9 °C Athens, GR
29/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Συμβολή του π. Ιωάννη Ιωάννου στην εθνικοθρησκευτική διαπαιδαγώγηση των στρατευμένων Πολιτική κρίση στο Περού: Πρώτος θάνατος στη Λίμα – 48 οι νεκροί στις ταραχές Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο Καθηγουμένης Αλεξίας O Μητροπολίτης Ναυπάκτου ευλόγησε και έκοψε βασιλόπιτες στη Ναύπακτο Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο στην Ι.Μ. Φθιώτιδος Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις στην ατζέντα

Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 6 / 2021 , 21:26 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί για την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), προήδρευσε του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου το οποίο συνήλθε υπό τη νέα, αναβαθμισμένη σύνθεσή του, πλαισιωμένο από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς φήμης και διακεκριμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και όρισε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκπληρώσει τους υψηλούς εκπαιδευτικούς και επιμορφωτικούς στόχους που έχουν τεθεί από τον Υπουργό.

Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της θα συνδράμουν στην παραγωγή ανώτερων και ανώτατων στελεχών που θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύγχρονες διοικητικές απαιτήσεις και θα υπηρετήσουν με αίσθημα ευθύνης το δημόσιο καθήκον.

Από την πλευρά τους τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την επιλογή του κ. Βορίδη να τους εμπιστευτεί το κρίσιμο έργο της αναμόρφωσης του Οργανισμού και δήλωσαν την προσήλωση τους στην επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών στόχων που έχει θέσει ο Υπουργός.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη ευχαρίστησε με την σειρά της τον Υπουργό, για την τιμητική παρουσία του στην  επίσημη έναρξη των εργασιών του νέου ΔΣ του οργανισμού. Αναφέρθηκε στην πλούσια επιστημονική δράση και το ερευνητικό έργο των καταξιωμένων ακαδημαϊκών που τιμούν με τη συμμετοχή τους το νέο αναβαθμισμένο ΔΣ που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Υπουργός. Η κα Δραμαλιώτη δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη ανταπόκριση στις υψηλές προσδοκίες που έθεσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Βασίλειος Έξαρχος, καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. υπερθεματίζοντας κατά την τοποθέτησή του την δέσμευση που έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του Υπουργού για τον ανώτατο εκπαιδευτικό φορέα του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με την προσθήκη των παρακάτω μελών:

  • Ευστάθιος Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος έδρας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  • Γιώργος Πολίτης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αθηνά Δημοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου.
  • Βασιλική Φακουκάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ευχές του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ για αθλητική διάκριση του νεαρού Αχιλλέα Τσεπίδη

Ευχές του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ για αθλητική διάκριση του νεαρού Αχιλλέα Τσεπίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 11 / 2022 , 23:37 από news_room Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ επισκέφθηκε ο Γρεβενιώτης αθλητής πυγμαχίας Αχιλλέας Τσεπίδης μαζί με τον προπονητή και πατέρα του Βασίλειο Τσεπίδη. Ο νεαρός πυγμάχος βραβεύθηκε για τον καλύτερο αγώνα των τελικών στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας “NEVIDLIVI HEROJI” της […]

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Μήνυμα για την εορτή των Χριστουγέννων απο τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 22:09 από news_room «Τούτο εορτάζoμεν σήμερον, επιδημίαν Θεού προς ανθρώπους, μη πανηγυρικώς, αλλά θεϊκώς· μη κοσμικώς, αλλ᾿ υπερκοσμικώς… μη τα της ασθενείας, αλλά τα της ιατρείας· μη τα της πλάσεως, αλλά τα της αναπλάσεως». (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Λόγος ΛΗ´ εις τα Θεοφάνεια, είτουν […]

Pin It on Pinterest