματα της ιστορίας που αποκαλύπτονται σε κάθε σημείο της Αθήνας. Με αφορμή την ανακάλυψη του […]

Pin It on Pinterest