32 °C Athens, GR
14/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Yousef Al-Hnaity

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 4:13 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς συνάντησης υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα εξωτερικών υποθέσεων, περιφερειακής ασφάλειας και άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο που επιτεύχθηκε διμερώς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τόνισαν την κοινή τους βούληση να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε, στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Aqaba, παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και τον συνδυασμό δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων με παραγωγικούς τρόπους, μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης και κοινές ασκήσεις. Οι δύο χώρες διεξάγουν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, τόσο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο κ. Πετρίδης και ο Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity εξέτασαν τη δυνατότητα δημιουργίας τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας στα πρότυπα άλλων επιτυχημένων σχηματισμών που έχει δημιουργήσει η Κύπρος με φίλιες χώρες και φάνηκε ότι, μια τέτοια προοπτική υποστηρίζεται και από τις δύο χώρες, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το 12ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 4:23 από news_room Η δυναμική προβολή της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής καθώς και η ομορφιά και ο πλούτος του Ολύμπου ήταν τα κεντρικά θέματα του 12ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ελασσόνας το διήμερο […]

Διακανονισμός της Google 3,8 εκατ. δολαρίων για τη διευθέτηση κατηγοριών

ΗΠΑ: Διακανονισμός της Google 3,8 εκατ. δολαρίων για τη διευθέτηση κατηγοριών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:17 από news_room Η Google, θυγατρική της Alphabet Inc θα δαπανήσει 3,8 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και ποσού 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε αναδρομικές πληρωμές, προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες ότι προσλέφερε μικρότερη αμοιβή σε γυναίκες και παρέκαμψε γυναίκες και Ασιάτες υποψήφιους για την κάλυψη […]

Pin It on Pinterest