14 °C Athens, GR
20/10/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Yousef Al-Hnaity

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 4:13 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς συνάντησης υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα εξωτερικών υποθέσεων, περιφερειακής ασφάλειας και άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο που επιτεύχθηκε διμερώς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τόνισαν την κοινή τους βούληση να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε, στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Aqaba, παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και τον συνδυασμό δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων με παραγωγικούς τρόπους, μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης και κοινές ασκήσεις. Οι δύο χώρες διεξάγουν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, τόσο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο κ. Πετρίδης και ο Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity εξέτασαν τη δυνατότητα δημιουργίας τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας στα πρότυπα άλλων επιτυχημένων σχηματισμών που έχει δημιουργήσει η Κύπρος με φίλιες χώρες και φάνηκε ότι, μια τέτοια προοπτική υποστηρίζεται και από τις δύο χώρες, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Το νέο ν/σ για την επικουρική ασφάλιση είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 19:14 από news_room «Το νέο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, που θα ψηφιστεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews, λίγες […]

ΥΠΕΣ-ΗΠΑ : «Οι μετανάστες που δεν διαθέτουν νόμιμα χαρτιά δεν θα απελαύνονται από τις ΗΠΑ»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:33 από news_room Οι μετανάστες που δεν διαθέτουν νόμιμα χαρτιά δεν θα απελαύνονται από τις ΗΠΑ παρά μόνο αν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και εφόσον εισήλθαν στο αμερικανικό έδαφος πριν την 1η Νοεμβρίου 2020, βάσει των νέων οδηγιών που […]

Pin It on Pinterest