18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 6 / 2021 , 21:26 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί για την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), προήδρευσε του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου το οποίο συνήλθε υπό τη νέα, αναβαθμισμένη σύνθεσή του, πλαισιωμένο από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς φήμης και διακεκριμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και όρισε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκπληρώσει τους υψηλούς εκπαιδευτικούς και επιμορφωτικούς στόχους που έχουν τεθεί από τον Υπουργό.

Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της θα συνδράμουν στην παραγωγή ανώτερων και ανώτατων στελεχών που θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύγχρονες διοικητικές απαιτήσεις και θα υπηρετήσουν με αίσθημα ευθύνης το δημόσιο καθήκον.

Από την πλευρά τους τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την επιλογή του κ. Βορίδη να τους εμπιστευτεί το κρίσιμο έργο της αναμόρφωσης του Οργανισμού και δήλωσαν την προσήλωση τους στην επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών στόχων που έχει θέσει ο Υπουργός.

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη ευχαρίστησε με την σειρά της τον Υπουργό, για την τιμητική παρουσία του στην  επίσημη έναρξη των εργασιών του νέου ΔΣ του οργανισμού. Αναφέρθηκε στην πλούσια επιστημονική δράση και το ερευνητικό έργο των καταξιωμένων ακαδημαϊκών που τιμούν με τη συμμετοχή τους το νέο αναβαθμισμένο ΔΣ που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Υπουργός. Η κα Δραμαλιώτη δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη ανταπόκριση στις υψηλές προσδοκίες που έθεσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Βασίλειος Έξαρχος, καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ. υπερθεματίζοντας κατά την τοποθέτησή του την δέσμευση που έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του Υπουργού για τον ανώτατο εκπαιδευτικό φορέα του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με την προσθήκη των παρακάτω μελών:

  • Ευστάθιος Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχος έδρας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  • Γιώργος Πολίτης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Αθηνά Δημοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου.
  • Βασιλική Φακουκάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ. Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα – 6 οι προορισμοί από την SKY express

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:58 από news_room Το Άγιο Φως μετά την μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα μεταφέρθηκε σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη». «Με την έλευσή του στην Αθήνα έφυγαν 12 […]

16η Επέτειος Εκλογής στον Πατριαρχικό Θρόνο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 10 / 2020 , 17:27 από adologala.gr Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την 9η Οκτωβρίου 2020 Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. «Το μήνυμα της ειρήνης στη Μεσόγειο, που με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν η Ελλάδα, […]

Pin It on Pinterest