34 °C Athens, GR
23/06/2021

Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τον Άγιο Νικόλαο – Ολοκληρώνεται Ταχέως ο Ι. Ναός

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:19 από news_room

Νέα Υόρκη – 2 Ιουνίου 2021 – Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αυτοκράτορας Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τους Φίλους του Αγίου Νικολάου, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Ναού του Αγίου Νικολάου. Στη συνάντηση, αποκαλύφθηκε ότι η πρόσφατη έντονη δραστηριότητα δωρεάς έχει αυξήσει το σύνολο της συγκέντρωσης χρημάτων εκ μέρους του Shrine σε 95 εκατομμύρια $. Η χρηματοδότηση έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο χρόνο, με 55 εκατομμύρια δολάρια να συγκεντρώνονται από τον Ιανουάριο του 2020 και 8,5 εκατομμύρια δολάρια μόνο τους τελευταίους δύο μήνες. Είκοσι πέντε από αυτούς τους πρόσφατους δωρητές έκαναν 100.000 $.

Απαντώντας σε αυτά τα εξαιρετικά νέα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε:
«Ως κοινότητα, μπορούμε να είμαστε πολύ περήφανοι για τη γενναιοδωρία και τη δέσμευση των ευεργετών και των υποστηρικτών του Αγίου Νικολάου. Ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, Έλληνες Ορθόδοξοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν από όλη την Αμερική για να αναστήσουν το Ιερό. Τώρα η γραμμή τερματισμού είναι στη διάθεσή μας καθώς πλησιάζουμε δύο οδυνηρά και σημαντικά ορόσημα. Αυτή η 11η Σεπτεμβρίου 2021, σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της 9/11, και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αφιερωμένη Θυρανοξία στις 2 Νοεμβρίου 2021, την 30η επέτειο του Ενθρονισμού της Πανότητάς του. ”

Σε δήλωση που εξέδωσαν οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος Ντένις Μεχίελ και ο Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Ψαρός, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Τζον Κατσιμιτίδη, δήλωσαν: «Η ευγνωμοσύνη μας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε όσους είχαν το όραμα να σταθούν με το Ιερό είναι πραγματικά ανεξάντλητη. Η αγκαλιά αυτής της ιερής ευθύνης για την ανοικοδόμηση του μοναδικού σπιτιού λατρείας που καταστράφηκε στις 9/11 θα είναι μια κληρονομιά που διαρκεί για αιώνες. Με την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και με την καθοδήγηση του πατέρα Αλέξανδρου Καρλότσου, έχουμε συγκεντρώσει επιπλέον 55 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2020 – και το κάναμε κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Αυτό είναι το σταθερό και διαρκές θεμέλιο για τον Άγιο Νικόλαο. ”

Η κατασκευή του ιερού ναού συνεχίζεται και το εξωτερικό αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η Εκκλησία θα ανοίξει πλήρως την Άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Τυρινής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 19:42 από news_room Σήμερα Κυριακή της Τυρινής, ολοκληρώνεται το προπαρασκευαστικό στάδιο της περιόδου του Τριωδίου. Η ονομασία της ημέρας, όπως και ολόκληρης της εβδομάδας που έχει προηγηθεί, οφείλεται στη διατροφική πρακτική της κατανάλωσης αυγών και γαλακτοκομικών και αποφυγής από τους πιστούς της […]

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος : Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 20:33 από news_room Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, την Κυριακή των Βαΐων, θα λειτουργήσει στoν Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Πέρα Χωρίου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Τιμίου […]

Pin It on Pinterest