14 °C Athens, GR
25/10/2021

Τελευταια Νέα
Δήλωση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον Θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά Ζωντανά η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνγκεν Εξιτήριο έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Σήμερα η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν και τον Πρόεδρο Μπάϊντεν Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έκλινε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς της ηρωικής μάχης του Ελ Αλαμέιν Με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά Συναρπαστική νίκη για τον Max Verstappen και την Honda και διπλό πόντιουμ στο Αμερικανικό GP Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Προσβλήθηκε από Κορονοϊό Η Καρδιά της Τανζανίας υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Θεόδωρο Ευχέλαιο στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Πέτα, Άρτης Προσωπικό ενδιαφέρον από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν για την αδιαθεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 6 / 2021 , 0:55 από news_room

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.  Κύρια θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο ήταν, μεταξύ άλλων, η Πρόταση Οδηγίας για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς στην ΕΕ και τα επόμενα βήματα της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής στο Πόρτο, η οποία υιοθέτησε το Σχέδιο Δράσης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Κατά τις συζητήσεις πολιτικής, η κα Υπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται στη διαδικασία έναρξης διαλόγου για το θέμα του κατώτατου μισθού, έχοντας ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες και αναλύσεις ευαισθησίας που χρειάζονται, ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι επιπτώσεις από την εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού.

Η κα Αιμιλιανίδου εξέφρασε τη στήριξή της στο Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και τόνισε ότι η Κύπρος έχει θέσει σε προτεραιότητα μια σειρά από Έργα, Δράσεις και Πολιτικές για επίτευξη των στόχων που περιλαμβάνονται σε αυτόν, τόσο μέσω της αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Στις παρεμβάσεις της, η κα Υπουργός αναφέρθηκε στον κοινωνικό διάλογο στην Κύπρο και το σημαντικό ρόλο που επιτέλεσε στον περιορισμό των δυσμενών συνθηκών της κρίσης της πανδημίας και τη διατήρηση των υγιών εργασιακών σχέσεων.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Κώστας Καδής προσκεκλημένος ομιλητής σε Διεθνές Συνέδριο για τη Διατήρηση των Απειλούμενων Φυτών της Μεσογείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 22:32 από news_room Η 3η εβδομάδα για τη διατήρηση των φυτών της Μεσογείου (3rd Mediterranean Plant Conservation Week) αποτελεί εβδομαδιαία διεθνή επιστημονική συνάντηση με θέμα τις «Στρατηγικές διατήρησης φυτών: από την Επιστήμη στην Πράξη». Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου […]

Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη εκκίνησε η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης των Εσωτερικών Ελεγκτών από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 20:44 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για τη συγκρότηση μίας σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης στα πρότυπα των σύγχρονων δυτικών ευρωπαϊκών κρατών, η λειτουργία της οποίας θα διέπεται από όρους ακεραιότητας και διαφάνειας, απηύθυνε […]

Pin It on Pinterest