9 °C Athens, GR
29/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Συμβολή του π. Ιωάννη Ιωάννου στην εθνικοθρησκευτική διαπαιδαγώγηση των στρατευμένων Πολιτική κρίση στο Περού: Πρώτος θάνατος στη Λίμα – 48 οι νεκροί στις ταραχές Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο Καθηγουμένης Αλεξίας O Μητροπολίτης Ναυπάκτου ευλόγησε και έκοψε βασιλόπιτες στη Ναύπακτο Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο στην Ι.Μ. Φθιώτιδος Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις στην ατζέντα

Σύστημα Μερικής Φωτεινής Σηματοδότησης στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως στην Λεμεσό

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 20:19 από news_room

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε χθες τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως όπου επιθεώρησε το σύστημα μερικής φωτεινής σηματοδότησης  το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Με την εγκατάσταση του συστήματος φωτεινής σηματοδότησης στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως στην Λεμεσό άρχισε παράλληλα η διαδικασία βαθμονόμησης του (validation) και ενδελεχούς ρύθμισης του (tuning) με στόχο την βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας του.

Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων φωτεινής σηματοδότησης σε κυκλικούς κόμβους είναι πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες. Υιοθετείται όταν παρουσιάζονται ανισορροπίες στους κυκλοφοριακούς φόρτους στα σκέλη ενός κυκλικού κόμβου προκαλώντας συμφόρηση και καθυστερήσεις. Πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη/μεσοπρόθεσμη λύση με χαμηλό κόστος και εύκολης υλοποίησης με περιορισμένες παρεμβάσεις.

Από τη μελέτη που εκπονήθηκε για τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως διαφάνηκε ότι η βέλτιστη λύση προκύπτει με την λειτουργία μερικής φωτεινής σηματοδότησης στις περιόδους αιχμής με υιοθέτηση ευφυούς συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας για προσαρμογή των παραμέτρων λειτουργίας του χρησιμοποιώντας κυκλοφοριακά δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες που αποτελούν μέρος του συστήματος.

Σημαντική είναι η βελτίωση στην κατεύθυνση από την Αγία Φύλα προς τον κυκλικό κόμβο (βόρεια προς νότια), όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την πρωινή ώρα αιχμής.  Ο χρόνος ταξιδιού μειώθηκε κατά 73% καθότι πριν την λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης ο χρόνος ταξιδιού ήταν περίπου 35 λεπτά ενώ μετά τη λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης είναι γύρω στα 9.5 λεπτά περίπου.

Την μεσημβρινή και την απογευματινή ώρα αιχμής, στην κατεύθυνση από τη Λεμεσό προς τον κυκλικό κόμβο (νότια προς βόρεια), πριν την λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης ο χρόνος ταξιδιού ήταν περίπου 20 λεπτά ενώ μετά τη λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης είναι γύρω στα 9  λεπτά περίπου.  Παρατηρείται δηλαδή μία μείωση στο χρόνο ταξιδιού μέχρι 55%.

Η αναπροσαρμογή των ρυθμίσεων του συστήματος συνεχίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που συλλέγονται. Η συλλογή δεδομένων και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας μέσω της προσαρμογής των ρυθμίσεων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με στόχο την  επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης, η οποία εκτιμάται να είναι της τάξης του 57%.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εφαρμογή του συστήματος φωτεινής σηματοδότησης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το σύστημα αυτό στοχεύει στην απάμβλυνση των διαχρονικών προβλημάτων που αφορούν τις καθυστερήσεις, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις μεγάλες ουρές οχημάτων σε αναμονή που παρατηρούνται στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως κατά τις ώρες αιχμής.  «Από την τρίτη μέρα λειτουργίας του συστήματος διαφάνηκε μείωση του χρόνου ταξιδιού κατά 50% και κατ’ επέκταση μείωση στις ουρές αναμονής που παρατηρούνταν στα σκέλη του κόμβου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αγία Φύλα προς τον κυκλικό κόμβο, κατά τις ώρες αιχμής, παρατηρείται μείωση 73% καθότι η διάρκεια ταξιδιού μειώθηκε από τα 35 στα 9.5 λεπτά περίπου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος επισημαίνοντας παράλληλα ότι «στόχος του Υπουργείου είναι η εγκατάσταση επιπρόσθετων συστημάτων φωτεινής σηματοδότησης και σε άλλους κυκλικούς κόμβους όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

διορισμοι ιερα αρχιεπισκοπή αμερικής diorismoi aerikis

Δύο νέοι διορισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 1 / 2022 , 19:39 από news_room Δύο νέοι διορισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής Δύο νέους διορισμούς στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Από την 1η Μαρτίου 2022, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναλαμβάνει […]

Στα χρώματα της Ουκρανίας το σιντριβάνι της Ομονοίας

Στα χρώματα της Ουκρανίας το σιντριβάνι της Ομονοίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:07 από news_room Η Αθήνα, πιστή στην ιστορία και την παράδοσή της, συμπαρίσταται στο χειμαζόμενο Κίεβο, την Μαριούπολη, μικρές και μεγαλύτερες πόλεις, στο φίλο Ουκρανικό λαό, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας πως «η Ομόνοια […]

Pin It on Pinterest